קידום או PPC?

Gameologist

New member
קידום או PPC?

יש לי קמפיין PPC קטן שעשיתי באדוורדס, שהיה מביא תנועה לאתר. סדר גודל של 300-400 ש"ח בחודש, ומשהו כמו 10 מבקרים ביום (דרך הקמפיין).
לאחרונה אני מתרשם שהאיכות של הביקורים מהקמפיין ירדה דרסטית (באונס גבוה, זמן באתר 0 לחלק גדול מהקליקים). יש לי חשד ששותים לי תקציב בהונאת קליקים. מילות החיפוש שלי לא מאוד ייחודיות (פעילות גיבוש, סדנת תקשורת בצוות - דברים כאלה) ויש הרבה מתחרים.

חשבתי אולי לקחת את הכסף של ה-PPC ולהשקיע אותו ב-SEO.
ברור לי שכתקציב לשעות עבודה זה ממש מעט כסף, מצד שני נראה לי גם שלא צריך להתאמץ הרבה כדי להשיג שיפור דומה במספר הכניסות דרך SEO אורגני (כלומר, עוד 10 כניסות ביום).

יש היגיון ברעיון שלי או שאני חי בסרט?

deusha

New member
תשובה

בקשר ל - PPC:
צריך לראות בדוחות מה גרם לירידה. תבדוק את ציון האיכות שלך ואם התקציב להצגת המודעה
קטן מדי למודעות שלך.
במקרה של הונאת לינקים גוגל נותנת זיכוי אוטומטי כשהיא מגלה את זה ואתה יכול גם
ליצור איתם קשר בעצמך והם יטפלו בזה.
בקשר ל - SEO:
במידה ורק עכשיו אתה מתחיל לעשות קידום אורגני אתה תראה תוצאות באיזור 3,4 חודשים.
עבודה מסוג זה דורשת יותר מאמץ מ - PPC מאחר שצריך לכתוב מאמרים, לחפש אינקסים , פורומים וכו'
אבל היתרון הוא שבדרך כלל לא צריך להגדיל תקציב כל כמה זמן.

המלצה שלי : תבדוק מה התקציב החודשי שאתה יכול לעמוד בו ואז תחליט.
ב- PPC יכול להיות שתצטרך להגדיל תקציב ותקבל תוצאות יחסית מהירות
ב- SEO תשאר באותו תקציב אבל התוצאות יבואו לאחר 3,4 חודשים

Gameologist

New member
האתר הספציפי בן 3 חודשים+, אבל היה לפניו

אתר ותיק קטן יותר (באותו הנושא רק עם שינוי בתיעדוף התכנים), שעשיתי לו קידום בעצמי.
אפשר לומר שיריתי קצת בהרבה תותחים - יש קצת קישורים נכנסים מקולגות; קצת מאינדקסים; ממאמר אחד; קצת מפורומים, פרופילים ברשתות חברתיות, עמודים ברשתות חברתיות ותגובות בבלוגים; הדגשתי קצת מילות מפתח והשקעתי קצת בבחירת טייטלים, alt text, anchor text, ולאחרונה התחלתי לעשות description נפרד לכל עמוד. השתמשתי בתגי heading וכו'. לאחרונה התחלתי לטפל בכל מיני מחלות שקשורות לג'ומלה ואני מקוה שגוגל יתגמל אותי...

לצורך העניין, היום על החיפוש "פעילות גיבוש" אני מופיע במקום 6.
הבעיה לעומת זאת היא שהיום פעילות הגיבוש עברה לעמוד פנימי (בעבר היא היתה בעמוד הבית) והתוצאה בגוגל מצביעה על עמוד הבית.

האם תוצאות SEO לאתר שכבר נעשה לו קידום יהיו מהירות יותר?
(לא ש-3-4 חודשים זה זמן בלתי סביר... הגישה שלי היא שעסקים לא עושים מהיום למחר).

deusha

New member
תשובה

לפי מה שאני מבין הביטוי "פעילות גיבוש" מובילה לדף הבית ואתה רוצה
שהיא תוביל לדף " פעילות גיבוש"? הבנתי נכון?
מה זה אומר "מחלות ג'ומלה" ?
בקשר ל - SEO : אתר שכבר נעשה לו קידום מסוים אמור להגיע מהר יותר כי
גוגל כבר מכיר אותו.
אם תוכל אשמח לראות את האתר שאוכל לדעת יותר.

Gameologist

New member
הבנת נכון לגבי הדפים.

מחלות ג'ומלה - טוב, הבעיה העיקרית שאיתה אני מתמודד היא תוכן כפול שנוצר ללא ידיעתי. גם בגלל ה-core של ג'ומלה שיוצר כמה קישורים לאותו עמוד, וגם בגלל כמה קונפוננטס ששילבו לי באתר, שיוצרים עמודים זמניים בכל מיני מצבים.

האתר מופיע בחתימה שלי, אשמח מאוד לפידבק.

נתחיל מההתחלה

אהבתי מאוד את האתר הזה
נראה טוב ומושקע
לא ברור לי על איזה מחלות אתה מדבר
באתר נכון להיום מאונדקסים 45 דפים +-

לגבי ה PPC תנסה לשפר את הקמפיין ולהוביל את הגולשים לדף הנחיתה הנכון.
ובכלל תנסה לעשות שימוש בדף נחיתה ולא להוביל את הגולשים שלך לאתר.

לגבי ההשוואה בין פייסבוק לבין PPC.
מחקרים מראים שהפרסום בפייסבוק חלש.
המחיר לקליק זול יותר, תעשה ניסוי
תפצל את התקציב שלך לשניים ותנטר מי מהם עובד טוב יותר.

עדיין בגוגל אנשים מחפשים ובפייסבוק הפרסום נופל עליהם מהשמים.
לגבי קידום אורגני
ניתן לעשות עבודה טובה גם בתקציב נמוך במיוחד בזירה שלא נראית תחרותית

Gameologist

New member
תודה, עבדנו קשה כדי שהוא יראה טוב,

ויש לי עוד מתיחת פנים מתוכננת על בסיס ניתוח הביצועים בפועל (גולשים לא מתנהגים כרגע בעמוד הבית כפי שתיכננו).

מחלות ג'ומלה - הכוונה בעיקר לדברים שקורים אוטומטית... כמובן שאם מכירים ויודעים לטפל מראש אין בעיה.

1. אתמול בלילה עוד עבדתי על תיקון בעיה שפשוט לא הייתי מודע לקיומה: ברירת המחדל של המערכת היא שכותרת עמוד מופיעה כ-<h2>. רק בעמוד הבית ששם עשינו משהו אחר, היא היתה H1. בכל העמודים הפנימיים לא היתה כותרת H1... אחרי 3 שעות של חפירות באינטרנט ובקוד של האתר, מצאתי וסידרתי את זה.

2. אתה אומר שיש 45 עמודים מאונדקסים. אבל... באתר יש אולי 30 עמודים. אז יש כל מיני עמודים שהם תוספות אוטומטיות שאני לא צורך שגוגל יאנדקס, ויש עמודים שנובעים מכפילות url. הייתי במצב שגוגל אינדקס קרוב ל-80 עמודים, ואז התקנתי תוסף שעושה קנוניזציה, לפני שבועיים+.

3. המצב הוא שלפי Google Webmaster Tools, מילות המפתח הראשונות של האתר: "משחקים" (1158 מופעים ב-4 משתנים), "ניוזלטר" (474 מופעים בשני משתנים), "המשך" (433 מופעים), "כלים" (286 מופעים בשני משתנים)... ואילו מילה שאני מנסה באמת לקדם, "גיבוש" מופיעה במספר 33 ברשימה, עם 45 מופעים בלבד.

אשמח לכל טיפ בעניין מניעת מילות מפתח לא מכוונות.

לגבי PPC, אני מרגיש בדיוק כמו שאמרת לגבי פייסבוק.
לגבי דפי נחיתה - כוונתך לדף נחיתה "סגור"? שאין קשר ממנו לאתר? הקמפיינים שלי באדוורדס כן שולחים את המקליק לעמוד סדנה ספציפי לפי החיפוש.

אעב

New member
אני הייתי מנסה PPC בפייסבוק

לאחר מס קמפיינים שהעליתי בפייסבוק, אני משוכנע שאפשר להביא משם תנועה איכותית במחיר זול יותר אשר בגוגל

למעלה