קיודו

john stockton

New member
קיודו

קראתי כרגע את השיחה על קיודו במאמרים, וחיפשתי חומר ורציתי רק לתהות 1) מי מלמד את זה בארץ 2)האם חץ וקשת אינו ספורט, ולא אומנות לחימה?

לגבי מי מלמד את זה בארץ, אני לא

בדיוק סמכות. אני יודעת שבאר שבע מלמד את זה עזיז סבאח, שהוא לדעתי המורה הבכיר בארץ לקיודו. יש גם כמה תלמידים שלו שמלמדים במקומות אחרים, אבל למיטב הבנתי כולם בדרום. לגבי השאלה אומנות לחימה או ספורט, ההבדל הוא לא ב"מה" אלא ב"איך". אם אתה יורה בחץ וקשת וכל המטרה שלך זה שהחץ יפגע כמה שיותר קרוב לאמצע, אז זה ספורט. אם אתה יורה והמטרה שלך זה שכל תנועה תהיה מדויקת, כולל הזוית של קשירת הכפפה בהתחלה, אז זו אומנות לחימה.

john stockton

New member
אבל

גם ספורטאי אולימפי צריך לדאוג לכל הדברים האלה אחרת פגיעתו לא תהיה מדויקת גם לא חשוב הכיונון והטכניקה של הכל ולכן אני שואל עוד פעם אז מה בכל זאת ההבדל?

Erunaamo

New member
המטרה. המטרה שונה.

מטרתו של הספורטאי האולימפי היא לפגוע. מה שהוא רואה לנגד עיניו, תרתי משמע, היא המטרה. בשבילה הוא יעשה הרבה - יתקין מייצבים, כוונות, רליסרים, מגינים ושאר מכשירים ותוספות. כעיקרון, קשתות אולימפית מתקרבת לאט-לאט לירי ברובה. הפעולה היא מאוד מכנית (לא לגמרי! אפילו ברובה יש רוחניות מסוימת) - והמטרה היא... - המטרה. בקיודו, הדגש הוא על הירי עצמו. זו אמנות של ממש - לדעת לירות נכון, יפה, זורם. השאלה שלך דומה להשוואה בין אמנות לחימה כפי שאנחנו רגילה אליה בפורום בדר"כ, כמו קראטה או נינג'טסו ואחרות, מול אימוני קרב-מגע בצבא, למשל. יש משהו מזה גם בהבדל בין נהיגת מירוצים, לבין ראלי ולבין נהיגת כביש יום-יומית. יש עוד הרבה דוגמאות מהחיים. בכל מקרה, גם ירי אולימפי יכול להפוך לאמנות, אם רק תשקיע בו אותה כוונה, דיוק ותציב מטרות דומות לאלה שקיימות בקיודו.

תהליך מוכוון-מטרה, או שהמטרה היא

התהליך? בקשתות אולימפית, מה שחשוב זה לנצח בתחרות. בקיודו, אין שום חשיבות לתחרות - התהליך של לימוד קיודו, הוא מה שחשוב. עזיז השווה זאת לגלישה במגלשה - כשהגעת לסוף, נגמר הכיף
. קשת ספורטיבי עסוק בסוף התהליך - הפגיעה במטרה. איש קיודו עסוק בגלישה - בלימוד קיודו. יחי ההבדל הקטן

יוסי ל

New member
אימוני קיוחדו

מישהוא יכול לתת לי טליפון של אחד ממאמני קיודו או דרך אחרת לצור קשר?

למעלה