קיגל ירושלמי

b a r b a i m a

New member
קיגל ירושלמי

לפני מס' שנים בתכנית של גידי גוב הולך לאכול הוא התארח בבית חרדי - והכינ שם קיגל ירושלמי מבושל יש למישהו מתכון? אני מכינה קיגל שונה לגמרי: חבילת אטריוצ ביצים שטוחות עפ"י הוראות ההכנה לערבב עם 2 ביצים סוכר קינמון גרידת תפוז צימוקים אגוזים 1 קוטג הכל יחד לתנור

אין לי את המתכון של גידי, אבל

אבל יש לי מתכון מעולה: 400 ג' אטריות דקות 1 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1/2 כפית מלח 3 ביצים כפית קינמון כפית פלפל שחור מבשלים את האטריות במים עם המלח (הרתחה + עוד קצת) ומסננים. להוסיף לאטריות את הביצים, הפלפל, הקינמון וחצי מכמות הסוכר. במקביל משחימים את שארית הסוכר (חצי כוס) עם חצי כוס שמן על להבה גדולה אך מוקטנת (לא להגיע לרתיחה). להוסיף את הקרמל שנוצר לאטריות בהדרגה בתנועות קיפול. לאפות בתנור בחום 7 (בינוני גבוה) חצי שעה מכוסה וחצי שעה גלוי. בהצלחה ובתאבון!

clcl

New member
למיטב זכרוני המתכון מופיע בספר

גידי גוב הולך לאכול.... אבדוק בבית, בלי נדר, ואביא מחר לפורום.

b a r b a i m a

New member
זה יהיה מקסים, תודה מראש../images/Emo13.gif

אחכה בסבלנות רבה

clcl

New member
סליחה, אני הגעתי הביתה עם דלקת

עיניים ועם דלקת באוזן ולגמרי טבעתי במיטה. אשתדל היום.

pirge

New member
קיגל ירושלמי בקרמל.

12:47 | 06/08/06 קוגל ירושלמי של אלינוער רביןו pirge ו קוגל ירושלמי אלינוער רבין 500 גרם אטריות בינוניות 4 ביצים חצי כוס סוכר חום חצי כוס סוכר לבן 2 כפיות קינמון כפית פלפל שחור גרוס טרי להשחמה: 4\1 כוס סוכר חום 4\1 כוס שמן בסיר גדול מביאים לרתיחה כשני ליטרים וחצי מים עם כף מלח, מוסיפים אטריות, מכסים ומבשלים 5 דקות עד שהאטריות מתחילות להתרכך. מסננים ושוטפים במים. שמים בכלי חסין אש עם מכסה. במחבת קטנה וכבדה מבשלים את הסוכר עם השמן תוך בחישה בכף עץ, עד שמתקבל קרמל כהה. מוסיפים לאטריות ומערבבים. מערבבים בנפרד את החומרים הנותרים מוסיפים לסיר, מכסים ואופים כשעתיים בתנור שחומם מראש לחום בינוני. אפשר לאפות שעה, לפזר על המאפה קוביות חמאה מלוחה ואז להנמיך מאד את החום ולאפות כל הלילה, עד ארוחת הבקר. הופכים על צלחת ופורסים כעוגה..

התפרסם פה

לפני כמה שבועות מתכון לקיגל ירושלמי של השפית אביגיל מייזליק. מה שהיה מיוחד בו שלא היה צורך לבשל את האיטריות. נסי לחפש אותו. הוא מומלץ בחום.

למעלה