קיבינמט

IDLVI

New member
קיבינמט

קראתי את כל מה שיש לדעת על פטל ואנלוגיות ועדיין אחוזי ההצלחה שלי הם 50%.. זה משגע אותי. דווקא השלמת משפטים (לרוב) הרבה הרבה יותר קלה לי. ויש לי עוד אבן נגע, אם תרצו - השאלה הזו שמופיעה כל פעם בקטעי הקריאה באנגלית ובעברית שאלת ה"בחר כותרת מתאימה לקטע".. אני לא מבין איך אני טועה כל פעם ובלי יוצא מן הכלל. במקום לחשוב על זה נראה לי שעדיף להמר למישהו יש רעיון איך לשפר את זה?

Abcdef11

New member
כדי למצוא את הכותרת המתאימה ביותר

צריך קודם כל לקרוא את כל התשובות ולהבין אותן.. אחרי זה צריך לרפרף על הפסקאות ולמצוא את מה שמשותף לכולן או לרובן. אם עדיין לא מצאת משהו חד משמעי, תנסה להסתכל על הפסקה הראשונה לפעמים היא מתחילה בשאלה שהמאמר עונה עליה.... בפטלים יש גם עניין של הימור מושכל אז תנסה להשתמש בזה חוץ מלתרגל אין יותר מדי מה לעשות בנידון...

HawkEmpire

New member
כמה הצעות

אנלוגיות - אין משהו מיוחד. תרגול, ועבודה על משפטים מגדירי קשר. אני מאמין שזה יבוא. פטל - בהרבה פטלים שאני מתלבט בהם, אני מוצא שהיה עוגן שלא ייחסתי לו מספיק חשיבות. מכיוון שכל מה שצריך בעצם לדעת זה מה יוצא דופן ולא באמת משנה אם מצאת את השורש המתאים אז אם אתה מוצא מילה שאתה -בטוח- שאתה יודע מה המילה שצריכה לבוא במקומה - תבדוק את השלשה שלה במילים האחרות. אם היא מתאימה לשתיים אחרות (דגש,לא רק לאחת, כי אז היא פשוט מסיח), אז זו שהיא לא מתאימה להן היא יוצאת הדופן. אם היא מתאימה רק לאחת אחרת או לאף אחת, אז היא יוצאת הדופן. צריך לשים לב שבאמת אין מילה אחרת סבירה, ולא "לשכנע את עצמך" - זה פשוט במיוחד במקרים של ביטויים, ששם באופן ברור יכולה להתאים רק מילה אחת. בקשר למסיחים, תוספת קטנה היא שאם אתה מוצא מסיח, ואתה מהמר - תהמר על אחד המשפטים שמתאימים למסיח. אחד מהם נוטה להיות התשובה. שאלות כלליות בהבנת הנקרא (כותרת לקטע ושות') - יש שני דברים כלליים שעוזרים ברוב המצבים לפחות לפסול חלק מהתשובות: 1. התשובה לא תהיה ספציפית מדי (כמות השיערות באוזן הימנית של הרועה הגרמני) ולא כללית מדי (כלבים), אלא תהיה משהו באמצע, בדר"כ - כלבים בהיסטוריה, כלבים במצריים העתיקה, וכו'. 2. ביחוד באנגלית, שם טקסטי הבנת הנקרא נוטים להיות פשוטים יותר באופן יחסי מהעיברית (לפחות לדעתי), תעבור על הטקסט ותראה איזה מילים היו מרכזיות בו והופיעו ברוב, אם לא כל, הפסקאות. בדר"כ המילים הללו יהיו גם בתשובה הנכונה לגבי תמצית/כותרת הקטע. בהצלחה!

KacheK

New member
הצעה נוספת ...

א. משאירים את השאלה "מה הכותרת" לסוף. ב. בהבנת הנקרא לרוב כל שאלה מדברת על פיסקה ולרוב בהתאמה שאלה 1 מדברת על פיסקה 1 . ג. אחרי שענית על כל השאלות . עברת בריפרוף על כל הפיסקות ---> יש לך מושג כללי על מה מדבר הטקסט ---> ומזה אתה יכול להסיק את השם המתאים ביותר.

IDLVI

New member
תודה לכם..

אבל זה בדיוק מה שאני עושה. ובכל זאת האפשרויות בשאלה הזו תמיד נראות לי מתאימות, קשה לי לשים את האצבע על כוונת המשורר יאללה ננסה עוד סימולציה ונראה מה יהיה

למעלה