קידום בעבודה...

מותר לי

New member
קידום בעבודה...

לחצו עליכם בעבודה לקידום למרות שלא רציתם? לפני מס' חודשים פנו אלי בהצעת קידום מפתה, שאצלינו אמנם הקידום לא כ"כ מורגש, אך בשוק יש ביקוש רב לתפקיד, ומשלמים עליו בהתאם. אני סירבתי. (זה כרוך, איך לא, בהארכת החוזה
) היום היתה לי נסיעה קצרה בת 5 דקות עם הבוס, והוא דיבר איתי על קידום... על אותו קידום שהציעו לי לפני חודשים ספורים!! (ואני לא בטוחה שהוא ידע שהציעו לי אותו כיוון שמעלי יש כמה בוסים וזה לא ממש קשור אליו למרות שאם הייתי עונה בחיוב הוא היה יכול לפעול בעניין!) הסברתי לו שאני רוצה לעזוב, להיות קרובה לבית... הוא ניסה לשכנע אותי שזה קידום מאד משתלם, אך שוב סירבתי בנימוס בטענה שעם כל הכבוד לקידום- משפחה זה קודם! (בקשתי בעבר להיות קרובה יותר להורים ולא אישרו לי) מצד אחד- אני מאד רוצה לעוף משם, לחיות בתנאים יותר נורמלים (למרות שאת העבודה אני אוהבת) לראות את המשפחה בתדירות יותר גבוהה... מצד שני... זה קידום כלשהו, זה עוד כמה גרושים למשכורת, זה עוד ידע, זה עוד מקצוע, ובחוץ ארויח על זה הרבה... (לא לכל אחד מציעים את הקידום הזה, ואם הציעו לי פעמיים זה אומר שהם יודעים שהם הולכים להפסיד אותי) אוף, לא יודעת
אולי מה שאעשה זה לבקש להתקדם ולעבוד חצי משרה, וכך אוכל גם להיות בבית (וגם עם הבנזוג
) וגם לעבוד ולצאת עם המקצוע... מבולבלת קצת

bell boy

New member
מותר לי לענות ?../images/Emo13.gif

בייב אין מה לעשות את חייבת ללכת על הקידום .. עם כל הכבוד לבנזוג (ויש כבוד) תחשבי קצת אחרי העבודה הזו כן על התפקיד ההוא שתקבלי במקום החדש . לכן תעשי קידום לא בשביל המשכורת אלא בשביל הנסיון. בהצלחה

מותר לי

New member
בל בוי...

הקידום לא יפגע בבנזוג, השעות אותן שעות והעבודה כמעט אותה עבודה... (כמעט, כי בכ"ז יש קידום) מה לא ציינתי, ואציין עכשיו- הבוס (שדיבר איתי אתמול) הוא לא אמין במיוחד, כשהוא אומר "תסמכי עלי" צריך להתחיל לפחד... יש עכשיו גל עזיבה רציני, התנאים ביחס לשטח לא טובים (משכורת נמוכה, רמת סיכון גבוהה, ועוד...), מישהי שקודמה אמרה לי היום שאם היא היתה במקומי היא לא היתה מסכימה להתקדם (היא גם רצתה לעזוב אבל כבר היתה חתומה על חוזה חדש בעקבות הקידום) השאלה אם יתנו לי בכלל לעבוד חצי משרה? או שאצטרך להמתין שנה נוספת עד שהחוזה יסתיים? ולא, אני לא מתקדמת לפני שאני חותמת על חוזה שרשום בו במפורש שאני על תקן חצי משרה!! (עשו את התרגיל המסריח הזה לכמה אנשים אצלינו... הבטחות הבטחות, ואחר כך נתקעים עם חוזה מסריח ובוס שכופר בהבטחות...) אתה עדיין חושב שלמרות הכל אני צריכה להתקדם?

Oיון

New member
כמה שיקולים שצריך לקחת..

א. כמה המרחק מהבית, (אם זה חצי שעה - שעה, כדאי לבדוק את הענין בחיוב, זה זמן סביר להגיע לעבודה בד"כ.. ב. כמה זה תוספת בשעות העבודה.. ג. איפה את רואה את עצמך בחברה הזו בעתיד.. כלומר אחרי לימודים, אני אסביר: אני לדוגמא, סטודנטית לפסיכולוגיה, עבדתי בחברה בתפקיד ניהולי שנחשב שווה ופותח המון דלתות קידום, רק מה.. לקח ממני מלא שעות עבודה, בחנתי את עצמי וגילתי שעוד 10 שנים, אחרי שאסיים את התואר לא אמשיך לעבוד שם, ולכן.. בחרתי לעזוב לפני הזמן.. מצד שני, אם הייתי לומדת כלכלה / שיווק / ניהול וכדומה, לא הייתי חושבת לעזוב לרגע, כי היום אני אולי עובדת זוטרה, אבל עוד 10 שנים, יתכן ויפתחו לי דלתות בתחום אותו אני לומדת.. יש מבין?

מותר לי

New member
היי, סיון ../images/Emo20.gif

המרחק מהבית לא תופס בשבילי, אם העבודה זזה- הדירה גם זזה. (הייתי גרה בירושלים, כשעה נסיעה מהעבודה, ולאחר חודש עברתי לקיבוץ קרוב- 25 דק' מהעבודה)... הבעיה זה המרחק מההורים- אז נכון שאני לא רוצה להיות עד גיל 100 מתחת לסינר של אמא, אבל באותה מידה אני לא רוצה לא לראות אותה שלושה חודשים! אם לא נותנים לי משמרות טובות אין לי שום עניין לנסוע להורים, הוצאה כספית כבדה ומיותרת וזמן מבוזבז לשוא. (משהו בסביבות ה-4 שעות נסיעה באוטובוסים לא כולל המתנה וכ-60 ש"ח עלות כוללת, וכל זה רק צד אחד, לא בשביל לראות את המיטה בבית או את ההורים לחצי דקה מהירה בבוקר ולחזור) בשעות העבודה אין תוספת, זמני הפתיחה והסגירה קבועים, המשמרות קבועות לכולם (גם לאלו שלא עובדים בביטחון, זה בגלל ההסעות...) גם בלימודים וגם אחרי הלימודים אני לא מתכוונת לפתוח שם קריירה (אלא אם אתקבל לשם שלא דרך חברת כ"א), גם לא אם אלמד ערבית ברמה מאד גבוהה או מדעי המזרח התיכון, מזרחנות, או מה שלא יהיה קשור...

Oיון

New member
נראה לי.. שהחלטת לבד..

אני מבינה אותך לחלוטין.. גם אני עזבתי עבודה שווה ו"יוקרתית" בשביל תפקיד קטן, אבל אני מאושרת.. וזה טוב לי, וזה הרבה יותר טוב עבורי. אל תעזבי, עד שאין לך משהו אחר ביד, קשה שם בחוץ... בהצלחה!

למעלה