קטע של אינטרנט באמצעות סיבים אופטיים...

מ ש ה 53

Well-known member
הפתעה: הפעם אעשה זאת מבלי להזכיר שמות של חברות ו/או מחירים. העיקר הרעיון...
עד לפני כשנה גלשתי בעזרת אחת החברות באמצעות סיב אופטי. זה לא היה "ממש זול" אבל היה מהיר, סביר וללא תקלות כמעט.

ביום בהיר אחד, התקשר אלי נציג של חברה מתחרה והציע לי מחיר מוזל "לכל החיים".
אלא שניסיוני מלמד, שהמחירים כל הזמן נמצאים במגמת ירידה, כך ש"מחיר לכל החיים" אינו בהכרח הצעה שתהיה שווה בעוד מספר שנים ספורות.
טוב. ראיתי שההפרש נשמע נחמד והסכמתי.

הגיע טכנאי. החליף ראוטר ומאותו רגע היה עלי להגיע למשרדי החברה ה"קודמת" ולהזדכות על הציוד שליווה אותי קודם לכן.
לא חלפו יומיים ונציג החברה שממנה התנתקתי התקשר אלו והציע לי הצעה "מפתה עוד יותר".
גם הפעם נכנעתי והסכמתי. שוב הגיע טכנאי ושוב נאלצתי להחזיר את הראוטר ה"חדש" לחברה המתחרה, שלצורך העניין נכנה אותה "חברה ב'.

והנה, היום התקשר אלי שוב נציג של "חברה ב' ". הוא שאל למי אני מחובר וכמה אני משלם. השבתי לו והוא השתאה... "אם זה המחיר, אתן לך מחיר זול ב-24 ש"ח לחודש, בתנאי שתצלם לי חשבונית". צילמתי ושלחתי. "ומה המהירות? צלם לי מסך שמציג מהירות". צילמתי ואז הוא השיב: "אוכל לתת לך מחיר גבוה מזה שהצעתי (ונמוך ב-5 ש"ח מהמחיר שאני משלם). פשוט לא האמנתי שזה המחיר שאתה משלם ולכן הצעתי קודם מחיר הזוי ולא ריאלי". השבתי ש"אמונה זה עניין לבית הכנסת, וכעת, והיות שיש תכתובת בינינו (בווצאפ), שמעידה על המחיר שהצעת, מוטב למען שמה הטוב של החברה שאותה אתה מייצג, שלא תחזור בך". הוא השיב שהוא יעבוד על זה...

דיברתי עם בחור שעבד בעבר כנציג טלפוני באותה חברה, והוא השיב לי, ש: א. כל השיחות מוקלטות ולכן מנהל יכול לוודא שזו אכן ההצעה שהוצעה לי. ב. גם לי יש תכתובת בווצאפ וגם היא מעידה על כך שמחיר שכזה הוצע לי. ג. כשנציג מבטיח הבטחה, מנהל דואג שהבטחה זו תקויים ולכן הנציג לא יוכל להתחמק מהבטחתו הראשונה.

המשך יבוא...

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
עד לפני כשנה גלשתי בעזרת אחת החברות באמצעות סיב אופטי. זה לא היה "ממש זול" אבל היה מהיר, סביר וללא תקלות כמעט.

אלא שניסיוני מלמד, שהמחירים כל הזמן נמצאים במגמת ירידה, כך ש"מחיר לכל החיים" אינו בהכרח הצעה שתהיה שווה בעוד מספר שנים ספורות.

הגיע טכנאי. החליף ראוטר ומאותו רגע היה עלי להגיע למשרדי החברה ה"קודמת" ולהזדכות על הציוד שליווה אותי קודם לכן.
לא חלפו יומיים ונציג החברה שממנה התנתקתי התקשר אלו והציע לי הצעה "מפתה עוד יותר".
גם הפעם נכנעתי והסכמתי. שוב הגיע טכנאי ושוב נאלצתי להחזיר את הראוטר ה"חדש" לחברה המתחרה, שלצורך העניין נכנה אותה "חברה ב'.

והנה, היום התקשר אלי שוב נציג של "חברה ב' ". הוא שאל למי אני מחובר וכמה אני משלם. השבתי לו והוא השתאה... "אם זה המחיר, אתן לך מחיר זול ב-24 ש"ח לחודש, בתנאי שתצלם לי חשבונית". צילמתי ושלחתי. "ומה המהירות? צלם לי מסך שמציג מהירות". צילמתי ואז הוא השיב: "אוכל לתת לך מחיר גבוה מזה שהצעתי (ונמוך ב-5 ש"ח מהמחיר שאני משלם). פשוט לא האמנתי שזה המחיר שאתה משלם ולכן הצעתי קודם מחיר הזוי ולא ריאלי". השבתי ש"אמונה זה עניין לבית הכנסת, וכעת, והיות שיש תכתובת בינינו (בווצאפ), שמעידה על המחיר שהצעת, מוטב למען שמה הטוב של החברה שאותה אתה מייצג, שלא תחזור בך". הוא השיב שהוא יעבוד על זה...

דיברתי עם בחור שעבד בעבר כנציג טלפוני באותה חברה, והוא השיב לי, ש: א. כל השיחות מוקלטות ולכן מנהל יכול לוודא שזו אכן ההצעה שהוצעה לי. ב. גם לי יש תכתובת בווצאפ וגם היא מעידה על כך שמחיר שכזה הוצע לי. ג. כשנציג מבטיח הבטחה, מנהל דואג שהבטחה זו תקויים ולכן הנציג לא יוכל להתחמק מהבטחתו הראשונה.

המשך יבוא...
צודק, ברגע שהבטיח זאת בעיה שלו ואם לא יקיים, אתה יכול להעלות אותם על טיל.
היה כבר מקרה כזה בעבר שנציגה דיברה שטויות והחברה אכלה אותה.

מ ש ה 53

Well-known member
או קיי. בתחום אחר לגמרי, הייתה לי שיחת מיקוח עם נציגה של חברת "שירותי טלוויזיה", כשניסיתי להוריד מחיר.
הנציגה הבטיחה לי הוזלה מסוימת + הוספת חבילה כלשהי ובחשבון הבא לא ראיתי שזה מומש.
התלוננתי ונאמר לי שהיא חרגה מסמכותה. אבל מכיוון שהשיחה הוקלטה, הם נוכחו שזה אכן מה שהובטח לי.
לכן, הם קבעו שההצעה שלה תמומש למשך שנה, בתנאי שאחתום להם שלא אפרסם את האירוע ואת ההצעה שהוצעה לי.
אז נכון.
א. הייתי לקוח של החברה.
ב. ההבטחה מומשה למשך שנה.
ג. חתמתי ואכן קיימתי את אשר התחייבתי שם.

מ ש ה 53

Well-known member

המשך יבוא...
המשך ומענה לדיברגנט:
יצרתי שוב קשר עם הנציג, שטען כי הוא "זרק מחיר באוויר" ולא הייתה לו כוונה לממש מחיר הזוי שכזה. כאילו שאנו נמצאים על חוף הים, שותים בירות, משחקים פינג פונג ואגב כך הוא נופח נפיחה שמתפזרת באוויר. יענו... נציג של חברה מכובדת משחרר אוויר על ריק, כאשר לא אני הייתי זה שיצר קשר איתו אלא הוא היה האיש שיצר קשר איתי כדי לנסות ולמכור לי מוצר.

ביקשתי לדבר עם מנהל והוא לא עזר לי בזה. אז התקשרתי בעצמי והתלוננתי עליו. ומה ענו לי שם? "אתה לא לקוח שלנו, ולכן מנהל לא אמור לטפל בך". "אה... אבל לנציג שלכם מותר ליצור איתי קשר, לירות באוויר הבטחות ריקות ולי אין אפשרות להתלונן לכל הפחות על הטרדה אם לא על אי מילוי הבטחה שהוא בעצמו הבטיח"? "רק לקוחות יכולים להתלונן". הבנת?

אז בשביל מה הוא שלח אותי לצלם לו חשבונית ולהוכיח לו את מהירות הגלישה שלי? מה? אני המשרת שלו?

דיברגנט חדש

Well-known member
המשך ומענה לדיברגנט:
יצרתי שוב קשר עם הנציג, שטען כי הוא "זרק מחיר באוויר" ולא הייתה לו כוונה לממש מחיר הזוי שכזה. כאילו שאנו נמצאים על חוף הים, שותים בירות, משחקים פינג פונג ואגב כך הוא נופח נפיחה שמתפזרת באוויר. יענו... נציג של חברה מכובדת משחרר אוויר על ריק, כאשר לא אני הייתי זה שיצר קשר איתו אלא הוא היה האיש שיצר קשר איתי כדי לנסות ולמכור לי מוצר.

ביקשתי לדבר עם מנהל והוא לא עזר לי בזה. אז התקשרתי בעצמי והתלוננתי עליו. ומה ענו לי שם? "אתה לא לקוח שלנו, ולכן מנהל לא אמור לטפל בך". "אה... אבל לנציג שלכם מותר ליצור איתי קשר, לירות באוויר הבטחות ריקות ולי אין אפשרות להתלונן לכל הפחות על הטרדה אם לא על אי מילוי הבטחה שהוא בעצמו הבטיח"? "רק לקוחות יכולים להתלונן". הבנת?

אז בשביל מה הוא שלח אותי לצלם לו חשבונית ולהוכיח לו את מהירות הגלישה שלי? מה? אני המשרת שלו?
  1. שלח תלונה לפניות הציבור של החברה שאתה לא רוצה להזכיר את שמה.
  2. שלח תלונה לפניות הציבור - הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.
  3. כנ"ל למועצה הישראלית לצרכנות.
  4. אולי גם (לא בטוח שמטפלים בדברים כאלו), לפניות ציבור במשרד התקשורת?

מ ש ה 53

Well-known member
  1. שלח תלונה לפניות הציבור של החברה שאתה לא רוצה להזכיר את שמה.
  2. שלח תלונה לפניות הציבור - הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.
  3. כנ"ל למועצה הישראלית לצרכנות.
  4. אולי גם (לא בטוח שמטפלים בדברים כאלו), לפניות ציבור במשרד התקשורת?
תודה. אשקול וכנראה שאכין מכתבים בנדון.

מ ש ה 53

Well-known member
תודה. אשקול וכנראה שאכין מכתבים בנדון.

אנחנו לקוחות של פרטנר סלולר מזה שנים, על שם אשתי.

אתמול התקשר אלינו נציג שלכם בשם אייל והציע לנו לעבור לשירות אינטרנט הסיבים שלכם.
השבתי לו, שיש לי אינטרנט סיבים של חברה מתחרה ואנו משלמים 74 ש"ח לחודש עבור השירות.
הוא ביקש שאשלח לו העתק חשבונית. שאלתי "ואם תקבל, איזה מחיר תארגן לי"? הוא השיב:
"אם אתה באמת משלם 74 ש"ח, אסדר לך ב-50 ש"ח.
* אני מעריך שהשיחות מוקלטות ואפשר לוודא שזה מה שהוא אכן אמר!
צילמתי לו את החשבונית והוא ביקש שאצלם לו בדיקת מהירות.
צילמתי גם את זה והמהירות הייתה 942.75 מגה.
ואז הוא השיב לי "שיש לו ב-69 ש"ח". השבתי שהוא הבטיח מחיר של 50 ש"ח,
ועל זה הוא השיב ש"הוא לא האמין שזה המחיר שאני משלם והוא סתם זרק לאוויר מחיר".
ולראיה, הנה חלק ממה שהתכתבנו בווצאפ:
[15:54, 21.7.2025] משה: אמרת 50. עכשיו אתה מתפתל? לא תודה
[15:54, 21.7.2025] משה: ידעתי שלא יצא מזה עסק.. קשקשן
[15:55, 21.7.2025] משה: אשתי שמעה את ההודעה שלך. ראוי שלא תתחמק
[15:56, 21.7.2025] ⁦+972 54⁩: מה מתחמק? לא האמנתי שאתה משלם ככה זול,
אז זרקתי מספר לאוויר. אין דבר כזה P₪ לסיב 1000
הערה שלי: כלומר: גם בהתכתבות הוא מודה שהוא הציע מחיר של 50 ש"ח, אם כהצעה ואם כבדיחה!
[15:57, 21.7.2025] ⁦+972 54⁩: גם לא מתפתל זה מחיר שהוא הזיה לשלם 74
[15:57, 21.7.2025] משה: אמונה זה לבית כנסת. ראוי שהשחצנות שלך תתממש
כי אחרת אתה מייצג חוסר אמינות מוחלט
[15:58, 21.7.2025] ⁦+972 54⁩: בסדר גמור.אני אעבוד על זה.

היות שהבחור לא יצר איתי קשר עד היום בצהריים, ביקשתי ממנו שיארגן לי שיחה עם מנהל אך הוא נמנע מכך.
יצרתי בעצמי קשר עם נציגה שלכם, שכביכול ניסתה לברר על מה תלונתי, והיא השיבה לבסוף, ש"מכיוון שאיני
נחשב כלקוח שלכם, הוא יכול היה לומר מה שבא לו ולי אין אפשרות להתלונן עליו"!

אז אני שואל אתכם יקיריי אנשי פניות הציבור:
עד אתמול, ראיתי בכם חברה אמינה שמספקת שירות לציבור בנאמנות.

כעת אני חש שאנו משחקים פינג פונג על חוף הים כשכוס בירה קרה מרעננת אותנו, ואז, הנציג שלכם בא
ומציע הצעה הזויה בהיות ליבו טוב בבירה: הוא מציע הצעה באוויר כדבריו, הצעה שאין מאחוריה דבר!

אז העמדה שלי היא כזו:
לא אני יזמתי את השיחה ולא אני התחלתי ב"תוכיח לי ותצלם לי".
לא אני ביקשתי להתנתק מספק אינטרנט אחד ולהתחבר למתחרה שלו.
ומעבר לכך, לא היו לי כל כוונות שכאלה, והיזמה באה מנציג שאמור לייצג חברה מכובדת ולעמוד מאחורי דבריו.

אלא שכעת אתם אומרים לי שאנו נמצאים סתם בשיחת שוק ומתמקחים על מחיר,
כאילו שאין לי דברים אחרים לעשות, וכל תפקידי בחיי מסתכם בצילומי מסכים.

אז לטעמי, העניין הזה אמור להסתכם באחת משתיים:
1. או שתחדלו לנסות ולשדל אנשים לעבור לשירות שלכם, תוך הסתמכות על שיחרור אמירות שקריות באוויר
וכל זאת מבלי שהתבקשתם לכך,
2. או שתעמדו מאחורי הבטחות הנציגים שלכם ולהבא תעבירו להם מסר, שעליהם לחשוב 7 פעמים
לפני שהם מנסים לזרוק לאוויר הבטחות שוא.
כי אחרת אתם תצאו פשוט אנשי שוק, שאין להאמין ולו לחצי מילה שנציגיכם אומרים.

מקווה לקבל מענה לפנייתי זו, כי יש בכוונתי לקחת את זה גם הלאה, ככל שתתעלמו מדבריי.

בתודה וברכה,

רוב הזמן נח

Well-known member
לא אמרתי ש"חייבים" סיבים. כשהייתי בקווי, קיבלתי עד 500 מגה. בסיבים אני מקבל עד 1000 והייתי אומר שכמעט עם אפס תקלות.
האם סיבים הם עניין זמני כמו שקרה בתחום המחשוב/משחקי הוידאו? יש עניין מעניין שחשבתי עליו.

בהתחלה במשחקי הוידאו היו קלטות משחק. הקלטות הכילו ציפ זכרון שהכיל את המשחק. אני לא יודע איזה סוג זה היה. אבל היו לזה מגבלות רציניות של נפח. ואז המציאו את הדיסק האופטי ששם נכנס יותר נפח בשביל המשחקים.

ואז אחר כך פתאום בלי קשר או עם קשר, הגיעו כונני ה- USB וכרטיסי הזכרון, שגם מכילים ציפ זכרון אבל יותר מתקדמים עם הרבה יותר נפח. ואז הדיסקים האופטיים הפכו לעניין מיותר.

האם ככה יהיה גם עם אינטרנט הסיבים?
האם בעוד כך וכך שנים ימצאו שיטות חדשות להעביר תקשורת בכבלים רגילים שיהיו הרבה יותר מהירים מהסיבים?
ואז הסיבים יהפכו לדבר מיותר כמו הדיסקים האופטיים?

🤔

למעלה