אני לא יודע למה, אני יודע מה מפריע לי
ראשית, ברצוני לציין שנראה לי שהשימוש של אוהד בשם "קיודו" נעשה בתום לב ולא מתוך כוונה לרכב על מוניטין של שיטה אחרת מתוך מטרה לצבור תלמידים.
למה מפריע לי כאשר אנשים משתמשים בשם של אמנות לחימה כלשהי (ולא רק אמנות לחימה) בכדי למשוך תלמידים שמחפשים את אותה אמנות?
כמו לבנות מכונית מחלקים של מכוניות אחרות, להצמיד לה סמל של יצרן מסויים, ולהציג אותה בתור מכונית של אותו יצרן.
כמו להגיש לך בבית קפה נס-קפה ולספר לך שזה קפוצ'ינו.
כמו לפתוח מסעדת סושי, ולהציג את עצמך כסו-שף, (שף סושי) בעוד שמעולם לא למדת את מלאכת הכנת הסושי באופן מלא, ושף אמיתי מעולם לא לימד אותך כלום.
כמו שצרם לי שמשורר ישראלי כלשהו פרסם ספר שירה עם שירים שהוא כתב, אך במקום ששמו יתנוסס על הכריכה, הוא המציא לעצמו שם יפני. בחירת שם-עט הוא דבר מקובל בעולם הספרות והשירה, אך במקרה הספציפי הזה, הוא לא טרח בשום מקום בספר ובכריכה לכתוב שמדובר בדמות פיקטיבית. במקום זה הוא רשם שמדובר במשורר יפני מימי הביניים והאופן בו הוצג הספר הישלה את הקונים וגרם להם לחשוב שהמחבר הישראלי תירגם את השירים היפניים העתיקים לעברית.
ישנם אנשים שרואים תופעות כאלו ושותקים, יש שמעודדים תופעות כאלו, יש שלא אכפת להם, וישנם אנשים כמוני שלא יכולים לשבת בשקט לנוכח זאת. כזה אני
האם זה מפריע לך?