קידום

קידום ../images/Emo203.gif

החלטתי לכתוב על הנושא כי מנסיון אישי זה לא תמיד מצליח לא משנה כמה אתה טוב ולפעמים זה מגיע גם אחרי אכזבות. חשוב שתדעו שהיום, בדיעבד, אני לא מצטער שלא קיבלתי את מה שרציתי. בלי לפרט יותר מידי היכן עבדתי וכמה זמן, קידום תמיד זה משהו ששאפתי אליו לא משנה היכן עבדתי. שנאתי שגרה ובעיקר שנאתי לראות איך מנהלים לא יודעים לנהל/ לא מספיק מקצועיים והכי חשוב - לא מאמינים ביחסי אנוש. כמוני למשל. עבדתי פעם בחנות שהיא גם רשת (היום הנציגות שלה לא קיימת). די מהר קלטתי את העבודה ועשיתי רושם טוב מאד על המנהלת. לאחר תקופה מסויימת היא פוטרה בגלל קיצוצים ולמזלי הסתדרתי מצויין עם סגניתה. הבעייה התחילה שאני רציתי להתקדם לתחום אחר - הדרכת עובדים חדשים ובגלל שזו רשת, היתה אופציה לנסיעות לחו"ל: הדרכת עובדים חדשים בסניפים חדשים שנפתחו בחו"ל. מה רבה היתה אכזבתי שלא קיבלתי את התפקיד אך מה רבה היתה הפתעתי שאחרי שבועיים הציעו לי תפקיד של סגן מנהל חנות. אם הייתי מתקבל לתפקיד הקודם לא הייתי נוסע לחו"ל כי מי שקיבלה את התפקיד די מהר עזבה. כשעבדתי בשירות טלפוני, אחרי פחות משנה כבר התחלתי לנדנד על קידום. מה זה לנדנד. כל פעם שמישהו אחר קודם, ביקשתי שיחה עם ראש הצוות. ראשי צוות מתחלפים ואני עדיין נציג. הסיפור הארוך הזה נמשך הרבה זמן והרגשתי חוסר אונים. קידום קיבלתי אחרי יותר מידי זמן - כמעט שנתיים אחרי שמבחינתי זה היה לא לעניין למרות ההרגשה הטובה - העיקר לא להיות נציג ולא לענות לשיחות. דברים השתנו ואמנם לא חזרתי להיות נציג אך לא קיבלתי תפקידים שהגיעו לי - וכאן אתן לכם עצה: המלצות, מחמאות ובונוסים לא שווים כלום ללא תמורה מתאימה - קידום או העלאה השכר! אנשים שמקבלים קידום , וזה הוכח מחקרית, הם לא בהכרח מוכשרים יותר. הם לרוב אנשים שעובדים הרבה שעות ושהמנהלים מכירים אותם. גם מבחינה חברתית וגם מהבחינה שהם עובדים איתם באופן צמוד רוב שעות היום. למרות הכל, והעובדה שכולם אמרו לי לעזוב ואכן חיפשתי עבודה חדשה, עברתי למחלקה אחת שעזרה לי להתפתח. המון. ולפרגן לי. המון. גם תופסת קטנה בשכר לא הזיקה. נהנתי מכל רגע. היום אני עובד בתחום אחר. היי טק. מרוצה מאד מהשכר, מהאנשים ולא מתגעגע. אני מאמין שבכל מקום עבודה זה ככה: צריך מזל, צריך לעבוד קשה וצריך לנדנד. רק צירוף של השלושה יעזור. רק מזל, כמעט לא עובד אף פעם. פרוטקציה? קשרים? אל תבנו על זה יותר מידי. היום יש גם מספיק נותני שירות שיתלוננו ובצדק על חוסר נסיון/ יחסי אנוש/ מקצועיות של מנהל זואר כדי שהוא יעזור למחלקה אחרת או יעזוב את החברה. לא תמיד שווה לקבל קידום מהיר. איך תפטר עובד שישבתם ביחד בקורס?? או שהגיע לפניך? למזלי אני לא הייתי צריך לקבל החלטה כזו אבל הרזומה שלי מספיק טוב בשביל לחזור לתחום בתור מנהל. הרבה יותר חכם ממנהלים אחרים. חג
שמח ושבת
שלום

מותר לי

New member
אמממ....

עם קצת מזל צריך לעבוד קשה ולנדנד, עם הרבה מזל- לא צריך כלום מעבר... אני בכלל חשבתי לעזוב את העבודה, ותקופה לפני תום החוזה כולם לחצו עלי להשאר תמורת קידום. אני חושבת שהעלתי את זה מתישהו כאן, בהתחלה סירבתי לכולם, לא הייתי מוכנה לשמוע כלום, בסוף מישהו לקח אותי לשיחה צפופה ושכנע אותי להשאר ולהתקדם... להגיד שנידנדתי? זה יהיה שקר גס... עבדתי קשה? בלי קשר עבדתי קשה, עד היום האחרון אנשים טוחנים בעבודה אצלינו... מזל? הרבה... עכשיו נשאר לי לקוות שהקידום הזה יגרור אחריו עוד קידומים

למעלה