קטע 4 - נג"ש

infobike

New member
סטפן "פורמולה 1" שומאכר ופביאן פאנצ'לארה !

אז מה היה לנו כאן? הפתעה ענקית בדמות סטפן שומאכר שאף אחד לא ספר...תותח הברזל הגרמני "ברטה הגדולה" טיווח את העיר Cholet וכתש וריטש את המסלול עד תום! בראשית יינס וויט יצא "לבדוק את השטח" עבור קנצ'לארה, ותוך כדי כך קובע את זמני הביניים המהירים ביותר. דניס מנצ'וב יצא לחרוך את המסלול, ולקבוע את הזמן הטוב ביותר (כולל זמני ביניים) עד כה. קנצ'לארה, מלחתחילה נראה היה עייף ולא במיטבו (עפ"י פיניון, קנצ'לארה סובב 105 סל"ד במקום ה-110 הסטנדרטיים שלו, ואלה השניות שחסרו לו...?). משהו בחיוניות הטבעית של סיבובי הרגליים שלו, לא היתה כאן כרגיל. כולם ציפו לסצנת עקיפה של קנצ'לארה את קונגו, סטייל ימי לאנס ארמסטרונג העליזים, ולא היא: קונגו רכב היטב, ויחסית לא הפסיד זמן רב מהפייבוריטים לדירוג הכללי. בהחלט סימן מעודד לבאות. דיוויד מילאר, בתצוגת רכיבה מושלמת, מדגמן פוזיציית נג"ש מבריקה, ממש כמו במנהרת רוח. הכתפיים ופלג הגוף העליון לא זזים, הגוף-מכונה בשר אחד, סיבובי רגליים זורמים ללא קיטועים. פרפקט! כיף לראות אותו בקאמבק מעולה. קים קירצ'ן , החולצה הירוקה בהופעה מצויינת, הגיע בזמן זהה לדיוויד מילאר (ודורג לפניו, בשברירי שניה). וינצ'נזו ניבאלי ממשיך לפרוע שטר אחרי שטר, את הציפיות ממנו, ונותן שואו נפלא והמון "מיץ רכיבה" מסקרן להמשך הימים הקרובים... LÖVKVIST Thomas הצעיר , אחד המומחים בדיסציפלינת הנג"ש של דור ההמשך, עושה את המצופה ממנו, ובסוף היום מתעטף בחולצה הלבנה והבוהקת. ג'ורג' הינקאפי, יכול להיות בהחלט מרוצה, הופעה טובה מאוד, הבחור יודע את העבודה היטב. מבין הפייבוריטים לרידוג הכללי: קאדל אוואנס מנצח בגדול ובצורה משכנעת מאוד. היחיד ש"נשאר בעניינים" הוא מנצ'וב שמפסיד לאוואנס רק 7 שניות, אבל הרבה יותר זמן "פסיכולוגי"... השאר: ואלוורדה המפסיד הגדול של היום, קיבל מאוונס דקה ו-7 שניות. דוולד וקונגו, פחות מדקה לאוואנס. אנדי שלק וסמואל סנשז דקה וטיפה. אסטרלוזה וססטרה דקה + 10-15 שניות. פרנק שלק, האח הגדול קצת יותר מדקה וחצי. פופוביץ', ריקו וקובו: סובבים סביב ה-3 דקות מתחת לאוונס לנג"ש היום. לורן ז'לאבר ממשיך להחזיק בדעה (שאחז בה מהיום הראשון לטור) שואלוורדה הגיע יותר מדי חזק, או יותר מדי בשיא לתחילת הטור, ולא נשאר לו לאן להתפתח. והנג"ש הזה, לדעתו, הוא הסימן הראשון הברור לכך! ז'אז'א דווקא מאמין באחים שלק, שלדעתו ילכו ויתפתחו ו"יצמחו" במרוצת הימים הבאים.

spinner5

New member
לא מבין את העליות והירידות של ואלוורדה...

לפני שבוע שבועיים הוא שלט בדופינה, עכשיו כנראה הוא דועך כמו תמיד, שיוריד מהצהוב על אופניו קצת... כנראה זה יהיה אוונס מחוסר מתחרים (הקבוצה החסרה...)

הלוואי שאתבדה אבל אני את התמימות איבדתי

סליחה שאני מלכלך על "שומי" ואני דווקא מפרגן לקרחים והשם משפחה שלו נסע הכי מהר פה על כדור הארץ אבל משהו מגרד לי ועושה לי דז'ה וו: 2006 - אנחנו באוטובוס לשדה התעופה בפריס, כמה דקות אחרי הטקס בשדרות אלישע ואחרי שבוע מפרך באלפים. נהג האוטובוס, צרפתי מאד לא נחמד עם קרחת וצלקת ארוכה לאורך המצח שמשווה לו מראה של גרעין אבוקדו ענק ממלמל משהו מתחת לשפתיים המשתרבבות שלו. יום לפני זה ראינו את לנדיס מפרק את הקראנק קרבון שלו בנג"ש בלה קרוזו ומנצח את הטור. יומיים לפני זה ראינו אותו מפרק את הפלוטון לחתיכות ופותח תשע דקות, לבדו! שלושה ימים לפני זה הוא מתפרק לחתיכות בעצמו: אנחנו מטפסים לקול דה גלנדון, מחכים בינה לבין הקרואה דה פר, רואים את רסמוסן מתעופף על האוכף האדיר הזה שתקוע באמצע השמיים וצולל כמו עיט לכיוון הלה טוסוויר. כמה דקות אחר כך לנדיס מגיע עם כל הפייבוריטים ועדיין נראה טוב. בלה טוסוויר האכזרית, לנדיס מדליק אורות רוורס ונראה כמו אחד שהולך להקיא על האופניים (ידענו את זה רק בערב במלון) ומאבד עשר דקות. הנהג באוטובוס מודיע לי שלנדיס מסומם מהתחת. אני נכנס איתו לויכוח בסגנון של "יאללה יאללה, כל פעם שאמריקאי מנצח אתם לא מוכנים לקבל את ההפסד וגו'". ההוא מפנה אלי מבט דרך משקפיים עגולים ונוזף: "מה אלור, איפון פה אטר נאיף!" - לא להיות נאיבי, והמשיך לתמרן את האוטובוס דרך העיר הצפופה. יומיים אחר כך ללנדיס מתגלות רמות סטרואידים ברמות של שחקן פוטבול אמריקאי. שנה אחר כך, וינוקורוב נראה על הפנים, כולו פצוע עם תחבושות כאילו עכשיו דה סילבה פירק אותו בקרב של MMA. הוא מגיע לנג"ש ונותן לכולם בראש. יומיים אחר כך שוב סטרואידים בכמות שיכולה לקחת אותך לירח ובחזרה. ועכשיו זה, שומי, שומאכר שיודע לזרוק זנב בספרינט ולהפיל את הינקאפי מבלי שיהיה אפשר לטעון שהוא עשה משהו לא חוקי, רוכב שמעולם לא סומן כשען מומחה מנצח קטע נג"ש בטור. במקום שכולם מגיעים אליו בכושר שיא. אני מריח רוקפור?

כשלספרטקוס היו "רגליים חלולות" (או TRH).

"תסמונת הרגליים החלולות" הידועה בכינויה הרפואי TRH...אינה פוסחת על אף רוכב ויהיה המקצועי, הפדנט ואלוף הדיסציפלינה הספציפית. אתמול זה תקף את ספרטקוס, הידוע בכינויי "פביאן קנצ'לארה". כזכור, אחד ממקרי הTRH המפורסמים הם הנג"ש הראשון בטור 2003, בו הפסיד לאנס-ארמסטרונג מעל לדקה וחצי להר יאן אולריש. כן כן, הרובוטריק הטקסאני, שהיה רגיל למעוך את יריביו בהנאה מרובה בכל קטע נג"ש אפשרי, הגיע ללא רגליים,עייף וכשטמפרטורת הסביבה מעל 40 מעלות. לאנס מסיים את הקטע עם קצף לבן סביב פיו ומגילת איכה וספר איוב חגים מעל לראשו, כשהוא שוקל כ-5 ק"ג פחות מהמשקל שהזינק בו 47 ק"מ לאחור, כפי הנראה הדיאטה המהירה ביותר הידועה עד כה! ישנם רוכבים יותר רגישים למחלת הTRH, והיא פוקדת אותם לעיתים תכופות ביותר. אחד הידועים הוא הוא הכשרון הרגיש אדון איבן מאיו הי"ו, שיכול היה לרחף במעלה הMont Ventoux או לפרוש כנפיים על האלפ-דואז ולקבוע את אחד הזמנים הטובים בהסטוריה. מעט זמן אחרי, הוא נתמך בגבו ע"י אחרוני הספרינטרים מאגף ה"גרופטו", מזגזג ומדשדש במעלה ההר, כאילו יצקו לכל אחת לרגליו חצי טון עופרת...

ilan ulman

New member
שומכר "חזיר הבר" סטפן

יובל קודם כל סחטיין על השליטה בזירות האוקטוגן והזכרת שמו של סילבה העכביש אחד הלוחמים הטובים ביותר פאונד פור פאונד... אבל שומכר כבר עשה בעבר נג"שים טובים והוא לא זר לדספלינה הזאת... יש לו כישרון אדיר לנג"שים קצרים... הוא חזק הוא אווירודינמי וגם נתפס בעבר עם כל מיני פסולות בגוף.... אתמול מה ש"הרשים" אותי לא היתה התוצאה המדהימה שלו אלא היכולת שלו לסובב באופן שונה לחלוטין את הקראנק מכולם... בעולם שבו כולם מסובבים בעוצמה סל"ד של מעל 100 סיבובים לדקה שומי נתן אתמול הופעה אה-לה סרחיי הונצ'ר בדיווש אליפטי של 75 סיבובים לדקה ובכל זאת הוא עף.... אז מה שאני רוצה לכתוב זה ששומכר מוכשר, יודע לרכב נגד שעון, הוא גם יודע לטפס לא רע וסה"כ אחד מהרוכבים הטובים בעולם בנושא הקלאסיקות ומירוצי החד-יום... אבל אתמול הוא רכב בליגה ובמימד אחר ... אגב מי שהיה הכי מופתע מהישגו הם הרוכבים בדבוקה... נקווה שאכן היה זה מופע של כישרון טהור ולא של רוקח טהור...

גם המקום השני של קירכן הוא הפתעה

אמנם זכה לפני שבוע באליפות לוקסמבורג נגד השעון, אבל הוא לא נחשב כמומחה מהשורה הראשונה בתחום זה. יחד עם הספרינט שהוא נתן בקטע ה-2 ויחד עם יכולתו הטובה בדרך כלל בהרים ובמירוצים הקלאסיים הוא בהחלט יכול להקרא All arounder. וכאן באה הבקשה למצוא שם עברי לביטוי האנגלי הזה. הקהל הקדוש מוזמן להציע את הצעותיו.

אח שלו, אתה נביא!

איך יצא שאחרי התיאורים שלך, העמוסים בדימויים מהעולם המוטורי, מנצח דוקא "שומאכר" השם של הסנדלר על גלגלים הטוב ביותר בכל הזמנים? בדקתי, כתבת את זה לפני התחרות. נראה לי אתה באמת מקושר אבל בחלונות הרבה יותר גבוהים... יאללה, תמשיך להפגיז, אתה עושה אחלה פסקול לדרמה!

למעלה