קיאיי בA.C.T

Tonjin

New member
קיאיי בA.C.T

האם ישנה התייחסות לנושא הקיאיי בשיטה? האם ישנו שימוש בצעקה בדומה ל"סאמה" בקנדו (שימוש בקול בכדי לנסות ולייצר פרצה להתקפה אצל היריב)?

alex zhelezniak

New member
קיאיי בA.C.T - תשובה

הי Tonjin . ישנו נושא של קיאיי בשיטה. לא כמו בשיטות מזרחיות, אין דגש על שימוש אנרגטי (להעיף את היריב כמו שהיה פה בפורום באחד הסרטונים:)) שימושים עיקריים: 1.הטעייה - להרגיל את היריב לתגובה מסויימת במקרה זה לצעקה שבאה עם המכה ואז מגיעה צעקה ללא מכה- ולתגובה הגנתית שלו עושים פאוזה קטנה ואז נכנסים להתקפה. 2. התקפה מחוייבת- הסתערות ALL OUT בנוסח MMA עם מטרה להוציא את היריב משווי משקל מנטאלי. לפעמים זה עובד.לפעמים מרוב הפחד הוא מסתער עלייך - go figure. אבל צחוקים בצד - קיאיי יכול להוות גם גורם של demoralization וגם לעשות פרובוקצייה לתגובת היריב. 3. release - כמו בסייף אולימפי אחרי מכה אתה שומע את צרחות הפוגע (כנ"ל גם בטניס שולחן או טניס רגיל) לפעמים אתה לא מתאפק- אחרי פגיעה טובה אתה פשוט מרגיש הגוף שלך מתפוצץ עם הריכוז שהיית בו ואז אתה מוציא אותו. 4. לא משתמשים אצלינו בצעקות הרבה :אתה מתעייף ומתחיל להתנשף. בנוסף אין צעקות בנוסך "יחי המהפכה " או "פור דה סנסאי" או battle cries מסוג כל שהוא :) מקווה שזה עזר אלכס ז'לזניאק ACT

אביב tkd

New member
../images/Emo13.gif

אני חושב שזוהר נתנה לקיאיי בACT משמעות חדשה... אגב, כדי למנוע פרובוקציות והוצאה מהכלים של היריב, בתחרויות של ITF, אסור לבצע צעקות קרב (וגם ככה טאיקוון-דו לא כולל קיאיי).

Tonjin

New member
חיפוש קצר ברשת העלה שזכרתי נכון

ושבוודאי ובוודאי יש קיאיי (או קיאהפ בקוריאנית) בטקוונדו

אביב tkd

New member
שמת לב מה אחד הצירופים הראשונים?

WTF- World Taekwondo Federtion הWTF כ"כ שונה מהITF שקשה להגיד שמדובר באותה אמנות לחימה (לצערי, אפשר להגיד, ורוב הזמן אין הפרדה). בITF הקיאהפ קיים רק בתור הוצאת אויר (המורים מתעקשים על הצליל צ'), או בצעקות קייאי בתנועות מסויימות מאוד בטולים (קאטות/פומסות).

Tonjin

New member
האינטריגות הפנימיות של אירגוני הTKD

(סה"כ גם בWTF וגם ב-ITF הT מייצגת Taekwondo, לא?) פחות מעניינות אותי, התייחסתי להצהרה שבסוף הפוסט הקודם שלך ("וגם ככה טאיקוון-דו לא כולל קיאיי") לגבי השאר, נראה לי שאתה בעצמך תיארת ממש למעלה קיאיי גם ב-ITF

Tonjin

New member
עזר מאד, משם באה השאלה..

כי מאחר ששמעתי שמתייחסים לACT כאל הMMA של הלחימה בנשק ויש בחינה עניינית של כל טכניקה לפני שהיא מוצאת את דרכה לשיטה היה לי מעניין לשמוע אם ואיך ה"קיאיי" שרד אצלכם... רק שתי הערות, קנדוקות דווקא טוענים שהצעקות כשהן נעשות בצורה הנכונה דווקא עוזרות לנשום נכון וסדיר במהלך קרב.. אבל שוב, אני מניח שזה פתוח לדיון ואולי משתנה גם אם צורת העבודה לאביב, אני דווקא שמעתי מתאמני טקאוואנדו מתייחסים (וצועקים) קיאיי, אם כי אם אני לא טועה בקוראנית זה קיאפ...

Pyongwon

New member
WTF - of course there are Kiaps!

Both in the poomsae and definately in the fights!!! How can there not be any kiaps?? And if you compete in poomase, which people do, and you do not do a kiap in the right place, they drop major points! The maximum!!! NO joke. Regarding fights- even before you start kicking the other guy, you do a kiap - from the starting position (kyologi chombi) and then with the technique which you think is worth a point! Hope I've been of assistance. :) Jess.

alex zhelezniak

New member
יקירתי - no way no how!

לא נשכח ולא נצרח :) אך הסנסאי שלך יצטרך לתת את הדין (מקווה שבשבת הזאת אם אין גשם - נפגש אצלו או אצל טל בונה באותו איזור) ואת עשית רושם מצויין דרך אגב על החבריה של חיפה כולם אהבו את רוח הלחימה שלך ואת הטכניקה גם... so there

ארליכית

New member
מסור לחבריה מחיפה את אהבתי ../images/Emo13.gif

נהניתי לפגוש אנשים חדשים ולפגוש שוב אנשים שפגשתי במפגש פורום. אחלה אנשים
זוהר

למעלה