קיבולת DVD ביתי

marceloros

Member
מנהל
קיבולת DVD ביתי

איני בטוח שזה הפורום המתאים, אבל נראה לי שיש כאן מומחים לעניין שיוכלו להבהיר את הנקודה.

אני צופה בסרט-DVD קנוי ארוך, למשל הארי פוטר כ-3 שעות סרט באיכות מעולה על דיסק אחד.

מנגד דגמתי את החתונה שלי, גם היא באורך 3 שעות, אך כאשר צרבתי אותה עם נירו נאלצתי לחלק אותה ל-3 DVD-R וכמובן באיכות שמספיקה למקור מוידיאו VHS.

למה לא יכולתי לדחוס את זה לדיסק אחד?
יש דרך?

תודה רבה !

גיליום

New member
DVD - פרטים טכניים

דיסקים מסחריים שמכילים סרטים, הם בדרך-כלל בעלי נפח כפול מזה שיש בדיסק DVD-R לצריבה. הטכנולוגיה נקראת "שכבה כפולה" (Dual layer) וניתן לקנות דיסקים כאלו לצריבה ביתית. הם מסומנים לרוב כ-DVD+R DL. הם קצת יותר יקרים מהדיסקים הרגילים. אם אתם מתכננין לרכוש כאלה, וודאו ראשית שהצורב שלכם תומך בצריבה בשיטת "שכבה כפולה", אחרת לא תוכלו להשתמש בהם באופן שונה מאשר בצריבה רגילה (שכבה יחידה).

בנוגע לדגימת וידאו החתונה, לא ציינת מהו המקור (קלטות) ומה היו הפרמטרים של הקידוד (איזה קודק, מה הביטרייט, הרזולוציה וכדומה), אבל הפרמטרים הם אלו שקובעים בסופו של דבר את נפח סרט הוידאו המתקבל וכמובן, שגם משך הסרט (אורכו) משפיע על נפח הקובץ.
DVD קנויים, בדרך-כלל מיוצרים על-ידי חברות שמתמחות בקידוד וידאו ומשתמשות בתוכנות קידוד איכותיות ויש להן הרבה ניסיון בזה ובקביעת הפרמטרים האופטימליים. התוצאה היא, שהן מצליחות להכניס סרט של שעה וחצי, באיכות מכסימלית, אל תוך ה-DVD.

בברכה,
גיליום

marceloros

Member
מנהל
אז

בעצם "הסוד" הוא שימוש ב-DL שמכפיל נפח, וכח דחיסה שאין לי בבית כמו באולפנים.

ספציפית לסרט שלי דגמתי בבית מקלטות וידיאו VHS
רזולוציה 720X576
Data rate 6Mbps
Total rate 7536kbps

לפי VLC
Codec MPEG-1/2 Video (mpgv) 720X576 Frame rate 50

אכן יוצא לי הגיוני
4.7GB = 37.6Gb
37.6Gb/7536kbps=4990s=83m
ויש לי שעה ו-9 דקות בכל דיסק, 69 דקות
(אני מניח שהסה"כ קצב כולל אודיו? גג זה ההפרש + בזבוז הנפח האחרים)

גיליום

New member
תגובה

כתבת "Codec MPEG-1/2 Video (mpgv) 720X576 Frame rate 50".
האם קצב הפריימים בוידאו שלך הוא 50FPS? (מה שאפשר להבין לפי הכתוב). אם כן, אז זו עשויה להיות בעיה. קצב הפריימים המקובל, בוידאו מסוג PAL (שיטת הוידאו המקובלת בישראל) הוא 25 FPS. אם הוידאו שלך מקודד ב-50FPS, זה סתם מגדיל את נפח הקובץ, מעמיס את נגן הסרטים, אינו סטנדרטי ולכן עשוי ליצור בעיות בנגנים מסוימים וכן אין לו שום ערך מוסף מבחינת הצפיה, מלבד אולי מקרים בהם אתה רוצה לנגן את הסרט במהירות איטית (Slow motion) ואז תקבל איכות טובה יותר מאשר בסרט סטנדרטי (שמקודד 25FPS).

בברכה,
גיליום

marceloros

Member
מנהל
זה מה ש-VLC כתב

הסרט עצמו מדווח על 25fps

לא הגיוני לי שהקודק מכפיל, וגם אני חושב שאין לי שליטה על זה, בתוכנה אני בוחר מכמה דיפולטים נתונים ולא זכור לי שהייתה אופציה ל-50fps.

marceloros

Member
מנהל
האמת מוזר

אבל אני ייקה אז ספרתי פריימים ובהערכה שלי זה 25 לשנייה.
במהירות רגילה רכב עבר דרך של 50 פריימים ב-2 שניות.

marceloros

Member
מנהל
האמת מוזר

אבל אני ייקה אז ספרתי פריימים ובהערכה שלי זה 25 לשנייה.
במהירות רגילה רכב עבר דרך של 50 פריימים ב-2 שניות.

למעלה