קידום אורגני

Aviad241

New member
קידום אורגני

שלום לכולם, אני מעוניין לבנות אתר בעתיד הרחוק ככה שאין לי משהו ספציפי כרגע לפרט עליו. רציתי לשאול מהו "קידום אורגני" ? והאם זוהי התעסקות שקשורה לבונה האתר או שזו בהכרח התעסקות של בעל מקצוע נפרד? אשמח לתשובה מפורטת כי אין לי כלל ידע בתחום קידום האתרים. תודה מראש.

מעט הרחבה על קידום אורגני

בכללי מדובר בקידום אתר ללא הוצאות על פרסום, ועל ידי כתיבת תוכן\בניית קישורים בכדי לקבל תנועה באופן טבעי ולא מאולץ כלומר נגיד שאביעד סוכן מכירות בבית מרקחת והוא מעוניין למכור תרופה הוא בונה אתר כדי לקחת פרטים מהגולשים ולמכור להם עכשיו שאביעד יכול לקבל את הגולשים האלו על ידי מספר דרכים על ידי פרסום בגוגל או בפיסבוק שעליו תשלם על כל גולש שהם הפנו אליך[נקרא קידום ממומן] או על ידי כתיבת מאמרים ותוכן על המוצר שימשכו אליך גולשים ויבנו מסביב למוצר שלך קהילה של גולשים קבועים שבסוף של דבר חלקם יהפכו ללקוחות שלך[נקרא קידום אורגני] יש עוד דרכים אבל אלו ה2 המרכזיים. עכשיו שסימנו עם המידע נעבור לבעל מקצוע מקדם אתרים הוא איש פרסום בכללי. קח לך דוגמא של חנות שאתה רוצה לפתוח, אתה יכול להביא קבלן בניה ולפתוח את החנות ושתסיים לפנות לחברת פרסום שתביא לך את הלקוחות. אבל אתה יכול להיות חכם יותר ולהתייעץ עם האיש פרסום מראש לבחור את המקום המתאים ביותר,בסביבה ללא מתחרים, עם חנייה מסביב וכמובן כתובת קליטה ועיצוב שימשוך לקוחות. אתה גם יכול לסמוך על הקבלן בנייה והוא יגיד לך שהוא יכול לעשות את כל זה לבד ואולי הוא יכול אבל השאלה אם הוא באמת יודע מה הוא עושה והאם זה העבודה שלו בעצם. בכללי הבאתי לך דוגמא מבחוץ תחשוב שאתר אינטרנט הוא מקרה דומה אתה יכול לבנות אותו ואז להעסיק מקדם אבל השאלה החשובה היא עד כמה המתכנת שלך מבין בקידום[ותאמין לי הם יטענו שהם מבינים] אבל שיגיע המקדם הוא הוא יציג לך טעויות של המתכנת מפה ועד להודעה חדשה ואתה תרגיש שהמתכנת בילף. אני מציע לך להעסיק מקדם בהתחלה לבחור אייתו כתובת לאתר שתתאים לך לעסק ולתת הנחיות למתכנת שיבנה לך את האתר בצורה ידידותית למנועי חיפוש. אבל יכול גם לוותר על השלב הזה אבל בהמשך תתקל במעט בעיות שיצרו לך הרבה כאב ראש

shalom132

New member
2 רבדים לקידום אתרים

יש 2 רבדים לקידום אתרים .אחד הוא כל התוכן באתר שצריך להתאים מנועי החיפוש והגולש. ושלב שני זה בניית קישורים יעילה שגוגל תראה שיש הרבה ממליצים אליך ומקשרים אליך.2 השלבים האלה צריכים להעשות כדי שהאתר יקודם.השלב השני הוא הסיזיפי שצריך להעשותו לאורך זמן.

אפשר להרחיב קצת

קידום "און-סייט", כלומר הפעולות המבוצעות באתר, כוללות סידור הגיוני של תכנים, היררכיה יעילה, בניה נכונה, עדכון תדיר וכן הלאה. מקובל להניח שגורמים אלו משפיעים פחות: לפי התרשמות אישית, מדובר ב30%-40% מ"סך" התוצאה של הקידום. קידום "אוף-סייט" הוא כל הפעולות שמבוצעות מחוץ לאתר: יצירת תדמית, באזז, החלפת קישורים, הפצת תוכן, שיתופי פעולה, שיתוף ברשתות חברתיות ועוד. היות ונתונים אלו מושפעים מהגולשים עצמם, גוגל נותן להם חשיבות גבוהה יותר - 60%-70% להערכתי האישית. כדי לקדם אתר צריך להשקיע בשתי החזיתות גם יחד, כשכל אחת מהן כוללת מגוון תתי תחומים. לדוגמא, רק בתחום קידום האתרים ניתן למצוא אנשים שעבודתם היא כתיבת תוכן מותאם לקידום, מחליפי קישורים, מפיצי תוכן, אנשי אופטימיזציה וקוד, מומחי UI וכן הלאה.

shalom132

New member
הבדל בין החלפת קישורים להפצת תוכן?

מה הבדל בין מחליפי קישורים למפיצי תוכן בדיוק?האם השתתפות בבלוג ופורום זה הפצת תוכן או בנית קישורים?

שמים וארץ

החלפת קישורים היא יצירת קשר עם בעלי אתרים, ניהול משא ומתן לגבי מיקומים ותדירויות וכולי. הפצת תוכן יכולה להיות פרסום מאמרים, כתיבת פוסטים אורחים וכדומה. לדעתי, השתתפות בפורום יותר קשורה לניהול תדמית מאשר להפצת תוכן ובניית קישורים - היות ורוב הקישורים בפורומים ממילא nofollow - אך תדמית בעל העסק משתפרת אם הוא משתתף בפורומים ומגיב בבלוגים.

shalom132

New member
מאמרים,אינדקסים ופוסטים

האם כתיבת מאמרים לאתרי מאמרים זה הפצת תוכן?הרי ברור שאף אחד לא קורא את זה וזה רק נועד לשם שימת הקישור שם.האם אינדקסים כל כך עוזרים באמת כעת? באיזה מיקרה יש בנית קישורים בלי כתיבת מאמר או פוסט?

למה לא?

אם מדובר בתוכן איכותי, שמעשיר את הגולש (שזוהי מטרתם המקורית של אתרי מאמרים), אני לא רואה סיבה שזה לא יסייע. כמובן שגם פה רב הספאם על האיכות, ולכן רואים מאמרים שזורי קישורים בני 300 מילים, שאין קשר ביניהן... תתפלא, אבל יש אנשים שעדיין קוראים מאמרים בתחומים הספציפיים שלהם. אינדקסים לדעתי עוזרים פחות מבעבר. כאמור, אני מתייחס ליצירת קישורים יותר מהפן של החלפת קישורים - לכן ייתכן שיש הבדל סמנטי בין מה שהתכוונתי לבין מה שהבנת.

מחזק את פשה

כל עוד הפעולות שמבוצעות לטובת הקידום תורמות לגולש אז מבחינת גוגל זה יעבור במיוחד כיום עם הפנדה... החשיבה המתמדת בתהליך הקידום היא על הגולש.

בסופו של דבר

הגולש הוא המטרה. גם אם תבנה עשרות אתרי לוויין ותגיע למקום הראשון בתוצאות החיפוש - אתה עדיין צריך "למכור", בין אם זה מוצר או שירות או פעולה אחרת. גוגל הצהירו עשרות פעמים שמה שטוב לגולש - יהיה טוב להם, וכל עדכוני האלגוריתם נועדו לדמות ככל היותר חשיבה של הגולש. מן הסתם, אין פסול בבניה תואמת SEO, אך לדעתי יש להציב את הגולש במקום ראשון. אם ניקח את דוגמת המאמרים - יש מאמרים שנועדו לגולש ויש מאמרים שמטרתם היא קידום ולא דבר מעבר - אז גם במאמרים הקצרים שכל מטרתם היא מילות מפתח, אין סיבה שאיכות הכתיבה תהיה כה ירודה שאין קשר ממשי בין המילים. אישית, אני מעדיף לכתוב בצורה חופשית לחלוטין, עבור הגולש בלבד, ולאחר סיום הכתיבה להעביר את הטקסט דרך "פילטר" SEO - כלומר לשבץ בו מילות מפתח וביטויים מובילים, כך שהטקסט עדיין קריא וברור וכמובן - נותן ערך מוסף לגולש.

shalom132

New member
מישהו יודע איך משיגים את התוכנה hub finder?

מישהו יודע איך משיגים את התוכנה שהיית החינמית בסאובוק וכעת רוצים עליה כסף?

Aviad241

New member
פילטר seo

רציתי לשאול מהו "פילטר seo" והאם כבר בתהליך כתיבת תוכן, (לאתר שעדיין לא קיים אך מטרותיו ידועות) כדאי להתייחס למילות מפתח ולשזור מילים וביטויים כאלו ואחרים, עוד טרם נפתח אפילו חשבון בגוגל וכדומה? כל זאת כמובן בכדי לחסוך עבודה סזיפית ולא איכותית בהמשך, אשר כל מטרתה היא קידום בלבד?

אפשרי

אם כי, לפני שאתה יודע מהו הביטוי המקודם, אפשר פשוט לכתוב "כרגיל" (כלומר, עבור הגולש) ולבצע עריכה מינורית בהמשך. בסופו של דבר - זה תלוי בסגנון העבודה שלך והעדפותיך האישיות.

למעלה