קיבלתי מצגת זוועה

קיבלתי מצגת זוועה

המוזיקה - מרשימת שינדלר התמונות - תמונות של עינויים, רצח, נאצים, מחנות השמדה, שרפה על המוקד, ביתור אברים וכולי הטקסט טוען שהעולם חוגג את ה"סילבסטר" לזכר רוצח היהודים הגרוע בהיסטוריה, האפיפיור סילבסטר שהמציא את רדיפת היהודים, שכל החוקים האנטי יהודיים היו ביוזמתו, שכל מעשי הפוגרום הרצח והתעללות ביהודים מקורם בהשראתו, ושאפילו בתקופת השואה היתה השמדת היהודים על ידי הנאצים בתקופת הסילבסטר גדולה בהרבה. בקיצור - העולם חוגג את ליל ראש השנה האזרחית מתוך שטנת יהודים וכדי להנציח את השמדתם. הדוד שלי שמחה ששלח לי את המצגת, יהודי דתי, מאמין בזה בכל ליבו. אז שתדעו לכם

"אצלנו" הדבר ידוע מאז ומעולם

שסילבסטר מקביל לרדיפת היהודים... רק עם ישראל החוגג, לא מפשפש מדי בנבכי ההיסטוריה כשזה נוגע לזלילה וסביאה... מהלסות?....
וגאאםם אם היו טורחים, ולא רק בשעור אחד לפני סוף השנה האזרחית, ל ל מ ד ע על כך בבתי הספר.. אולי היו מפנימים את השם סילבסטר טהמשתמע ממנו. גם אותנו (מנזמן מנזמן..) לא לימדו. אותי לימדו על כך ב ב י ת , כמו לדוגמא גם את סיפורי המיתולוגיה... לא היה מה לאכול.. אבל היה מעניין.... אז מה נעשה?.... הא?

או יו יוי!

לא טורחים ללמד בבתי הספר שהאפיפיור סילבסטר רצח יהודים! לא מספרים על הפוגרומים שנערכו בליל חגו, ה-31 בדצמבר! מה, רק בגלל שלא היו דברים מעולם לא צריך ללמד על זה? ולשאלתך "אז מה נעשה" אני ממליץ לך פשוט ללמוד על האפיפיור סילבסטר הראשון, 314-335 שלא רצח ולו יהודי אחד, ועל צו מילאנו של הקיסר קונסטנטין שאסר באותה תקופה על רדיפה דתית.

למותר לציין שכל המצגת הזו

היא דברי הבל ושטות שאין שום קשר בין חג השנה האזרחית החדשה לבין רדיפת יהודים ושזהו חג אזרחי וחילוני מובהק, ושכל סיפור סילבסטר רוצח היהודים והאחראי לשואה בכל הדורות, בדוי מליבם של יהודים דתיים שמכעיסה אותם העובדה שיש יהודים שחוגגים חגים אזרחיים כלליים תשאלי 100 אזרחי העולם מה הם חוגגים ב31 לדצמבר ואיש לא יאמר לך שזה קשור לרדיפת יהודים או לדת הנוצרית.

יהודי בן 85

יקה ישיש ופעלתן. שלשום בערב הוא לבקרני כי ביקש ממני שאשלח לו מסמך באינטרנט. אמרתי לו שזה 225 מגהבייט אז הוא הודיע שיותר מהר אם הוא יגיע אלי, כי הוא צריך את זה באותו ערב. הוא עלה על מכוניתו ב10 בלילה והגיע אלי חיש קל כדי לקחת CD

YoreShmaNa

New member
לא התבלבלת?

זה ש "על זוג הערדליים מנסה לשים גרביים ואומר : 'מוזר מאוד, נעלי כל כך צרות' " זה המפוזר מכפר אז"ר, לא?

יוסי ר1

Active member
מסמך בן 225 מגה? זה תקציר

של הפיל והבעייה היהודית? פיל שמנמן ארזת שם...

היסטוריה ממוצאת על רקע פוליטי ו

ודמגוגי. אין ידע רב על סילבסטר הראשון והמעט שידוע לא כולל ידע על פוגרומים, גזירות והגבלות היו, אבל הן חלו על כל מי שלא היה נוצרי, בפרט עובדי האלילים למיניהם, והאחראי להם היה הקיסר קונסטנטין. לינק

ihtiyar

New member
העובדות האלה, המסכסכות דעתו של אדם

הנה ציטוט מהספר "הכס הקדוש והיהודים" (עמ' 239): הויכוח הראשון האגדי בין אפיפיור ויהודים נערך, לפי המסופר, ברומא בין סילווסטר ה-I ו-75 הגמונים, ובין 120 יהודים - חלקם רבנים - מזה. הויכוח אמנם לא התרחש באמת, אך תיאורו היה מפורסם ביותר בימי הביניים..." במקום אחר בספר כותב המחבר: בדומה למאורעות רבים בהיסטוריה, המגע הראשון של האפיפיורות עם היהדות אפוף באגדה. הוא קשור באפיפיור סילווסטר ה-I, שהיה בן זמנו של הקיסר קונסטאנטינוס. מסופר עליו שעמד בראש הצד הנוצרי בפולמוס היהודי-נוצרי המיתי שאירגן הקיסר. בעקבות נס שעשה שם סילווסטר, נכנעו היהודים שהשתתפו בויכוח והמירו את דתם. סיפור זה פוּתח ועוטר בהרחבה בפרטים נוספים, כגון יהדותה של הלנה, אימו של הקיסר. ראשיתו של הסיפור במאה החמישית, והוא זכה לפופולאריות עצומה במשך כל ימי הביניים - לצד הסיפור על מתנת קונסטאנטינוס ואגדות אחרות. על אפיפיור זה נאמר שלא היו לו אלא מעט הבחנות לא נעימות בנוגע ליהודים. לעניין זה אין אמנם כל קשר לדמותו ההיסטורית של האפיפיור סילווסטר...." מחבר הספר עב הכרס הזה (יצא ב-1994) הוא פרופ' שלמה סימונסון, שהיה רקטור אונ' ת"א, הקים את החוג להיסטוריה של עם ישראל, ואת המכון לחקר התפוצות, ואת ביה"ס למדעי היהדות, ועמד בראשם. אלא שחלק מהיושבים בציון בימים טרופים אלה ממשיכים את מסורת ימי הביניים וסוגדים לה. מה להם ולעובדות?

מעניין מאוד, הציטוט הזה.

עד לפני כמה ימים, כשעניין סילווסטר עלה כאן, לא שאלתי את עצמי אף פעם מי הוא ומה הוא ועל שום מה חוגגים לו, פשוט לא חגגתי, כי לא משמח אותי לעשות דו"חות מס הכנסה ושאר עיניינים מכאיבי ראש. אבל מהדיון שעלה כאן, חשבתי עד עכשיו שלהד"ם, ולא כך הוא- לפעמים לסיפור יש כוח הרבה יותר חזק מהאמת- אם האגדה הזו נפוצה בימי הביניים, ואם בשם האגדה נרצחו יהודים, כבר לא ממש אכפת לי איזה בנאדם היה סילווסטר ההיסטורי. האגדה השפיעה על ההסטוריה ולכן יש בה ממשות יותר מהממשות של האדם סילווסטר.

ihtiyar

New member
שלוש הערות קטנות

1. לא "חוגגים לו" ב-31 בדצמבר. החגיגות הן לרגל ראשיתה של שנה חדשה, ללא שום קשר לאפיפיור דנן. 2. שימי לב לפרטי האגדה: 75 נוצרים (אפיפיור + הגמונים) מול 120 יהודים שחלקם רבנים. כלומר: מעטים מול רבים. בסופה של האגדה הנוצרים לא מצליחים לנצח את היהודים בויכוח, ולכן באמצעות סילווסטר דנן נעשה נס וכל היהודים שנכחו בויכוח התנצרו. לפי ההנחה שהובעה למעלה, האפיפיור "האנטישמי", "הרוצח", "הפוגרומצ'יק" לא היה צריך את הויכוח הזה. הוא יכול היה לארגן איזה טבח חביב ביהודים, לא? 3. לא זכור לי מההיסטוריה שהנוצרים המתינו כל שנה לליל ה-31 בדצמבר כדי לטבוח ביהודים. האם את זוכרת איזה טבח אחד לרפואה בתאריך הזה? דוקא אפריל (פסח) היא עפי"ר העונה הבוערת לפרוע ביהודים

שלוש הערות קטנות

1. מה שמעניין בעיני, זה לא בהכרח המציאות, אלא דוקא איך מתגלגלים הסיפורים והאגדות והמסורות וכולם יחד משפיעים על המציאות יותר מהאמת ההיסטורית. אין לי מושג לאיזה כיוונים הלך הסיפור הזה ש"ראשיתו במאה החמישית וזכה לפופולאריות עצומה במשך כל ימי הביניים" אבל זה הדבר הכי מעניין כאן- אגדה שמשפיעה על המציאות. 2. אם סילווסטר נחשב לראשון האפיפיורים שיש לו שיג ושיח עם היהודים, זה שמיסד את התקשורת בינינו לבינם- הוא לא חייב לרצוח כדי שלא נאהב אותו. 3. העובדה שבכל העולם חוגגים את השנה החדשה, ורק כאן קוראים לזה סילווסטר, כן נשען על חוסר ידע בהסטוריה (של ימי הביניים, לא של המאה הרביעית)

למעלה