קיבלתי צו ראשון..

Crazy Midget

New member
קיבלתי צו ראשון..

קיבלתי צו ראשון, ואני צריך להיות ב13 בינואר בלשכת הגיוס. צריך לשלוח להם מעטפה שבה הפרטים הרפואיים.. וצריך ללכת לרופא משפחה. מה ההבדל בין הבדיקות אצל הרופא ובלשכה? איזה בדיקות יהיו בלשכה? בודקים תאשכים? למה?
הולך להיות שם איזה מבחן פסיכוטכני? איזה אורך? בשביל מה?

אני יענה לך על השאלות ../images/Emo9.gif

1.אתה לא חייב לשלוח את הטופס ללשכת גיוס בדואר... גם אם תביא את זה ביום הזימון לא יגידו לך כלום כי הרב עושים את זה... 2. אצל הרופא משפחה אתה לא עושה שום בדיקות... יש חלק בטופס שהרופא משפחה שלך צריך למלא ולחתום עליו... אבל זה לא כולל בבדיקות מסויימות.... אלא אם כן אתה רוצה בשביל עצמך... (אני על הדרך עשיתי גם בדיקת דם) 3. אני בכל מקרה ממליצה לעשות בדיקת שתן קרוב למועד הזימון ולהביא את התוצאות יחד איתך... זה יחסוך לך זמן בלשכת גיוס.... 4. מה שאתה כן צריך ואני חושבת חייב לעשות לקראת הצו ראשון זה בדיקת עיניים.. יש טופס קטן באחד העמודים שהרופא עיניים צריך לעשות לך ולחתום.... 5. בקשר לבדיקת אשכים אין לי כל כך מושג זה הבנים פה כבר יענו לך... בכל מקרה אני חושבת שזה קשור להתפתחות הגופנית לראות אם היא תקינה או משהו.... בכל מקרה הבדיקות שעושים שם לא רציניות במיוחד... ככה שאין מה להילחץ.... 6. בקשר לפסיכוטכני.... המבחן עצמו נועד בעיקרון לקביעת הקב"א שלך... מה שאומר שזה קובע את העתיד שלך בצהל...(כמובן שזה בשכלול עם הפרופיל וצורכי הצבא) אבל יש לזה ערך חשוב בעתיד הצבאי... המבחן עצמו דיי ארוך... בסיבות השעתיים.... כדאי שתיהיה במבחן מרוכז ורענן... ( המלצה: שטוף ת'פנים לפני המבחן וקח איתך בקבוק מים שיהיה לידך במהלך המבחן), אל תדלג על שאלות... עדיף שתנחש אם אין לך זמן לענות על הכל... מאשר שתלחץ סתם אינטר ולא תענה על כלום.... מן הסתם לפני הצו לך לישון מוקדם שתקום עירני... כי היום הזה לא לכולם הוא כל כך פשוט...!!

N o f a r S h

New member
ממ..

רק מי שיש לו משקפיים/עדשות צריך לעשות בדיקת עיניים אצל רופא עיניים..

יש חלק מתחת לסעיף של הרופא

של הבדיקת עיניים... ואני גם בהתחלה חשבתי ככה...ולא עשיתי את זה... ובצו שאלו לי למה החלק של הרופאת עיניים לא מלא....

Lost Lullaby

New member
../images/Emo128.gif מבחן פסיכוטכני- לקביעת דפ"ר, לא קב"א

הוא מאוד קובע את העתיד גם כן, אין לזלזל בדפ"ר, אבל הקב"א לא נמדד אך ורק ע"י הפסיכוטכני.
ומחזקת את הדברים- שצריך להשקיע הכי שאפשר. אין מה ללמוד מראש ואין מה להלחץ, אבל לא ללחוץ אנטרים אלא באמת להשקיע

S h r i k y

New member
אין סיבה לא להוציא דפ''ר גבוה מאוד..

אני ממש לא גאון ובטח שלא חכם ויש לי 90, ככה גם לרוב החברים 80-90... לנסת לשמור על ריכוז וזהו.

Lost Lullaby

New member
דפ"ר= דירוג פסיכוטכני ראשוני

כלומר- הציון המבחרנים הפסיכוטכניים הקב"א= קבוצת איכות, נקבע ע"י גורמים נוספים. הם שני 'ציונים' נפרדים שמתקבלים על המלש"ב בתום צו ההתייצבות

יש ספר תירגול מיוחד לפסיכוטכני כדאי לעשות

כמה תרגילים, זה לא יזיק...בכל אופן המבחנים זה הדבר האחרון, אז אחרי שאתה עושה את השלב הראשוני- אימות נתונים (מתעסקים בפרטים האישיים שלך וכו'), לך למבחנים כי אח"כ עייפים ( !)

למעלה