נכון, הנה מתכון ברוח זו
(אפשר להכין רק את המלית בלי הבצק בתור פשטידה בפני עצמה)
טארט בצל ירוק עשבי תיבול וגבינות
מצרכים
10 מנות
לבצק:
13/4 כוסות קמח
130 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 חלמון ביצה
3-2 כפות חלב תנובה קר
למלית:
80 גרם חמאת תנובה
3 כפות שמן זית
2 כוסות בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס שמיר קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס ריחן קצוץ
3 כפות עלי טימין
250 גרם קולאז’ קצ’קבל מגוררת
3 ביצים
1 מכל שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
1 גביע קרם פרש מסדרת השף הלבן או שמנת תנובה אורגינל 27%
2 כפות קמח
מלח, פלפל שחור גרוס
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן הכנה
1. שמים במעבד מזון, המצוייד בלהב פלדה, קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה מקומחים לעלה בקוטר 30 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
2. ממיסים במחבת את החמאה והשמן ומוסיפים את הבצל הירוק ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים 3 דקות. מצננים מעט ומפזרים בתבנית, זורים מעל את גבינת הקצ’קבל.
טורפים בקערה ביצים, שמנת לקצפת, קרם פרש וקמח ומתבלים במלח ובפלפל ויוצקים לתבנית.
3. אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים מעט, פורסים ומגישים