קיודו?- מי יודע???

איילארד

New member
קיודו?- מי יודע???

שלום לכולם! פעם ראשונה בחיים שאני כותב בפורום ... טוב ככה זה, חזרתי לא מכבר מיפן שם התגוררתי במהלך שלוש השנים האחרונות במהלך שנים אלו גם עסקתי בקיודו,אומנם את החצים שלי שכחתי בדוגו שלי בכפר יאוטצו,מרחק שעה וחצי מנאגויה, שם התגוררתי,ולשם אני מתגעגע...אך יותר אני מתגעגע לקיודו-האם למישהו יש מושג האם יש מי שעוסק בזה בארץ? אשמח לשמוע מעט אינפורמציה על הנושא ממי שמכיר,יודע,שמע,ויכול לעזור, תודה מראש את החצים כבר דאגתי שישלחו לי ,יחד עם הקאטאנה שהשארתי שם...... אייל

היחיד שאני מכיר שמלמד קיודו באופן סדיר בארץ

הוא עזיז סובאח, שמלמד קיודו בבאר-שבע כחלק מאמנות לחימה שלמה הכוללת עבודה עם חרב (קטאנה), ידיים ריקות ועוד. עד כמה שאני יודע, הוא לא מקבל תלמידים לקיודו בלבד אבל אולי אני לא מעודכן. כמו-כן, אפשר להגיד הרבה דברים על סגנון הלימוד שלו אבל אורתודוכסי אינו אחד מהם. למדתי ממנו כל מה שאני יודע על קשתות, לדעתי הוא מורה מעולה, אבל לא מתאים לכל אחד. אם תרצה את הטלפון שלו שלח מסר.

סיסטמתי

New member
לפי השם אני מניח שהוא לא יהודי אורתודוכסי

אבל למה הכוונה סגנון לימוד לא אורתודוכסי? יורים במטרות חיות?

fa jing

New member
כי זה עזיז סובח

אם היית פוגש אותו היית מבין למה דוד מתכוון. עזיז לכלשעצמו טיפוס מיוחד ומעניין כאחד.

סיסטמתי

New member
אני מבין שכולם זהירים מלהחוות דעה קונקרטית

כשמדובר במישהו שמתעסק בחפצים חדים...

fa jing

New member
כפי שכתבתי...

וזו הודעה הכי קונקרטית שיכולתי לכתוב. אם היית פוגש את עזיז היית מבין. עזיז הוא טיפוס מעניין ומיוחד הייתי אומר אפילו טיפוס צבעוני, שלא מתאים לכל אחד ללמוד תחתיו. כמובן שאני אומר זאת על סמך היכרות מאוד מאוד קצרה עימו וגם כמה מתלמידי כיום עדין או היו בעבר תלמידיו.

דעה קונקרטית

תלמיד שהגיע אל עזיז ללמוד קיודו, קיבל הנחיה ללמוד חלילית (וגם קיבל שיעורים בחלילית, מעזיז עצמו) כדי לפתח את הנשימה, לפני שהגיע לגעת בקשת. זו רק דוגמא, יש עוד רבות. עזיז מלמד גיטרה, חליל, חלילית, מתמטיקה, אקולוגיה, ציור ועוד, ורואה בכולן פן של אמנות לחימה = פיתוח אישי. הוא אדם מאוד מיוחד עם יכולות מאוד מיוחדות, ולכן גם עם דרישות מיוחדות ממי שרוצה ללמוד ממנו. לא לכל אחד זה מתאים.

סיסטמתי

New member
../images/Emo45.gif

החומר ממנו נבנות אגדות

סיסטמתי

New member
לחלל../images/Emo13.gif

עד כמה שזכור לי את הסלנג הצבאי הזה אפשר לממש רק בידיים ריקות ובנשימות כבדות.

לא יודע. למדתי ממנו רק קשת, בתקופה בה לימד

קשת בגל-און. ההתמחות שלו היא לחימה בחושך, ובהשאלה בעיניים עצומות; אחת מתלמידותיו ספרה לי שפעם הלביש את אחד מתלמידיו הותיקים בכיסוי עיניים, עליו ציוד מיגון של קנדו, והיא היתה צריכה להתקיף את התלמיד. אם אני זוכר נכון, היא לא הצליחה לפגוע בתלמיד אף פעם, אבל הוא חבט בה קשות (הכל עם שינאי, כלומר בציוד של קנדו). העובדה שהתלמיד הוא שעשה זאת, לדעתי, מעידה הרבה על ייחודו של עזיז כמורה.

fa jing

New member
לעומת זאת...

כאשר אני שמעתי את הסיפור הזה, גם כן מבחורה שהתאמנה אצל עזיז (אולי אותה בחורה), הצעתי בשיא הידידות לבדוק זאת בעצמי עם אותו בחור מוכשר, כאשר אני אהיה התוקף והוא בעיניים עצומות. מיותר לציין שעדין לא קיבלתי תשובה על כך....

"מיותר לציין"?

אם הבנתי נכון, היה מדובר על צורת אימון בשביל אותו תלמיד, לא על קריאת תיגר. מעולם לא שמעתי מישהו אומר שאותו תלמיד - או אפילו עזיז עצמו - יכול לעמוד כך מול כל התקפה, מכל תוקף. אילו היית מבקש לצפות בשיעור, סביר שהיית מקבל תשובה חיובית, ואז יכולת להעיד מה ראית. אילו היית מבקש להשתתף בשיעור נסיון, כתלמיד, שוב - סביר שהיית מקבל תשובה חיובית, ואז יכולת להעיד מה חווית. לא זה מה שביקשת, ואני לא מתפלא שלא קיבלת תשובה. בשיא הידידות, ההצעה שלך נשמעת (לי, ואני בטוח שגם לעזיז) כמו צ'אלנג'.

מצד שני, לא בטוח שהדלת נסגרה

עדין יתכן שאם תפנה ותבקש לראות או להתנסות בשיעור, תקבל תשובה חיובית.

למעלה