קיבלתי את הMSI WIND

• פותח הנושא lee_1
  • פורסם בתאריך

lee_1

New member
קיבלתי את הMSI WIND

בינתיים עוד אין לי הרבה להגיד עליו כי אתמול בערב קיבלתי אותו ולא הספקתי להתרשם לגמריי מה שכן- הסוללה נגמרת תיק תק, שעתיים ובזאת סיימנו. אני ממש מחכה בקוצר רוח לסוללה 6 תאים. על אף שהרחבתי את הזיכרון ל2GB המחשב קצת איטי, וזה עוד לפני שהתקנתי עליו דברים. מבחינת נוחות לי אישית הוא נוח מאוד, למרות שכשעבדתי איתו ומיד הסתכלתי במחשב הרגיל זה היה לי ממש מוזר. תמונות תקבלו בקרוב. ושאלות נוספות יתקבלו בברכה.

יאיר B

New member
קיבלת את הסוללה הקטנה (4 או 3 תאים).

לכן היא נגמרת מהר. 2GB ל-XP זה יותר ממספיק. מעניין הנושא של האיטיות. אני אשמח לקבל ביקורת (וגם תמונות אם אפשר).

lee_1

New member
אולי אני כל כך רגילה למחשב נייח מהיר

ככה שכל איטיות מינימלית נראית לי גדולה מהרגיל. מה גם שמאוד יכול להיות שהאיטיות נובעת מהעבודה עם השטח מגע שאני לא מאוד רגילה. מעבר לזה על מה היית רוצה לשמוע ביקורת?

יאיר B

New member
אם משטח מגע לא נוח לך - יש פתרון פשוט ודי זול

עכבר חיצוני (מתחבר ב-USB למחשב). מה הייתי רוצה לשמוע? את חוות דעתך על המחשב: איך הוא בנוי (מבחינה פיזית/צירים למשל), אם הוא נוח לשימוש (איכות מקלדת/עכבר/מסך - איך הם?) מהירות עבודה בישומים שונים, נוחות נשיאה, מהירות טעינה ופריקה של הסוללה (כמה זמן?), אותי בעיקר מעניין איך מסתדרים עם מסך 10" (האם אתרי אינטרנט נראים בו בסדר או שצריך לגלול הרבה?, האם חלון אופיס הוא מספיק גדול לעבודה נוחה וכו'), ואיך המקלדת שלו (נוח להקליד בהרצאה? מה מהירות ההקלדה? איך המקשים שלו/מקשים מיוחדים נמצאים במקומות לא נוחים, דברים כאלה). כמבן שתמונות יתקבלו בברכה (המחשב עצמו, כשהוא עובד).

lee_1

New member
קיבלתי עכבר מתנה מאייבורי ואכן

זה הרבה יותר נוח, יחד עם זה אני מודעת שזה לא יהיה נוח לשימוש במכללה עם עכבר אז אני מנסה להתרגל למשטח מגע ומרגע לרגע זה מתחיל להרגיש בסדר. המקש היחיד שכרגע אני צופה בעיות איתו זה ה-ת- מכיוון שבמקלדת באנגלית אין שם אות עשו אותו מאוד מאוד צר ואצלנו בעברית ממוקמת שם אות אסטרטגית. אני בידיוק מסיימת להוריד מסנג'ר, בימים הקרובים אני אשתמש בו ולא בנייח ואחווה את דעתי על נושא המקלדת. הלימודים עוד לא החלו ככה שחוות דעת שלמה על נושא הקלדת הרצאה יקח זמן

sb21

New member
את משתמשת בסקין הצבעוני של ווינדוס XP...

(כפתור התחל בצבע ירוק)? אם כן, הייתי ממליץ לנסות להשתמש במצב "Adjust for best performance" ולבדוק אם חל שיפור בביצועי המחשב. האפשרות הזו זמינה דרך קליקי ימני על My computer>מאפיינים>חוצץ Advanced> בריבוע Performance ישנו כפתור Performance.

bar666xp

New member
האמת השאלה הראשונה שעולה בראשי...

מי התקין את המערכת הפעלה? MSI או אייבוקראפ? אם אייבוקראפ אז אני ממליץ לפרמט/לאחזר מחדש.

lee_1

New member
אני מניחה שאייבורי כי היתה לי את הבחירה בין

XP באנגלית או בעברית, ובחרתי בעברית

1wish

New member
אפשר לשאול בבקשה

כמה עולה מחשב כזה? תודה

1wish

New member
תוספת...

ראיתי שזה עולה כ- 2,500 ש"ח, ורציתי לשאול מה היתרונות שלה מחשב הזה על ה- eeePC של ASUS. מדובר בהפרש של כ- 1,000 ש"ח במחיר. האם הוא מוצדק? אנו זקוקים למחשב לצורכי אינטרנט בלבד (ללא הורדות ועניינים נוספים). תודה.

יאיר B

New member
מחשב יותר חזק:

מסך יותר גדול (10" מול 7" לאסוס), דיסק יותר גדול (ל-MSI יש דיסק קשיח רגיל של 80GB), מקלדת יותר גדולה, מעבד יותר חזק (ATOM שתוכנן מראש לניידים קטנים וזולים). לשימושי אינטנרט, יכול להיות שהמקלדת הגדולה ומהסך הגדול יותר יהיו נוחים יותר.

גארוטה

New member
בהמשך לתשובתך

מתלבטת גם בין ה-MSI WIND לבין ה-ASUS EEE PC 901 שגם הוא מגיע עם מעבד אטום ומסך גדול יותר 8.9 אינצ', בעיקר לצרכי אינטרנט. חיכיתי שה-901 יגיע ועכשיו אני מתלבטת... אשמח לתשובתך, תודה.

emen

New member
גם אני לבסוף רכשתי את המחשב הזה ו

והוא די טוב לטעמי. המקלדת די נוחה ואני מקליד עליו ללא שום קושי, לעכבר צריך קצת זמן להתרגל (בגלל שהמקש של הימין\שמאל מחובר - למה עשו שטות כזו???) אבל כן אפשר לגלגל למטה\למעלה\לצדדים איתו. המסך לדעתי בגודל מעולה (מבחינת שילוב של ניידות וקריאה) קל ונוח לגלוש באינטרנט וגם לקרוא מסמכי אופיס. המסך בכלל לא קטן בשביל הדברים האלה, אתרי האינטרנט עולים, נראים ונקראים טוב וללא בעיות. המחשב מגיע כבר עם 2 מחיצות: אחת למערכת ההפעלה בגודל של כ 34 GB ומחיצה נוספת (יש גם מחיצת שיחזור נסתרת בגודל של כ3 GB). במידה ורוצים לעשות שיחזור מחשב לברירת מחדל של היצרן שום דבר במחיצה הנוספת לא נמחק, רק מה שקיים במחיצה של מערכת ההפעלה. (אני השתמשתי בתוכנה חיצונית בשביל להקטין את מחיצה C ל26GB) הרמקולים די חלשים, אבל בעזרת אוזניות שומעים ממש מעולה, צליל נקי וטוב. המחשב בהתחלה אכן עלה לאט, עד שניטרלתי כמה SERVICES לא נחוצים בMSCONFIG ועכשיו הוא עולה די מהר (56 שניות מרגע הפעלת המחשב ועד שכל התוכניות עולות וניתן להשתמש בו). ממה שראיתי בYOUTUBE אנשים הריצו עליו סרטי HD ללא בעיות (לא ניסתי). האכזבה היחידה שלי מהמחשב זה הסוללה, אבל חודש הבא תצא בחו"ל סוללה 6 תאים למכירה, כך שאני אקנה אותה ותיהיה לי גם ה3 תאים בתור גיבוי. המחשב עצמו די חזק, צירים, מסך, פלסטיק וכו' בקיצור, בשביל אינטרנט, אופיס המחשב מעולה. *למי שקונה\קנה: באתר של MSI יש את כל הדרייברים הדרושים כולל עדכון BIOS מתאריך ה1.8.

lee_1

New member
יש לי שאלה לגביי החיבור לאינטרנט בWIND

אני מתחברת לרשת שבסביבה, ועל אף שעוצמת האות מצויינת או טובה מאוד, זה מתנתק לי כל רגע! זה ממש מעצבן , מה אפשר לעשות?? זה בגלל הרשתות שאני מתחברת אליהן או בגלל המחשב שלי?

emen

New member
אצלי זה לא מתנתק, האם הורדת עדכון לדרייבר? יש

באתר שלהם עדכון חדש: http://global.msi.com.tw/index.php?func=driverfile&dno=6922&i=1

lee_1

New member
התקנתי, אני מקווה שאכן יעזור

כי אני מתחילה לאבד את שפיותי

lee_1

New member
אתה יכול להסביר לי בבקשה מה הכוונה

"המחשב בהתחלה אכן עלה לאט, עד שניטרלתי כמה SERVICES לא נחוצים בMSCONFIG ועכשיו הוא עולה די מהר" מה ז"א לנטרל כמה סרביסים, מה המשמעות של זה ואיך עושים את זה?

יאיר B

New member
מקישים בטרמינל (לא יודע איך קוראים לזה בעברית

MSCONFIG ומקבלים (בלשונית האחרונה בחלון שיפתח) רשימה של כל התוכנות שעולות יחד עם המשחב. יש שם אפשרות לבטל חלק מהתוכנות הללו, שלא יעלו עם המחשב. אזהרה! חלק מהתוכנות הללו חשובות למחשב וצריך לחשוב טוב לפני שמבטלים אותם. אם את רוצה לטפל בMSCONFIG, תריצי בגוגל כל שם קובץ שיש שם ותראי למה הוא שייך ואם כדאי / אפשר לבטל אותו.

למעלה