קידום אתר חינמי

מיה מיה1

New member
קידום אתר חינמי

שלום! אני מתכננת לבנות אתר לעסק קטן שיש לי דרך אתר weebly.com. מערכת הניהול שלהם נהדרת בעיניי והכל חינם. אבל.... אמרו לי שבתור אתר חינמי מנועי החיפוש יקשו עלי את קידום האתר שלי. מתוך לוגיקה שרבים ממשתמשי האתרים החינמיים עושים זאת למטרות קידום ולא למטרות טבעיות. מה אתם אומרים? הכצעקתה?

זה לא שחור ולבן

אך גוגל יודעת לזהות מתי זה אתר איכותי ומתי לו אחד הפרמטרים שלו (אחד מיני רבים). האם זהו אתר חינמי והאם הוא יושב על סאב דומיין חינמי? רק שתעדכני שנים היה ניתן לקבל דומיין חינם בסיומת CC וביום אחד גוגל החליטה לא לאנדקס את האתרים הללו יותר. אך אני מאמין שבמידה והאתר יהיה מושקע ומלא תוכן איכותי שתורם לגולש גוגל יבין שזה לא זבל... אבל אני מאוד ממליץ לבסס את העסק האינטרנטי שלך על אתר כמו שצריך

מצטרף לעמית ו....

מוסיף- העובדה שהאתרים נבנים לצורך SEO היא דווקא הפרמטר הפחות חשוב. העובדה שהאתר שלך מאוחסן על שרת שכנראה ספג את כל סוגי האתרים בעולם. חלקם איכותיים וחלקם פחות, וחבל שדירוג האתר שלך יתחלק בעונש שתקבלי מהם ויקשה על עבודת הקידום.

מיה מיה1

New member
תודה רבה

על התשובה המפורטת. יש לי שאלה - weebly מאפשרים לי להשתמש בדומיין האישי שלי ולא מחייבים אותי להשתמש בדומיין שלהם. האם בכל זאת זה נחשב סאב דומיין חינמי? נראה לי שאני קצת מבולבלת משני המושגים שנאמרו לי בתגובות - דומיין חינם לעומת שרת חינם.

seostar

New member
אתר בחינם יכול לעזור גם לקידום

לא חסר הרבה דוגמאות לבלוגים ב blogspot.com או wordspress.com שמככבים בתוצאות ראשונות בגוגל כמעט בלי מאמץ. אבל בסופו של דבר עדיף לקנות דומיין משלך כדי לא להיות תלויה בחברה שתחליט יום אחד להוריד לך את האתר או פשוט להתחיל לגבות הרבה כסף עליו. דומיינים עולים היום כמה דולרים לשנה וזה שווה את ההשקעה.

מה שנכון נכון

יש לי בלוג בבלוגספוט וגוגל לסיומותיו השונות [ובפרט CO.IL] מככב בראש רשימת האתרים שמפנים לבלוג שלי. אתרי חיפוש אחרים מככבים הרחק מאחור. אמנם בחודש האחרון מספר הכניסותמהפייסבוק גדול ממנו פי 2.3 וגם תפוז משתווה לו במספר הכניסות ואף עקף אותו, אבל האתר שלי לא נשאר מרחוק בחיפושים השונים למרות חינמיות הפלטפורמה. עם זאת, עדיף להתאמץ ולאמץ דומיין אישי ורלוונטי

מיה מיה1

New member
תודה!

שמחה מאוד גם על הדיעה הזו. יש לי דומיין משלי בסיומת co.il, אבל ממה שאני מבינה, אני בכל זאת אהיה תלויה בחברת weebly מעצם העובדה שהקמתי את האתר על מערכת ההפעלה שלהם ואני מאחסנת אותו על השרת שלהם. אני צודקת?

oren2465

New member
האתר שלך הוא הבית שלך ולכן

כדאי שהזכויות עליו יהיו שלך,ללא צורך בחסד של חברה כזו או אחרת. גוגל אוסף פרטים גם על השרת בו מאוחסן האתר,ושירותים חינמיים כאלה לא מומלצים כי רוב האתרים המאוחסנים שם הם סתמיים. אולי כאתר משני זה בסדר אבל לא כראשי. האתר שלך צריך להיות על שרת לא חינמי,ועם דומיין משלך,ושהוא יהיה שלך לך ב 100 אחוז.

למעלה