קטשופ

cומcו

New member
קטשופ

מה לדעתכם עדיף לאכול נניח חצי שניצל ללא קטשופ או לאכול שניצל ואפילו שתיים עם קטשופ?

אני יודעת שקטשופ הוא לא הדבר הבריא ביותר בעולם, אבל אני לא מדברת על אלו שנפסלו בכלבוטק, אלא על היותר איכותיים ולכן בכל זאת יש לו סגולות כלשהם.

לכן, שאלתי היא, מה הרע במיעוטו ואיך אתם נוהגים בסיטואציה דומה?

אני לא מבינה את השאלה

למה הקטשופ רלוונטי לכמות השניצלים?
איזה שניצלים? מטוגן? אפוי? ביתי? מעובד?

קטשופ זה עגבניות מפוצצות בסוכר זה לא להיט אבל פעם ב.... אני מרשה (אצלנו בקבוק קטשופ מחזיק שנה וחצי בערך)

אצלנו כשאוכלים שניצל, זה בלי קטשופ אבל אז אוכלים ממילא יותר מחצי... אז אני לא מצליחה להבין את השאלה

יש ילדים שאוכלים יותר ממשהו כשיש עליו קטשופ

אישית, אני לא ממש בעד שניצלים, אבל אם זו הדרך לאכול - אז שיהיה קטשופ וכדאי לראות איך הופכים אותו למשהו עם תועלת תזונתית כלשהי.
אפשרי בהחלט להכין קטשופ בבית, ואז להמתיק קצת פחות ולאו דווקא עם סוכר לבן, לתבל איך שרוצים, אין חומרים משמרים וכו'.

וואו לא הייתי עולה על זה בחיים

לא עלה בדעתי שאחד קשור בשני כשאת כותבת את זה זה כל כך הגיוני, שאני לא מבינה מה לא הבנתי....
טוב נו.
אז במקרה כזה - קטשופ ביתי ושיאכל כמה שבא לו

בלי קשר לקטשופ כן או לא

אני לא חושבת שזה שילד אוכל שניצל שלם עדיף על חצי שניצל.

האידאלי בעיניי הוא שילד יאכל כמה שנכון לו לפני תחושת רעב ושובע טבעית.
אם קטשופ גורם לו לאכול יותר מדיי, אני דווקא נגד.

ובכל מקרה השניצל עצמו לא כליל הבריאות את יודעת

מה הבעיה הגדולה עם שניצל?

נגיד, שניצל ביתי שהוכן בידיה האוהבות של אמא מחזה עוף אורגני טבול בביצה אורגנית מצופה פירורי לחם מקמח כוסמין מלא אורגני ומטוגן בשמן קוקוס... מה הבעיה אתו? (הטיגון?)

(אצלנו העוף לא אורגני. אבל נגיד
)

בהחלט הטיגון

האנטיביוטיקה וההורמונים שמגיעים עם הבשר
ועצם אכילת הבשר...

גם אם אופים, השאלה כמה שמן מוסיפים בשביל העסיסיות. חברה שלי שאופה שניצלים אמרה לי להיות נדיבה עם השמן כדי שלא יתייבש - ואז בכל מקרה יש בשניצל שמן מחומם.

אצלנו בבית - קודם כל אנחנו לא צמחונים. אפשר לומר לצערי, עד היום גדול עליי המעבר לצמחונות/טבעונות.
העוף לא אורגני. פירורי הלחם מקמח לבן (כן כן) זה המוצר הלבן היחידי שנכנס אליי הביתה לדעתי. קשה לשכנע את בן הזוג שלי לוותר על הפירורים ה"מוזהבים" מהילדות.

ואנחנו אוכלים שניצלים כאלה פעם בשבוע. יש הרבה שבועות שזה הבשר היחידי שאני אוכלת.
ככה שאני לא אנטי בטירוף. אבל מתייחסת לשניצל כאל פינוק טעים ולא ממש בריא.
ולכן מבחינתי אין איזה יתרון גדול בזה שילד יאכל שניצל שלם ולא חצי...

אם כבר הזכרת שפריצר שמן

השפריצר הייעודי לשמן שהיה לי במשך כמה שנים הלך לעולמו. שפריצר חדש לשמן עולה בסביבות 80 ש"ח. אם לא תהיה לי ברירה, אני כמובן אקנה אותו.
ראיתי באמזון שפריצר שמן של מיסטו (נירוסטה) ב- 10 דולר אבל הם לא שולחים אותו לארץ.
מישהי קנתה שפריצר טוב במחיר שפוי איפשהו? מישהי משתמשת בשפריצר אחר, לא ייעודי ויכולה להמליץ?

regvuv1

New member
אז הגרסה שלנו היא הכי בריאה שאפשר-

אם מקבלים שבשר זה בריא (מה שאני לא - אני טבעונית, אבל הילדים כן אוכלים בשר פעמיים בשבוע, רק מטעמי עצלנו וחוסר רצון בויכוחים, אחת מהן זה השניצל).
חזה הודו/עוף אורגני, מגולגל בביצה מעורבבת עם יוגורט סויה או קשיו טחון עם מים (זה הרכיב ששומר על עסיסיות), פירורי לחם מהלחם שאני אופה (שומרים את כל החתיכות שהתפרקו, או שלא נאכלו עד תום, מייבשים וטוחנים במעבד מזון, עם פפריקה, שומשום וכורכום), בתנור על 200 לבדיוק 10 דקות, אחרת מתייבש. יוצא מצויין

אז בעצם הקשיו נותן את השמן!!

רעיון מעולה אנסה פעם הבאה (אם כי פעם אחרונה שהכנתי שניצלים הייתה לפני חצי שנה בערך)

ועוד הצעה טעימה ובריאה לעיניין הציפוי

(טוב, האייקון של המצה היה הכי קרוב ויזואלית לשניצל
)

במקום פירורי לחם- קאווקר (שיבולת שועל).
טוחנים אותו (לא ממש עד דק), והוא מהווה תחליף מושלם, בריא וטעים לפירורי לחם.
אני מוסיפה גם פלאפל טחון לחגיגה+ תבלינים וזה יוצא טעים נורא, כך שממש לא צריך קטשופ להוספת "טעם" ונפתרה הבעיה

cומcו

New member
תחשבי על ילדה שאוכלת ממש מעט לכן האוכל שלה לא

יכול להיות מגוון, כי הכמות שהיא אוכלת מועטה.
לשניצל יש ברזל, B12 ועוד סגולות שיש בבשר ולכן חשובה גם הכמות ואני לא מאמינה בתוספי מזון.

נראה לי שאת מתבלבלת עם שובע וזה לא המקרה כאן, כי יש רצון לאכול עוד קצת דברים אחרים לאו דווקא בריאים.

הקטשופ גורם לשניצל להיות יותר טעים ואז אוכלים יותר ויש פחות מקום לדברים הפחות בריאים.

אני מרגישה אחרת ממך

גם לי יש ילד שהוא בררן בטירוף באוכל ובאופן כללי לא אוכל הרבה.

ועדיין אני לא מאמינה בלנסות לשדל אותו לאכול יותר על ידי תוספות לא בריאות.

הילד בריא ב"ה, שיאכל כמה שהוא רוצה.
ההרגל לאכול כמה שרעבים הוא מתנה לחיים בעיניי.

בעיניי שניצל זה לא מנת בריאות. כמו שפירטתי למטה.
ואם קטשופ גורם לילד לאכול יותר שניצל ממה שהיה אוכל בלי, זו סיבה מצויינת בעיניי לא לתת קטשופ. אצלי בבית אין קטשופ (דווקא בגלל שהילדים שלי נורא אוהבים).

כל כך מסכימה איתך

זה מדהים שהחברה שלנו נורא רוצה להשמין ילדים עד גיל מסוים, ומגיל מסוים רק להרזות אותם

(ההודעה לא מיועדת לכותבת הפוסט שאין לי מושג מה מצב הילד שלה, אלא באופן כללי..)

למעלה