קיודו

אני בטוח שהוא ימצא תשובה

אני בטוח שאם הוא רק רוצה, הוא ימצא תשובה, ואם הוא רוצה שם, הוא ימצא שם ברוח האמנות שלו מבלי לרכב על שמות של שיטות ואמנויות אחרות.

Tonjin

New member
לא הליך יותר הגיוני מאשר שיניחו שהם יודעים

במה מדובר ורק בדיעבד יגלו פתאום שזה לא מה שהם חושבים?

אני לא יודע למה, אני יודע מה מפריע לי

ראשית, ברצוני לציין שנראה לי שהשימוש של אוהד בשם "קיודו" נעשה בתום לב ולא מתוך כוונה לרכב על מוניטין של שיטה אחרת מתוך מטרה לצבור תלמידים.

למה מפריע לי כאשר אנשים משתמשים בשם של אמנות לחימה כלשהי (ולא רק אמנות לחימה) בכדי למשוך תלמידים שמחפשים את אותה אמנות?

כמו לבנות מכונית מחלקים של מכוניות אחרות, להצמיד לה סמל של יצרן מסויים, ולהציג אותה בתור מכונית של אותו יצרן.
כמו להגיש לך בבית קפה נס-קפה ולספר לך שזה קפוצ'ינו.
כמו לפתוח מסעדת סושי, ולהציג את עצמך כסו-שף, (שף סושי) בעוד שמעולם לא למדת את מלאכת הכנת הסושי באופן מלא, ושף אמיתי מעולם לא לימד אותך כלום.

כמו שצרם לי שמשורר ישראלי כלשהו פרסם ספר שירה עם שירים שהוא כתב, אך במקום ששמו יתנוסס על הכריכה, הוא המציא לעצמו שם יפני. בחירת שם-עט הוא דבר מקובל בעולם הספרות והשירה, אך במקרה הספציפי הזה, הוא לא טרח בשום מקום בספר ובכריכה לכתוב שמדובר בדמות פיקטיבית. במקום זה הוא רשם שמדובר במשורר יפני מימי הביניים והאופן בו הוצג הספר הישלה את הקונים וגרם להם לחשוב שהמחבר הישראלי תירגם את השירים היפניים העתיקים לעברית.

ישנם אנשים שרואים תופעות כאלו ושותקים, יש שמעודדים תופעות כאלו, יש שלא אכפת להם, וישנם אנשים כמוני שלא יכולים לשבת בשקט לנוכח זאת. כזה אני

האם זה מפריע לך?

לי, הדברים האלו פחות מפריעים

אני מאמין גדול בגישה האומרת ששמן צף
.
זה נכון שגם קקה צף - אבל הריח, הטעם והטקסטורה: לא אותו הדבר
... כך שלברי-דעת: קל להבדיל.

זה לא שאני חושב כי יש לעודד שרלטנות או לקבל אותה בסלחנות - אך גם לא לרגוש ממנה...
מקסימום: להופכה לבדיחה.
התייחסות יתר / כיבדת משקל: מקנה לשרלטן משקל סגולי לא טבעי ולא ראוי.

וכמובן שאין בנאמר לעייל, דבר המתייחס לחבר שלנו שפתח את השרשור.
השיח (מבחינתי) - אקדמי לחלוטין.

דוקא באקדמיה יש הקפדה רבה על ציון מקורות

עד כדי כך שמי שכושל בכך עלול למצוא עצמו ללא תארים, פרנסה והערכת-עמיתים.

Tonjin

New member
מקדמיה אולי לא, אבל האינטרנט הזו שמעליה הדיון

הזה מתנהל, ועוד הרבה המצאות וקונספטים חשובים - דווקא כן..

'לקרוא לילד בשמו' ושקיפות של מקורות ומורים - קשה לי לראות בר-דעת שיתנגד לכך...

אני גם חושב שאני יודע (על סמך היכרות אישית וקריאת הודעות קודמות שלך) שגם אתה לא באמת מתנגד לזה...

Yin

New member
לי זה לא ממש מפריע

אם זה היה - הייתי צריך לצאת כנגד כל מי שעושה סדרה של 24 תנועות וקורא לזה טאי צ'י, או להעיר על אלו שעושים משהו אחר וקוראים לזה טאי צ'י - כמו אחד מבתי ספר הגדולים בארץ.

זה לא כמו זיוף של אוטו או של שם, אלא יותר כמו פרשנות מרחיקת לכת.

Tonjin

New member
מי שעשה סדרה של 24 תנועות וקרא לזה טאי-צ'י

עשה את עוד לפני שנולדת כנראה וגם לפני שהתחלת ללמוד טאי-צ'י..
(אולי אם מישהו היה אומר משהו אז...?)

ואחד מבתי הספר הגדולים בארץ לטאי-צ'י (אני מניח שאתה מתכוון לבית ספר לטאי-צ'י, ולא לקארטה או הנדסת מכונות), אם אתה טוען שהוא עושה משהו אחר מ'טאי-צ'י', באיזשהו מקום נראה לי שחובת ההוכחה בכל זאת עליך

נראה לי שהעובדות הללו בכל-זאת הופכות את ההקבלה שאתה מנסה לעשות לקצת פחות 'מקבילה' לזו שזאב מציג וגם לקצת פחות רלוונטית..

Yin

New member
יש הבדל בין דיון על מותג לדיון מקצועי

לא מפריע לי שמשתמשים בשם גנרי לתאור משהו, גם אם זה לא מדויק.
אין כאן שם מותג רשום.
אני לא מבין בקשתות ולכן השם קיודו נראה לי מספיק טוב לתאור העניין שבו השרשור עסק בהתחלה.

אפשר לדון מקצועית, אם בא לך, ואומר שם דעה מקצועית ולא שיווקית. ואני מצפה מאנשים אחרים בדיון המקצועי להביע דעות מקצועיות!

Tonjin

New member
לא הבנתי בדיוק מה אתה אומר...

כי לפי הדוגמא שלך אני יכול למכור לך שייטל בתור פילה או אנטריקוט כי זה לא "שם רשום", ובמילא אתה לא מבין מספיק בבשר...

ואיכשהו יש לי הרגשה שמקצועית או שיווקית - זה לא באמת מה שרצית לומר.. נכון?

הטאי-צ'י הוא קונספט

של מס' עקרונות ("הרמוניות" כפי שהן מתכנות, בעגה). בכך טמון יופיו וגדולתו.
מי שמבין אותם יכל לעשות טאי-צ'י (איכותי ואמיתי) בווריצאיות שונות ומגוונות.

Yin

New member
אתה שואל או אומר?

כששאלת לדעתי, אמרתי שלמרות חוסר דיוק מסוים לא מפריע לי שמשתמשים בשם טאי צ'י.
כשיובל טען שטאי צ'י הוא סט עקרונות (אפשר לדון בנפרד) ואם עובדים לפי הסט הזה - אז עושים טאי צ'י. (דיון בנפרד...)

שאלתי לגבי העקרון הזה על נושאים אחרים. מה רע בהשלכה הזו?

למעלה