קיבלנו א5 לעוד שנה

randyloo

New member
קיבלנו א5 לעוד שנה

סניף חיפה. הגענו בשעה שנקבעה, התיישבנו עם כל המסמכים ואז הפקידה שאלה - מה עם המכתב? לא אמרו לנו ( אפילו ששאלתי בטלפון מה צריך להביא)... לא חשוב, כתבתי מכתב הסבר במקום. הפקידה לקחה את כל הניירת שהבאתי, שמה בצד בערימה עם הניירת הישנה שלנו, מילאנו שני טפסי בקשה, נתנה לנו ויזה, מולטי אנטרי, שילמנו 360 שח והלכנו הביתה. פחות מחמש דקות. להתראות בשנה הבאה.

Saraswati15

New member
מזל"ט!

איזה מכתב? צריך לכתוב מכתב הסבר עם החידוש? אשמח לשמוע מה צריך לכתוב בו כי לא קיבלנו הנחיה להביא זאת במכתב בו כתובים כל המסמכים שצריך להביא...
אנחנו מחדשים בשבוע הבא את הא/5 לאחר שנה ראשונה בסטטוס זה...

randyloo

New member
במכתב

הפקידה אמרה לי לכתוב סיכום של השנה האחרונה, אם ביקרנו משפחה, אם משפחה ביקרה אותנו וכד'. אז כתבתי

lee862

New member
ו... בת זוג אירופאית?

כזכור לי?
אני שומעת לאחרונה על לא מעט זוגות "מערביים" שמדלגים להם על שלבים של התהליך.
מעניין אם זה קורה גם ליתר הזוגות

lee862

New member
ומזל טוב!!!

בכל אופן.
איזה הקלה זה לסיים את הפגישה השנתית ב5 דקות :)

randyloo

New member
ברור

הלוואי והיו מדלגים על שנה או שנתיים מהתהליך. בעצם, אולי אבקש בשנה הבאה.

bluetartuga

New member
מזל"ט!!!! לדעתי- קשור יותר לשוני בין הלשכות

כרגיל....
ז"א בכל לשכה זה מעט שונה.
אצלנו למשל - פגישת מסמכים כולל ראיון (קצר!) באותו מועד אומרים לך שיתקשרו אליך בעוד כ 10 ימים ואתה מוזמן (לבד ללא בן הזוג, למעט שינוי סטטוס) לקחת את המסמכים.
בת"א - מחברים שעושים את זה ממש עכשיו שם - פגישה ראשונה *רק* מסמכים, פגישה שניה (עוד 3.5 חודשים!!!!) ראיון וכו שבסופו זה עובד ל"וועדה" ואז מקבלים את הויזה.
והנה בחיפה - לפחות על פי מה שרנדילו עבר- תצורה אחרת לגמרי.

מעצבן...

ומזל טוב לרנדילו והמשפחה כמובן :)

randyloo

New member
צריך לזכור שמדובר בחידוש בלבד

בכל הפגישות הקודמות נערכו ראיונות. חידוש הוא למעשה בדיקה שהמצב הקיים לא השתנה. אני חושב שברור לשני הצדדים שפגישה כזו צריכה להיות קלה. קשה לי להאמין שבלשכות אחרות מחכים ארבעה חודשים לחידוש של א5.

meninblack1

New member
לפי דעתי חידוש צריך באמת להיות הגשת מסמכים

וזהו, אבל כמו שציינתי, בהרצליה כל חידוש א/5 יש שימוע וראיון. אולי הנהלים השתנו.

lee862

New member
אז זהו, שלא רק

מעבר לפערים הפסיכיים בין הלשכות, יש גם הבדלים ביחס לבני זוג ממדינות שונות.
כבר שמעתי על כמה מקרים כאלה לאחרונה.
אם זה זוג בירושלים, שבא לחדש את האשרה אחרי שנה, בדיוק כמונו, והיא חודשה במקום עם הגשת המסמכים (בעוד אנחנו נשלחנו להמתין 3 חודשים לראיון, בהתאם ל"נהלים" בלשכה). במקרה הבחור היה מערבי.
או זוג בת"א, שבה הנהלים כידוע לנו הם כמו שציינת, אבל כשהם הגיעו בשנתם הראשונה (!) הפקידה כנראה התרשמה כל כך עד שהחליטה שאין צורך בעוד פגישה. היא ערכה להם ראיון של 5 דקות במקום (עם הגשת המסמכים), כששניהם נשארו באותו החדר והפקידה ביקשה מהבחורה לתרגם את בן זוגה, כי הפקידה לא ידעה אנגלית (כמובן).
גם בן הזוג הזה היה מערבי.
ואלו שני מקרים מתוך כמה....
מעניין אם יש התגמשות כזאת בנהלים גם כשבן/בת הזוג אינם מערביים...
או שבזוגות כמונו צריך להטיל ספק עד שנתנו האחרונה בתהליך.

למעלה