קיבלתי רישיון חדש

t s a c h i

New member
קיבלתי רישיון חדש

לפני כמעט שנתיים, הוצאתי רישיון, ואתמול קיבלתי רישיון נהיגה חדש בדואר. את האגרה שילמתי באינטרנט. אבל הם רוצים שאני יצלטלם מחדש. למה אחרי כולה שנתיים, אני צריך להצטלם עוד פעם? והאם עכשיו נגמר לי הנהג חדש? זה אומר שאני יכול להסיע יותר משני נוסעים?

לגבי הלהצטלם אני לא יודע

באמת מוזר. לגבי הנהג חדש, אתה לא נהג חדש אחרי שעברו שנתיים מאז שהוצאת רישיון. כתבת שקיבלת רישיון לפני כמעט שנתיים, אז אתה עדיין נחשב נהג חדש. המגבלה של להסיע עד 2 אנשים יורדת ברגע שתהיה בן 21. ללא קשר לכמה זמן יש לך רישיון.

להצטלם בגלל זה...

ואני מצטט "לפי תקנה 174 א (ג) לתקנות התעבורה, כל נהג שחידוש רשיונו חל מיום 1.1.06 חייב להצטלם מחדש לשכם כך" בקשר לחוק של השני נוסעים, אני בעצמי כבר לא יודע אבל אני לא מתכוון להסתבך בפירושי החוק, אני אישית לא הולך להסיע עד גיל 21 יותר משני נוסעים... יש הרבה פירושים, ואנשים אומרים ככה, ויש כאלה שאומרים ככה, אם תחפש בפורום, אתה תמצא הרבה דיונים לגביי זה, הייתי מציע לשלוח פקס למשרד הרישוי כדאי לקבל תשובות ברורות.

אין מה להסתבך

החוק די ברור. זה פשוט שחור על גבי לבן. אסור להסיע יותר מ-2 נוסעים עד גיל 21. גם אם הוצאת רישיון ביומולדת 17 שלך, והיום אתה בן 20 ואתה כבר לא נהג חדש ממזמן אסור לך להסיע יותר מ-2 אנשים. אל תתעסקו עם זה, הבנתי שלחוק הזה יש עונשים לא נעימים... פעם נסעתי עם ידידה שלי כשהיא היתה בת 20 והיינו 4 אנשים באוטו. עצר אותנו שוטר לביקורת בכניסה לעומר (חור ליד באר שבע) וויתר לה כי היא היתה כוסית ועשתה לו עיניים חח אבל אל תתעסקו עם זה.

t s a c h i

New member
כמה שאתה טועה.

ציטוט מאתר משרד התחבורה: הגבלת מספר הנוסעים לנהג חדש חלה על כל מי שקיבל רשיון נהיגה החל מ- 1 בנובמבר 2004, והוא עדיין נהג חדש בן פחות מ-21 שנה. לינק

t s a c h i

New member
לינק מחודש

ww.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_211#7_0_CT

ישבתי לי

וקראתי כמה פעמים את המשפט שכתבת (בהנחה שזהו באמת ציטוט ולא ניסוח מחדש שלך) והבנתי שאתה פשוט לא יודע עברית. אז בוא אני אנתח לך את המשפט: "הגבלת מספר הנוסעים לנהג חדש חלה על כל מי שקיבל רישיון נהיגה החל מה-1 לנובמבר 2004" עד כאן הכל ברור ? יופי המשך בלתי נפרד מהמשפט: "והוא ע-ד-י-י-ן נהג חדש בן פחות מ-21 שנה" זאת אומרת, שאם אתה נהג חדש ואתה בן פחות מ-21, אז אסור לך להסיע יותר מ-2 נוסעים. לעומת זאת, אם אתה נהג חדש ואתה בן יותר מ-21 שנה, מותר לך לדחוף לאוטו פרטי עוד 8 נוסעים אם בא לך (וכמובן אם זה רשום ברישיון הרכב
) פעם הבאה תבין מה כתוב לפני שאתה בא לשלול.

Rapid Fire

New member
דווקא החוק דיי ברור לי,

אם אתה גם הוצאת רישיון אחרי ה1.11.04 וגם נהג חדש וגם בן פחות מ21 אסור. ברגע שאחד (לפחות) מהתנאים האלה מתבטל, אתה יכול להסיע יותר משני נוסעים. כלומר, ברגע שאתה לא נהג חדש (שנתיים אחרי הוצאת הרישיון) אתה יכול להסיע יותר מ2 נוסעים, גם אם עדיין לא מלאו לך 21 שנה. לא כל השוטרים מכירים את החוק, אבל במשפט אתה תזכה בטוח. (מניסיון של חבר).

אם הוא הגיע למשפט...

כנראה שזה כן נכון שאסור להסיע יותר משני 2 נוסעים לפני גיל 21, גם אם הנוהג אינו נהג חדש!!! חחחחחחחחחחחחחחחח

Rapid Fire

New member
הניסוח שלי היה עד כדי כך לא ברור?

הוא הגיע למשפט כי השוטר לא הכיר את החוק, במשפט תוך דקה השופט שחרר אותו. פשוט מאוד כי השופט מכיר את החוקים. עברו לך שנתיים מאז שהוצאת רישיון נהיגה? שילמת את האגרה וחידשת לרישיון של נהג צעיר? אתה יכול להסיע יותר מ2 נוסעים. בדוק.

הלוואי!!!

כי הנהג החדש שלי נגמר בעוד שבוע
והרישיון המחודש כבר בדרך אלי... כאילו הפלסטיק... =] עם התמונה החדשה חחחח...

תקשיב

אם אתה מתחת לגיל 21, בכל מקרה אסור לך להסיע יותר מ-2 אנשים. גם אם הוצאת רישיון ביומולדת 17 שלך, ואתה בן 20, ונגמר לך הנהג חדש לפני שנה.. עדיין אסור להסיע יותר מ-2 אנשים. למרות זאת, אם את בן 21, ואתה עדיין נהג חדש - מותר לך להסיע יותר מ-2 אנשים. אם מה שאתה אומר היה נכון, לא היו מזכירים בכלל את גיל 21. היו פשוט כותבים שאסור לך להסיע יותר מ-2 אנשים כל תקופת הנהג החדש. ואין דבר כזה לא כל השוטרים מכירים את החוק. עוד לא יצא לי לשמוע על מישהו שנעצר בגלל חוק שלא קיים.

Itamarro

New member
תקשיב פה

נציב שורת שאלות שתסביר לך את העניין. האם אתה מתחת לגיל 21? (כן/לא) האם לא נמצא מלווה במכונית (כן/לא) האם אתה מוגדר "נוהג חדש"? (נהג חדש אינו מושג משפטי, ולא משתמשים בו בחוקים פרט לשלט, המונח הנכון הוא נוהג חדש) (כן/לא) האם הוצאת רשיון אחרי ה1.11.04? (כן/לא) רק במידה והתשובה היא כן, כן, כן, כן- מותר לאדם להסיע עד 2 אנשים (אחד במושב ליד הנהג ואחד מאחורה) . כל שילוב אחר, שכולל לפחות "לא" אחד- מותר לך להסיע כמותר ברשיון הרכב. מקווה שהפעם הבנת, בהצלחה.

t s a c h i

New member
המשפט לא נוסח מחדש.

אתה מוזמן להכנס לאתר של משרד התחבורה, משום מה הלינק לא עובר כמו שצריך, אני ינסה עוד פעם. לגבי ההבנת עברית- במשפט כתוב, שאם אתה עדיין נהג חדש ,אז הגגבלה חלה עילך. מה שאומר שאם אתה כבר לא נהג חדש , אז סביר להניח שההגבלה לא חלה עליך. http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CI/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_9E/.ce/7_0_CT/.p/5_0_9F/.d/0?PC_7_0_CT_subject=index.jsp?subject=HE_RISHUI_211#7_0_CT לינק

Superdror

New member
להצטלם מחדש

כי שינו את שיטת הצילום לביומטרית והחליטו לצלם את כל הנהגים מחדש. אם ההגבלה עדיין חלה - על פי נציגי אור ירוק שהתארחו בפורום - חוק הגבלת הנוסעים חל עד תום תקופת הנהג חדש. ברגע שאינך נהג חדש, אתה יכול להסיע רכב מלא.

t s a c h i

New member
יש לך מושג, לכמה הזמן הרישיון החדש

יהיה תקף? ולמה הם לוקחים אגרה כל כך גבוהה(270 שקל) על חידוש רישיון?

Superdror

New member
לפי המחיר כנראה ל5 שנים.

למה כל כך גבוה - אין לי מושג. אנחנו חיים במדינת אגרות / מיסים / מס-הכנסה/ביטוח לאומי.

buda11

New member
רשום ברשיון

עד מתי הוא תקף.[זה נמצא ליד התאריך לידה ]

למעלה