ברגשות מעורבים
אני מצטרפת קצת לרוח הכתבה הזו, למרות שאני מכורה לריקודי העם. לצורך הסיפור , התחנכתי בצופים מכיתה ד ועד לשנות התיכון שכללו הדרכה ופעולות רבות ברוח התנועה, וללא ספק שם החל תהליך ההתמכרות, כשצפיתי בשכבה הבוגרת רוקדת בכל ערב שישי ריקודים שנראו לי אז מדהימים (בעיקר רקדו אז את "בת יפתח" ואת "קרמבושקה" או "אלכסנדרובה". אבל, בכיתה יא, כשבמסיבת כיתה התפתיתי לרקוד קצת דיסקו ולא עלינו, סלאו צמוד, ניגשה אחת הבנות בתקיפות, כיבתה את המוסיקה, הדליקה את האור ופנתה אלי בצעקות : " את, את לא מתביישת, ועד מדריכה בצופים. תחליטי מייד כי אם את ממשיכה לרקוד את לא שייכת אלינו יותר ועפה ברגע זה מהצופים". זו הייתה טראומה לא קטנה וסוף דרכי בצופים, אבל מי שרוקדת ריקודי עם עד היום זו דווקא אני. וגם , ובחדווה רבה ריקודים סלונים. הכתבה הזו דנה את ריקודי העם לכף חובה בעיקר בגלל הנוקשות בה הם לוקחים את עצמם. צעדים מחייבים מאוד, איסור מוחלט על אילתור ועל זרימה טבעית ומשהו שאינו מספיק "עממי". תודו על האמת, יש משהו בזה לא? אם יש כזו התנגדות למי שמעז קצת להוסיף או להחמיץ סיבובים כשבא לו ולריקודים קצת פחות עממיים כמו "חי למענך". מצד שני, איך אני יכולה לירוק לבאר ממנה שתיתי חדווה רבה כל כך כל חיי? אז, כמו שאמרתי, ברגשות מעורבים, אני רוקדת ריקודי עם לפי הספר, מקפידה על השתתפות קבועה בחוגי הנוסטלגיה, אבל אומרת בכל זאת כן, לריקודים החדשים, להוויה של שמחה וקצת אילתור, למתן רשות לא להיות כל כך נוקשים וצמודים לכללים שמרנים. כן, יש מידה של סכנה לכך שנאבד משהו מן השורשים שלנו אבל ריקוד שחסרה בו הטבעיות, חסרה בו גם השמחה.