קידום הטאקוונדו

• פותח הנושא usr
  • פורסם בתאריך

usr

New member
קידום הטאקוונדו

שלום בשנים האחרונות הטאקוונדו מביא הישגים יפים. מאיה ערוסי , אילן גולדשמיט , ותם חובב השיגו מדליות באליפויות עולם ואליפות אירופה. גם באליפות אירופה האחרונה היו הישגים יפים , בודאי בהשוואה לג'ודו. מצד שני הענף הזה נראה לי קצת מוזנח ונחבא אל הכלים ואולי סובל גם ממצוקה תקציבית. לאור הפוטנציאל הרב של הספורטאים בארץ נראה לי שעם קצת יותר השקעה ואירגון נכון , אפשר להביא מדליה אולימפית בענף הזה. מה דעתכם ?

../images/Emo18.gifדיון שיגלוש לתקצוב

1.אין לי מושג מה מידת ההשקעה,ורמת האירגון בTKD,כך שאין באפשרותי להגיב על כך. 2.אני כן מכיר את מנגנון התקצוב של רשות הספורט,הועד האולימפי וגופים אחרים שקשורים לכך. הגישה לספורט בכלל,ולספורט הישגי בפרט,סובל בלשון המעטה מחוסר דיון מעמיק ביעדים,מטרות,ומתודות ארוכות טוח. אסתפק בכך בשלב ראשון.

בוקר טוב לבן של קנגה "גישה לספורט"

אפרופו גישה לספורט ולספורט ההישגי בפרט . כמה נתונים . הנבחרות הלאומיות במדינות המובילות בתחום הספורט ההישגי הפכו את העיסוק לחלק נכבד מחיי היום יום . עוד בסוף שנות התשעים היו נבחרות שתוכנית האימונים שלהם היתה כ"כ מרשימה וכ"כ מקצוענית שלידה תוכנית העבודה הישראלית היתה רחוקה שנות אור משם. קוריאה למשל , פעלה ועדיין פועלת בתחום הכשרת הלוחמים בתחום הטאקוונדו בתוכנית אימונים מפרכת הפועלת מספר לא מועט של שעות כל יום (5-8 שעות יומיות!!!) . נבחרת ישראל בטאקוונדו פועלת כ - 4 אימונים שבועיים של כשעתיים במקרים הטובים !!! בזמנו ראיתי "חימום" של מתחרים באגרוף תאילנדי בתאילנד , מתחרים ברמה נוכה/בינונית . החימום היומי שלהם החל בשעה 05:30 עם ריצת 10ק"מ חימום !!! , ארוחת בוקר , ואימונים בוקר /צהריים/ערב . הספורטאי הישראלי באופן כללי "עצלן" לצערי . המשמעת העצמית והמוכנות להשקעה רחוקים מכל מה שמוכר בעולם הספורט ההישגי (לצערי הכל מתורגם ל"אנחנו לא מקבלים תקציבים"!!!) . מי שמעוניין להיות בטופ של הספורט התחרותי בעולם חייב להגיע לידי הבנה שאימונים מעבר להיותם מהנים מעצם הבחירה בענף , זאת עבודה לכל דבר שהתרומה לה מגיעה בהישגים עצמם . אגב , רבים מבין חברי הנבחרת הם "ספורטאים מצטיינים" ע"פ הגדרות הצבא . לצערי , רבים מאוד מקבלים את התואר הנ"ל אבל לא עושים דבר בכל הקשור לאימונים . הייתי יותר משמח לו מדינת ישראל היתה מעניקה את התואר הנ"ל למי שבאמת מגיע לו ועם זאת , עוקבת בצורה חד משמעית על דרכי התנהלותו בחיים הספורטיביים שלו . היינו אימונים יום יומיים ע"פ תוכנית ומעקב צמודים תוך משמעת צבאית כפי שהדבר מתבקש מעצם התואר "הנכסף" . רבים מבין הספורטאים המצטיינים כלל לא מתאמנים וגם אם כן לא מש כמו ספורטאי צמרת בעולם . יום טוב

usr

New member
אם ספורטאי כלשהו רוצה להגיע

להישגים ברמה הבינלאומית הוא חייב להתאמן לפחות 2 אימונים ביום 5 ימים בשבוע. כך עושים הג'ודאים ההישגיים. חניכי פנימית הג'ודו בוינגייט , בגיל הנוער מתאמנים אימון בוקר ואימון ערב. אם זהו המצב ואנשי הטאקוונדו מתאמנים 4 אימונים שבועיים ומגיעים להישגים בזירה האירופית , צר לי מאוד על כך ועל העובדה שהפוטנציאל הוא בשמיים ומה שדרוש הוא הגברת המוטיבציה אצל הספורטאי. השאלה היא איך בונים את המוטיבציה .זה כבר לא עניין של כסף. אינני מצפה שנשקיע בענף כמו קוריאה , אבל אני בטוח שיש מדינות קטנות עם תקציבים בסדר גודל שלנו ואולי אפילו פחות , שכן מגיעות להישגים. בג'ודו לדוגמא , מדינה כמו אסטוניה של 2 מליון תושבים מביאה מדליה אחת או שניים כמעט בכל טורניר חשוב.

avima

New member
מצד אחד להביא מדליה

אולימפית זה לא דבר פשוט ואמנם נכון שיש הרבה ספורטאים מוכשרים אבל זו לא ערובה למדליה. מצד שני אני מסכים שהענף סובל ממצוקה תקציבית ובהחלט אפשר לקדם אותו מאוד. מבחינת ארגון - אני חושב שיש הרבה מה לשפר אבל בשנים האחרונות יש הרבה שיפורים דוגמא אחת היא נושא השיפוט ההכשרה וכדומה דוגמא נוספת באותו ענין היא כלי העזר והלוחות הממוחשבים שמשתמשים בהם היום בתחרויות. ואחרון חביב - לא ברור לי מה רצית לומר בנושא ?

usr

New member
המסר שלי הוא דחיפת הענף

ברור שאין ערובה לזה שנזכה במדליה אבל אפשר להגיע למצב שאפשר לזכות בענף במדליה אולימפית בהשקעה נמוכה, יחסית להשקעה באתלטיקה למשל. זכיה במדליה אולימפית תיתן דחיפה גדולה לענף החל מרמת הילדים וכלה ברמת הספורט ההישגי, כמו שהיה בג'ודו. בענף הזה יש פוטנציאל להשגת מדליה הרבה יותר מאשר בענפים אחרים.

Raffael

New member
דעתי היא שמדליה לא מעניינת אותי

בטח שלא אם מישהו אחר יזכה בה ולא אני. "מצוקה תקציבית" משמעה הענף מתוקצב איכשהו מכספי ציבור. לדעתי תיקצוב מיותר שעדיף שילך לחינוך, בריאות, ספורט עממי, תיגמול חיילי מילואים וכו' במקום לכמה דקות תהילה של בחור/ה צעיר/ה.

XXX Nir XXX

New member
אני מתאמן בטאקוונדו ומדליה

לא כל כך מעניינת אותי... בכלל הכיוון הספורטיבי של הטאקוונדו לא מעניין אותי ...

אונתן

New member
אני כחניך של TKD ITF

מאמין שאין צורך להשיג סכומים גדולים באומנות לחימה ששמה לעצמה מטרה להיות ספורט תחרותי(WTF). מדליה זה לא הכל.

Pyongwon

New member
There is not enough information

about WTF Taekwondo - and when there is a competition - no one knows about it. Any suggestions - will be more than welcome. Suffice it to say that there are very good fighters out there, and there are also very good technicians. And yes - if you have the medal, you get advanced. So medals should definately interest you. Talk to me online or via email, if so you wish. Jessica .

Pyongwon

New member
BTW - in the German competition

Thanks to Tom Hovav (Baygan, Mevasseret) Israel is ranked 13! Yet nothing appeared anywhere... this is due to the informaton - or lack thereof - of the system as we know it now. There is no money in TKD. We need sponsers - anyone know of anyone? Jess.

ראשית ברכות להצלחת הטאקוונדו ב

באליפות אירופה . שנית , לעניין התקציבי . במדינת ישראל ישנם לא מעט "תחלואים" הדורשים תיקצוב ואלה "תחלואים" שמבחינתי קודמים לכל . במיוחד לתקצוב ספורטאים העוסקים בתחום אותו הם אוהבים ובחרו בו מתוך בחירה אישית . ברצונך לעסוק בתחום ספורט תחרותי כזה או אחר , מצא לעצמך את הדרך לממן את התחביב בו בחרת . במדינה בה חולה סרטן יוצאים למאבק על חייהם , ,במדינה בה מערכת החינוך מגיעה לכדי משבר תהומי ונוחלת כשלונות אין סופיים ברמה העולמית עקב מחסור בתקציבים , במדינה בה מערכת אכיפת החוק קורסת עקב הנטל והעומס עם משאבים ותקציבים של העולם השלישי , במדינה בה עניים לא מוצאים דרך לחגוג את החג כהילכתו כי אין אוכל בבית , במדינה בה תלמידים מגיעים לבתי הספר ללא ארוחת בוקר כי אין ממה להכין , במדינה כזאת הספורט ההישגי הוא האחרון שעליו יש לדון בענייני תיקצוב . לעניין המדליה האולימפית , כמי שהכיר את הנושא בתחום הספציפי הנ"ל מאוד מקרוב , לטאקונדו בישראל יש פוטנציאל אדיר . לצערי ההישגים יכלו להגיע הרבה יותר גבוהה והם "תקועים" שם מאחור עקב בעיות אגו ומלחמות יהודים כפי שהדבר מתרחש בכמעט כל תחום לצערי. לעניין הטכני/מקצועי יש לזכור כי ברמה העולמית ישנם לא מעט מדינות (במיוחד מהמזרח הרחוק) השוקדות למטרה הנ"ל כך שאליפות אירופה במיוחד בענף הטאקוונדו אינה מדד למה שיתרחש באולימפיאדה . הספורטאים הישראליים בתחום הטאקוונדו יכלו ויכולים להביא מדליה גם אולימפית לו רק ידעו לנתב את הכשרונות ואת המאמצים ליעד הנ"ל . זה עדיין אפשרי ויפה שעה אחת קודם. צריך לנצל את ההזדמנות ולאמר כמה מילים על מנכ"ל ההתאחדות מר מישל מדר . הנ"ל איש ארגון ,ביצוע ומנהל משכמו ומעלה . האיש ברמה הארצית והעולמית(כן כן גם ברמה העולמית!!) קידם את הענף וע"פ תפיסתי הוא אחד מאלה שהטאקוונדו חייב לו את הפרסום והתהילה , יותר בעולם ופחות בישראל . לחשוב שהטאקוונדו הגיע לישראל באמצע שנות השבעים(הענף צעיר בעולם והתחיל את דרכו רק במחצית המאה הקודמת) וכבר בסוף שנות השמונים הצליח להתברג לאולימפיאדה (אגב , לענייני תקציב ענף הטאקוונדו מבורך בלא מעט תקציבים ועל חברי האיגוד לנתב את הכספים ליעדים הרלוונטיים והחשובים באמת, סה"כ הצלחת הספורטאים בענף ברמה העולמית תקפיץ ותקדם את התחום גם מבחינה כלכלית) . בכל מקרה , הרבה ברכות לתום על ההישג המרשים , מאחל לכלל המתחרים אימונים מפרכים , קשים אבל כאלה מועילים שאולי יביאו הישגים גם ברמות הגבוהות יותר.

למעלה