קיודו בישראל?

שוב: זו חידה, ותשובה לי אין

בקשתות הרבה פרטים טכניים שחלקם כמעט מיקרוסקופיים, שיכולים לעשות הבדל עצום בין תנועה נכונה ו"בריאה" לתנועה לא-נכונה ומזיקה (יש כאלה גם בטאי-צ'י, אני מניח שבעוד שיטות). אין לי מושג אם אדם יכול לגלות את ההבדלים בכוחות עצמו, בלי הדרכה, פשוט בגלל שיש לו נסיון בתנועה. אני חושב גם שיש הבדל בין, נאמר, איש קונג-פו שילך ללמוד חרב (אייאיידו, לצורך הענין), לבין איש קונג-פו שילך ללמוד קשת; בעוד שהתנועה עם חרב דומה באופן בסיסי לתנועה עם מקל, ולתנועה עם יד, הקשת היא משהו אחר לגמרי. התנועה, העמידה בקשת הן לא אינטואיטיביות כמו העבודה עם מקל או חרב. תן לאדם שלא יודע כלום קטאנה והוא יוכל לגרום איתה די הרבה נזק; תן לאדם שלא יודע כלום קשת, והוא יסתבך עם עצמו די הרבה לפני שיצליח להוציא חץ לכיוון הנכון.

עזיז מלמד בבאר שבע. אני למדתי ממנו

קשת קצרה (מערבית עם טכניקה יפנית), לא קיודו, כך שקשה לי להעריך איך הוא מלמד קיודו. אולי גל או מיתר יוכלו לפרט. כשעזיז לימד בגלאון, הוא נתן לנו למתוח קשת במשך חודש לפני שראינו חץ, ואח"כ לימד אותנו לזהות טעויות אחד אצל השני; כל פעם שאחד ירה כולם הסתכלו, ואחרי שירה כולם העירו, כשעזיז אחרון. מי שלא רגיל ומסוגל לקבל ביקורת, עדיף שלא ינסה ללמוד אצל עזיז.

WaveGal

New member
בעזיזאות!

כמו בדוגמא שהביא דוד, לעזיז יש סגנון הוראה מאוד יוצא דופן. הוא בהחלט עשוי להציע לתלמיד ללמוד לנגן בחליל במקום או לפני שיגע בקשת. יש תלמידים שלא שורדים את המפגש הראשון ויש ששמחים להשאר (לצערי עברתי דירה מבאר שבע ואני יכול רק לבקר לעיתים רחוקות)

Tonjin

New member
ידעתי שהייתי צריך לשתוק ולחכות לדוד

הוא אמר בדיוק מה שאני רציתי להגיד רק בצורה הרבה הרבה פחות מסורבלת...

למעלה