קידום לראש צוות

mothership83

New member
קידום לראש צוות

היי. אני עובד בחברת תוכנה קטנה בערך שנה.
לפני כמה ימים ההנהלה של החברה פנתה אלי והציעה לי קידום לראש צוות, הסכמתי והתחלתי חפיפות והשלמות לצורך התפקיד.
נושא הכסף לא עלה עדיין, אך ברור לי כי הקידום בתפקיד יתבטא גם בשכר.
עכשיו פה הקאצ'. יש לי סך הכל 3 שנות נסיון בתוכנה, והשכר שלי הוא ממוצע מינוס בהתייחס לנסיון.
כשאני מסתכל על טבלאות השכר, השכר (הרף התחתון) של ראש צוות גבוה משמעותית (5-7 ברוטו) מהששכר שאני מרוויח עכשיו.
אני יודע שאני מאוד מוערך בחברה, והקידום להיות ראש צוות מראה את זה, אבל יהיה לי קצת מוזר לבקש 7 ברוטו יותר ממה שאני מרוויח עכשיו.
אני לא רוצה להישמע גרידי, אבל אני מאוד רוצה העלאה משמעותית.
מה הדרך הטובה ביותר לנהל את ה"משא ומתן" הזה מול ההנהלה של החברה ?

vinney

Well-known member
זה נראה לי כמו משהו שהיית צריך לשאול

כשדיברו איתך על התפקיד, לפני שהסכמת...

עקרונית, הלאה מהותית (ממה שאתה מתאר נשמע שאתה מצפה ל30-50% העלאה) לא נראה לי שתקבל, זה מאוד לא סביר. אני מציע שתעלה את הנושא הזה מול המנהל המיועד שלך באחת השיחות, משהו כמו "אגב, מה בדיוק התנאים החדשים שאני הולך לקבל בתפקיד החדש?".

choo

Active member
למה "ברור לך" שהשכר ישתנה? לא תמיד הוא משתנה

zaske

New member
לא בטוח שיהיה עדכון שכר

ואני אישית לא חושב שמישהו אחרי 3 שנים כמפתח תוכנה (גם אם מוכשר) בשל לנהל אחרים.

embeddedeng

New member
חוסר אחריות של המנהלים שלך

אם יש לך 3 שנות ניסיון וכבר אתה ר״צ אז עוד שנתיים תהייה vp r&d
מוקדם מדיי לנהל

izackv

New member
בהרבה מקומות מקובל שקידום לתפקיד

ראש צוות לא כולל שיפור תנאים בשנה הראשונה
(כי עצם ה"שדרוג המקצועי" מעלה את הערך הכלכלי של העובד ומהווה שיפור כלכלי)
בשנה שאחרי מקובל לשפר תנאים למה שמקובל לתת לראשי צוותים באותו מקום.

כמובן שהכל פתוח למשא ומתן.
ואי אפשר לייעץ בלי להכיר את החברה עצמה.
אבל העלאות שכר של 30% מקובל יותר לארגן במעבר בין חברות ולא כל כך במעבר בין תפקידים באותה חברה.

בלי קשר, בהצלחה בתפקיד החדש!

itaystud

New member
יש עוד נק' מבט אחד שכדאי להסתכל עליה

והיא - מה יוצא מזה לחברה.
אם קידמו אותך לתפקיד ר"צ זה יכול להיות כי אתה ממש טוב ומתאים לתפקיד, וגם יכול להיות שיעלה לחברה יותר להביא ר"צ אחר ולכן עדיף להם לקחת מישהו מבפנים ולשלם לו את אותה משכורת ושהוא ינהל את הצוות.
בכל מקרה אני מציע לך לעצום עיניים "להתגלח" על החברה בתפקיד החדש, לרכוש ניסיון של שנה שנתיים כראש צוות ואז לצאת לשוק כשהשווי שלך גבוה הרבה יותר.

zaske

New member
ראש צוות הוא תפקיד בעייתי כשמחפשים בחוץ

על כל איקס מהנדסים יש ראש צוות אחד.
אם היה לי שקל על כל קורות חיים של ראש צוות שחיפש עבודה כמהנדס בכיר שראיתי... הייתי אוכל לפחות מנת חומוס אחת

embeddedeng

New member
על איזה חומוס אתה ממליץ ?

אני מזמין אותך לבוא אלינו לנצרת לאכול חומוס,
על חשבון הבית

zaske

New member
יא זעלאמה , עוד 4 חודשים אני מבקר את קרובים

שלך במערב מלבורן.
נראה לי הם לא השתכנזו כמו הערבים פה, ונוכל לאכול חומוס באמת אותנטי, חוץ מזה כשאני אבוא לבקר לא יהיה לי רכב, ומחיר הדלק פה הוא בערך פי 1 וחצי שם, אז נצרת רחוק לי.

tenen

New member
ראש צוות זה תפקיד אחר, לא קידום.

נכון, זה תפקיד שלרוב נותנים למי שעשה עבודה טובה בתור איש צוות, אבל התפיסה לפיה ראש צוות זה קידום נראית לי קצת לא מתאימה לעולם התוכנה.

ראש צוות הוא לא בהכרח האדם שמתכנת הכי טוב בחדר, לרוב הוא לא, פשוט משום שכדי להיות לאורך זמן המתכנת הכי טוב בחדר צריך כל הזמן לתרגל וראש צוות שחצי מהזמן לא מתכנת כי מתעסק בבירוקרטיה לא יוכל להישאר על התקן הזה לנצח.

זה תפקיד אחר שטוב למי שרוצה לנהל אנשים.
אם אתה רוצה לנהל אנשים לך על זה, אם אתה לא רוצה לנהל אנשים אז למה לקחת התפקיד?

zaske

New member
דיברנו על זה כבר

כי הישראלי חייב קידום ויהי מה, כמו שארז דה דרזנר אמר בעונה היחידה בערך שהייתי רואה של האח הגדול (סתם, הוא רק אמר "ויהי מה").
כי ככה זה בשיחות החולין והפטפוטים, כל אחד משווה למי יש יותר, מי גר בדירה יותר יפה בנווה טיזינאבי, אצל מי המזדה 3 מהליסינג יותר חדשה וכו וכו'.

למעלה