קיבלתי המון המון המון בצל ירוק. מה אפשר לעשות

עדגיל

Well-known member
קיבלתי המון המון המון בצל ירוק. מה אפשר לעשות

עם זה? את הבצלצלים החלטתי להחמיץ, אבל נותרו הגבעולים והעלים. יש למישהו רעיון???
תודה.
 

omer66721

New member
אפשר להכין בצלים ירוקים צלויים

מסדרים בצלים בתבנית, מזלפים עליהם שמן זית ומפזרים מלח גס ופלפל גרוס. אופי כ-15 עד 20 עד שהם משחימים בקצוות.
בהגשה מזלפים קצת טחינה גולמית
 

digger

New member
שמעת על חביתת ירק?? זה מה שעושים עם הגבעולים

הירוקים, כמובן שיש להוסיפ פטרוזיליה או כוסברה או שמיר מי שאוהב וכמובן ביצים ותבלינים-יוצא נהדר
אפשר את הגבעולים הירוקים לערבב עם גבינה וקצת שמן זית ומלח ופלפל אחלה ממרח
אפשר בסלט טונה עם מיונז
אפשר בסלט ביצים קשות עם שמן רגיל (זה מה שאכלנו בפסח בבית על מצה)
הקיצר.....לא חסר....

בתיאבון
 

galanterit2

New member
וגם פשטידת בצל במקום להשתמש בבצל לבן אפשר

לאדות את הבצל הירוק בחמאה לחבר עם רוטב רויאל {ביצים שמנת מתוקה} מעט גבינצ ויוצא נפלא
 

shlomits

New member
נכון, הנה מתכון ברוח זו

(אפשר להכין רק את המלית בלי הבצק בתור פשטידה בפני עצמה)


טארט בצל ירוק עשבי תיבול וגבינות
מצרכים
10 מנות
לבצק:
13/4 כוסות קמח
130 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 חלמון ביצה
3-2 כפות חלב תנובה קר

למלית:
80 גרם חמאת תנובה
3 כפות שמן זית
2 כוסות בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס שמיר קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס ריחן קצוץ
3 כפות עלי טימין
250 גרם קולאז’ קצ’קבל מגוררת
3 ביצים
1 מכל שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
1 גביע קרם פרש מסדרת השף הלבן או שמנת תנובה אורגינל 27%
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור גרוס
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן הכנה
1. שמים במעבד מזון, המצוייד בלהב פלדה, קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים לעלה בקוטר 30 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
2. ממיסים במחבת את החמאה והשמן ומוסיפים את הבצל הירוק ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים 3 דקות. מצננים מעט ומפזרים בתבנית, זורים מעל את גבינת הקצ’קבל.
טורפים בקערה ביצים, שמנת לקצפת, קרם פרש וקמח ומתבלים במלח ובפלפל ויוצקים לתבנית.
3. אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים מעט, פורסים ומגישים
 

עדגיל

Well-known member
תודה על הרעיונות. לבסוף כאמור את החלק הלבן

כבשתי, ומהיתר הכנתי פשטידה, וגם הוספתי לקציצות קישואים+תפוחי אדמה+גזר מבושל מגורד.
 

michaliz

New member
אני מנקה חותכת ומקפיאה - משתמשת בעת הצורך

נשמר מצויין, טוב לפשטידות, לביבות תירס, חביתות ירק
מאד נוח כשיש בצל חתוך ומוכן בעת הצורך
אני נוהגת כך גם עם פטרוזיליה לאותם שימושים
הפטרוזיליה לא טובה לסלט טרי אבל בהחלט מתאימה לפשטידות, לביבות, חביתות ומרקים( אם אין טרי)
 

littlegem

New member
אורז ירוק, תוספת לאוכל מוקפץ (קצוק דק דקטרי),

להוסיף לסלט עם צנוניות מגוררות, להוסיף לטחינה במקום פטרוזיליה.
 
עדגיל אתמול קבלתי מתכון

מחברה עם בצל ירוק והנה - חותכים את הבצל והגבעולים מוסיפים אריסה, פטרוזליה קצוצה, מיץ מלימון , מעט שמן זית ומלח מערבבים הכל וזה תוספת נהדרת לכריכים לבשר ולשאר דברים שאת רוצה.
 
למעלה