קיבלתי

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
קיבלתי ../images/Emo219.gif

לאחר שהסתיים בהצלחה מבצע שימור ושיקום התצלומים הישנים, ביקשתי מאבי רשות לסרוק את המכתבים הישנים לפני שידהו לנצח. חזרתי היום הבייתה עם קופסא ועכשיו יש לי תעסוקה לחודשים הקרובים או לשנים הקרובות. קופסת הנעליים הזאת מכילה הרבה חיים וסיפורים: כ - 60 מכתבים מבית סבי לפלסטינה בין מרץ 1940 לאפריל 1941 ועוד עשרות מכתבים ממכרים מאותה תקופה עשרות מכתבים מבית אחי סבי לפלסטינה, לפני המלחמה ואחריה הפתעה: מכתבים מהסבא השני, אבא של אמי מהתקופה של אחרי המלחמה! הוא שילב במכתב בהונגרית גם מלים עבריות, תמיד כתב בע"ה, בירך את ילדיו בעמ"ש (עד מאה שנים) ולפעמים כתב גם "אמן" או בירך אותם לחגים בעברית מכתבים מדודים ודודות שונים בין תום המלחמה לצניחת מסך הברזל על הונגריה. מכתבי אהבה של הורי מלפני הנישואים ... אסור לי לפתוח אותם! התחייבתי! מברקים! מכתבים וגלויות שהחליפו הורי בתקופה שאבי היה בקורס קצינים ועוד ועוד... כאן - הסמל של טחנת הקמח של סבי (משהו כמו: הוכפלדר רז'ו, טחנת קמח ואספקת חשמל, דריגפאלאנק). אה - ויש עוד שתי קופסאות שלא נגענו בהן -

ענתר

New member
../images/Emo130.gif ממש אוצר

תהני לך לאט לאט מהמכתים, ושתפי אותנו בתגליות

עבודה רבה לפניך

מנסיוני בזמן האחרון עם מכתבים מהעבר אני יכולה להגיד לך כמה דברים: שהעבודה הבאמת קשה היא לא רק המיון והסריקה, אלא הפענוח והנסיון להצליב פרטים על דמויות מוכרות. את קיבלת אוצר ענק, אני חושבת שממכתבים אפשר ללמוד יותר מכל דבר אחר. למשל: אני הבנתי דרך אחד המכתבים, שהכותב פרסם ספר. חיפשתי בספריה הלאומית בירושלים ומצאתי את הספר. המכתבים נותנים כיווני מחקר נוספים שלא חשבתי עליהם. בהצלחה רבה. ענת

עב

New member
זאת עבודה לשנים

ברור לי שמדובר בעבודה של שנים ללא הגזמה. קודם כל לסרוק מאות מכתבים. אח"כ לתרגם (להורי קשה לתרגם בגלל הצער) ואז להבין. כיוון שאני מכירה כבר את סיפור המשפחה אז אני יודעת מיהן רוב הדמויות ומכירה את רוב המקומות. המכתבים יתנו את ה"בשר" לשלד של הסיפור. למשל, ידעתי שסבא רבא מארק הלך בשבת לבית הכנסת (אדם בן 83 הלך ביום שלג לבית הכנסת). בדרך פגע בו רוכב אופניים וכתוצאה מכך הוא נפל ושבר את אגן הירכיים דבר שהוביל לפטירתו כעבור ימים ספורים. במכתב אני קוראת שהאירוע התרחש בפינת הרחובות DOB ו - KISDIFA בפשט, לא הרחק מבית הכנסת KAZINCZY. מה לאדם ניאולוגי בבית כנסת אורתודכסי? אין לי מושג אבל הסבא גר בסביבה פעם ויתכן ששמר אימונים לבית הכנסת "שלו". צריך לברר האם הוא התפלל שם או ב - DOHANY הניאולוגי. אלה הפרטים ששופכים אור על התקופה ועל חיי האנשים ואת זה אני מקווה להשיג מן המכתבים. היה מאוד מרגש לראות את כתב ידו של סבא באום ואת הברכות שלו בעברית. ויש עוד שתי קופסאות... יחכו לי לפנסיה כנראה

רותם39

New member
איזה יופי, פשוט נפלא

את כבר מסודרת טוב לעת פרישה מעבודה. זו תעסוקה נהדרת לתקופה ארוכה. שיהייה בהצלחה.

אומנם יש לך מזל רב שהדברים

השתמרו ונמסרו לידיך.אבל לא פחות מכך יש למכתבים ולזכרונות מזל שנפלו לידיים נאמנות היודעות את ערכם האמיתי, תהני מכל רגע. דני

עב

New member
תודה למברכי!

בינתיים עשיתי "ספירת מלאי"
: מכתבים לאבא שלי: 55 מכתבים מבית אביו (כל מי שהיה בבית כתב משהו) 6 מכתבים מאחותו בלבד 41 מכתבים מבית דודו, אח של סבי 4 מכתבים מאחות סבתי 2 מכתבים מאלה שרכשו את טחנת הקמח מסבא שלי 7 אחרים - מכרים ועובדי טחנת הקמח 1 מכתב שחזר - אסור לפתוח. 2 מברקים סה"כ 118 מכתבים לאמא שלי: סבא ואחיותיו - 24 מברקים - 1 מכתבים של ההורים בתקופת קורס הקצינים - 31 סה"כ כולל - 174 פריטים. לא התייחסתי למכתבי האהבה שלהם כי אסרו עלי לפתוח אותם. כאמור יש עוד שתי קופסאות עם תצלומים, מכתבים, פתקאות ואוצרות
אבל אני לא מתלוננת.

הלני

New member
3,4 לעבודה....

נתת לי רעיון: לסרוק את המכתבים ב'אוצר המשפחתי' שלנו ששרדו. אולי זה יאפשר (לאחר עיבוד תמונה) לקרוא אותם ביתר קלות. הם כתובים על נייר מכתבים מאד מאד דק, כי משלוח המכתב עלה לפי משקלו...הכתב בצידו השני של הדף משתקף ומקשה על הקריאה. איך סבתא שלי ז"ל הסתדרה עם זה...סוד גנוז. רק ששלי לא כל-כך עתיקים....1930 עד 1970...והם בגרמנית וסלובקית... הלני

שרי סילבר

Active member
להתקנא בך! את אולי מסודרת לפנסיה, אבל אני די בטוחה שלא תהיה לך סבלנות לחכות ותתחילי לסרוק ולפענח הרבה לפני. כל כך חבל לי שאין לי כלל אוצרות כאלה של מכתבים, במיוחד בצד של אבי, וידוע לי שסבתי ואחיותיה היו מתכתבות המון. פשוט איש במשפחה לא חשב שחשוב לשמור דברים כאלה כשסבתא נפטרה, ואני בילדותי הייתי הרחק הרחק מהצורך לפשפש בשורשים. וממה שכבר התחלת לספר אודות המציאות, זה באמת נראה כתוספת "בשר" מאד משמעותית והבנה טובה בהרבה של הסיפור המשפחתי. אפשר ממש לדמיין את שגרת-החיים במקום בו חיו קרוביך. תתחדשי על המציאות! ואנו כמובן נשמח אם תחלקי עימנו ממה שעולה מהמכתבים.

סריקת מסמכים

כשיש לי מספר רב של מסמכים לסרוק, אני במקום זה מצלם אותם במצלמה דיגיטלית. האיכות פחות טובה אבל מספקת. קניתי אצל זגג לוח זכוכית שאינו מחזיר אור, שם את המסמכים אחד אחרי השני תחת הלוח ומצלם במצה "תקריב". כשעובדים בשניים זה הולך צ'יק צ'ק.

זאת ועוד

תכנת PICASA2 של גוגל מאפשרת עבוד תמונות לקבוצה שלמה של תמונות (אני משתמש בזה להתאמת קבוצה של תמונות להעלאה לאינטרנט) אולי אפשר גם לחדד קבוצה שלמה של תמונות. לא ניסיתי עדיין

עב

New member
תודה על הרעיון

כדאי להשתמש במצלמה הדיגיטלית כאשר אין חשיבות לאיכות. במקרה שלי אני מנסה להציל מסמכים מכיליון. למרבה המזל הם נשמרו בחשיכה 66 שנים (אפילו בתוך המעטפות היה במקור ריפוד כהה דקיק). למרות הכל, הדיו של מכונת הכתיבה מתפשט על הנייר ויוצר כתמים והדיו של העטים דוהה. לכן אני סורקת באיכות של 350dpi אני מארגנת את התיקיות בצורה הבאה ואשמח לקבל רעיונות לשיפור ושכלול: תיקיה ראשית: שם הנמען, תיקיה משנית: שם השולח ואח"כ תיקיה לכל מכתב. בתיקיית המכתב אני שומרת סריקה של המעטפה = פנים ואחור. כך אפשר לדעת היכן גרו השולח והנמען, מתי יצא המכתב לדרכו ומתי הגיע וכמה צנזורים פתחו אותו (דבר שפוגע לפעמים בשולי המכתב שנקטעו באבחת הסכין הצנזורי). הורי טרחו לשמור כל פתק. למשל הפתק הזה של הצנזור אשר צורף למכתב האחרון שהגיע מבית סבי באפריל 1941: "הצנזורה המלכותית פלסטינה אין להשיב על מכתב זה מפלסטינה לא באמצעות מדינה שלישית או נייטרלית אלא באמצעות: הצלב האדום הבינלאומי בז'נבה ועל גבי הטפסים המודפסים שלהם".

bilen

New member
אני תומכת בשיטה של המצלמה. עושה את

זה כבר כמה שנים, אפילו בלי זכוכית ולעיתים כמעט ללא תנאים סבירים (מחזיקה קבוע מצלמה בתיק ובכל הזדמנות שנופל לידי משהו רלבנטי בארוע משפחתי או ספריה - מיד מצלמת). זה עובד מצויין, ניתן לבצע הגדלות ושיפוצים. חשוב לצלם תמיד מ-2-3 זוויות שונות כדי להשיג תוצאה מושלמת, אם המסמך לא נשאר בידיך.

למעלה