קטע שולי בספר השני

The Walrus

New member
קטע שולי בספר השני

שיהיה חשוב בשישי... מזמן רולינג אמרה בראיון שיש קטע מאוד שולי בספר השני שיהיה חשוב בשישי. מאז שקראתי את הספר השישי היה לי די ברור מהו הקטע: אותה סצינה שולית שבה פילץ' תופס את הארי מלכלך את הטיקה בחזרה מאימון קווידיץ'. ניק משכנע את פיבס להסיח את דעתו של פילץ' בידי שבירת ארון מסויים, וככה הארי משתחרר. לכארוה, לסצינה הזאת יש שתי מטרות: -שנגלה על העובדה שפילץ' הוא סקיב (בסצינה הזאת הארי מוצא את המכתב משצף-כשף על השולחן שלו). -שהארי יהיה חייב לניק טובה, וכטובה הזאת הארי ילך למסיבת יום המוות. אם כי, כמובן, לסצינה הזאת יש משמעות הרבה יותר חשובה שמשפיעה על כל השישי: שבירת הארון. הרי איזה ארון זה? ארון ההיעלמות. אותו אחד שמונטג' נעלם בו בשנה החמישית. אותו אחד שמאלפוי ניסה לתקן כל השנה ודרכו הצליחו אוכלי המוות לחדור להוגוורטס. אם פיבס לא היה שובר את הארון כל הקטע עם התיקון לא היה קורה. אבל יש רק פגם אחד ברעיון הזה: בראיון נוסף סטיב קלובס התסריטאי של הסרטים (נדמה לי שככה קוראים לו) אומר שרולינג סיפרה לו מהו הפרט והפרט מופיע בסרט. והקטע של ארון ההיעלמות אינו מופיע בסרט. אם כך, למישהו יש מושג מהו הקטע המדובר? האם אתם חושבים כמוני שהכוונה היא לארון ההיעלמות??

Fairywitch

New member
אולי הכוונה פשוט ליומן של רידל?

הרי בשישי מגלים שהוא הורקרוקס.

פיבסי

New member
זהו גם אני חשבתי שהקטע החשוב

זה שהיומן של של רידל זה הורקרוס

Pr0NgS

New member
היומן בתור ההורקרוקס, החשיפה של

טום רידל בהוגוורטס וכיורשו של סלית'רין... אנחנו לומדים על זה הרבה בשישי, כך שאפשר להבין איך הספרים הללו קשורים. אגב, מקרה מצער בתרגום של השישי - "הארונית המעלימה"
היא הרי תרגמה בשני כארון ההיעלמות, אז למה פה לא?

The Walrus

New member
כל מי שמדבר על היומן,

רולינג אמרה שזה קטע שולי, ובהתחשב בזה שבגלל היומן נפתח חדר הסודות ועל זה מדברת כל העלילה - היומן הוא לא בדיוק שולי.

Pr0NgS

New member
אולי חשבתי משהו שקשור לרוחות, אבל

כמובן לא מראים את מסיבת יום-המוות בסרט.

לדעתי...

אני יודעת שתסקלו אותי אבל אתם חייבים להסכים איתי אפילו טיפה. כל הסרטים של הארי פוטר הם כלום לעומת הספרים עצמם. בסרטים יש יותר דגש על המקומות, שפת הגוף, המוסיקה, וכמובן האפקטים המרהיבים. לא יודעת יש כאן פיספוס מאוד גדול בין ספר לסרט המפיקים שוברים את הראש מימין לשמאל איך להוציא קטעים טובים ולזרוק את הרעים או לטשטש אותם כשאם חושבים מהזווית שלהם הכל נראה מאוד חשוב אפילו השולי אז איך אפשר בכלל לכווץ את העלילה פשוט מאוד למרוח את זה או להוסיף/להוריד קטעים שהם בעצם היו הדברים החשובים מאוד בספר שהיוו המשך ישיר לספרים הבאים הנה דוגמא מה פתאום יש להארי פוטר בסרט צלקת על הלחי בעוד בספר יש צלקת על המצח....

אומנם גם אני לא הכי אוהב את הסרטים

כשמשווים אותם להנה שיש לי מקראית הספרים... אבל מתי הייתה לו צלקת על הלחי במקום על המצח?

למעלה