קטע + שאלה בסוף

איילת כ

New member
קטע + שאלה בסוף

יכול מאוד להיות שאתם מכירים את הקטע הזה, אבל תקראו עד הסוף ותענו על השאלה "דוד יצחק שלום רב, אני נמצא במילואים. אולי אתה יודע ואולי לא. תאריך השחרור בלתי ידוע בשלב זה. יש הרבה זמן למחשבה והבן-אדם, שחי לו קודם בשלווה ובילה את זמנו בקמפוס, ועל שפת הים, ובתיאטראות, ובתי קפה-מוצא את עצמו פתאום, באביב ימיו, במדבר- ומתחיל לשאול את עצמו שאלות. אני יכול למקד את שאלותי במשפט מרכזי אחד: עתידו של עם ישראל במדינת ישראל. אתה לא נביא ולא בן נביא, ואני לא מצפה ממך לתשובות. אני רק רוצה לשתף אותך בלבטים הקשים שלי, ואם אתה רוצה- אתה מוזמן להגיב. אני לא עברתי את השואה, ולא שום פרעות, לא מלחמת 48, לא 56, לא 67. לא נפצעתי במלחמה, ואף אחד מן המשפחה שלי לא נפגע, ולמרות הכול- נמאס לי!!! אדם שנלחם ועובר מלחמה מסויימת, הוא נלחם בעד משהו. בעד מה אנחנו נלחמים? אתה תענה לי שאנו נלחמים על קיומנו. אם כך- מה הטעם לקיום, אם כל הזמן אתה צריך להלחם? אדם נלחם למען עתיד טוב יותר, למען חיים אחרים, למען פתרון. המטרה אשר מעבר למלחמה היא הנותנת לאדם כח, אמונה ותקוה- להלחם.הוא יודע "אני נלחם עכשיו בשביל שאחר כך יהיה לי, או לילדי יותר טוב" אבל אולי אתה מוכן להסביר לי בעד מה אני נלחם? בשביל שאחר כך אצטרך להלחם שוב? אני יושב כאן עכשיו במדבר, מפסיד שנת לימודים באוניברסטיה (יש כאלה שהפסידו את חייהם או את יקיריהם, אבל אני לא יכול להתנחם באסונם של אחרים- זה לא מוסרי), ואומר לעצמי "מה הטעם לכל זה, אם בעוד מספר שנים אצטרך שוב להלחם?האם אתה רואה פתרון אחד מלבד שואה לאזור זה? ואפילו אם היינו מנצחים במלחמה הזאת, אז מה? מה אתה רוצה- להשמיד את כל הערבים? להכניע אותם? לעולם לא תצליח. אתה, עד כמה שאני יודע, לא מאמין בשלום: אז מה מחזיק אותך במדינה הזאת? למה אתה מחכה- למלחמה הבאה? אתה נטע זר בתוך איזור מוקף ערבים, ואם לא תשתנה, ולא תוותר על האופי היהודי של המדינה -תמיד תשאר נטע זר. אתה לעולם לא תסכים לשנות את האופי היהודי של המדינה.( ובאומרי "אופי יהודי אני מתכון לאופי ישראלי- כנעני, לרעיון הצינוי שעל פיו קמה המדינה הזאת). אז איך תחיה כאן בשקט? פעם אמרת לי שאתה אוהב להלחם, אם אתה אוהב להלחם- אז תישאר כאן ותלחם. אבל אני, שאיני אוהב להלחם- אני עוזב את המדינה הזאת. תגיד לי שבחוץ לארץ יש אנטישמיות ושיבוא עוד היטלר ימ"ש? אז אני אומר לך שהסבירות והסיכויים למלחמה נוספת במזרח התיכון הם הרבה יותר גבוהים מאשר שיצוץ עוד איזה היטלר, לכן אני עושה את החשבון שלי: אני יצור זמני, יש לי (אולי) עוד כמה עשרות שנים לחיות, ואני רוצה לחיות אותן בלי מלחמות, אז אני נוסע לאוסטרליה או לקנדה. כשאני מעמיד על כפות המאזניים את העבר היהודי, והעם, והשפה והספרות- כל מה שקושר אותי למקום הזה- מול עתיד של מלחמות, אז המשקל נוטה לרעת המלחמות- ואני רוצה לעזוב הכול וללכת. תגיד שאני פחדן ונמושה ומתכחש למוצאי, לעמי, למולדתי? ובכן- אינני פחדן. אני גיבור. אני גיבור שמקריב לו מכל, את המקום שבו נולד ואליו הוא קשור בכל נימי נפשו, ואני מקריב את זה בשביל שאוכל לחיות במקום שאין בו מלחמות. אז אני גיבור, ושלם עם עצמי. אני חי בספקות ובלבטים, ולא רואה סביבי אמהות שכולות, אלמנות ויתומים. אלה שבנו את המדינה הזאת, החלוצים, לא ידעו לקראת מה הם מוליכים אותנו, ואתה אל תהיה בת יענה, אל תטמין את ראשך בחול ותצפה למשיח שיבוא ויגאל אותך. אל תמות על קידוש השם, ואל תביא לי לדוגמא את ההיסטוריה המפוארת של העם היהודי. אם עתידו של עם ישראל במדינת ישראל הוא עתיד של מלחמות0 אז אני הולך לחפש לי עתיד אחר. ד"ש לכולם, שלך באהבה אלי." מה הייתם עונים לאדם הזה??

הדפסתי, אני אקרא ומחר אני אענה בע"ה

לילה טוב לכוווווולם!!!

יופי של מכתב

סוף סוף אנשים שחושבים ורוצים לשנות. טוב אז ככה קודם כל אנחנו לא חיים על קיומנו או כל דבר אחר אנחנו חיים למען מה שאנחנו מאמינים בו אנחנו חיים ונלחמים כדי שאנשים יבינו שמאד חשובה לנו הארץ הזאת והמדינה הזאת אנחנו נלחמים כדי שביום מן הימים נוכל לחיות כאן בשקט, ברור שאנחנו לא רוצים להלחם אבל אין מה לעשות לא אנחנו בחרנו להוולד ולא איפה להוולד, אנחנו נולדנו במקום שבו אנשים רוצים להלחם בנו ולגרש אותנו מהמדינה, אז תגיד טוב אז למה שלא נלך? למה אנחנו חייבים להחזיר מלחמה? אני מאמין שגם אם נלך למקום אחר גם שם לא ירצו שנשאר וילחמו בנו כי ככה קרה כבר 2000 שנה אז תגיד העולם השתנה ואנשים כבר לא הורגים סתם כי אתה יהודי ונלחמים בגזענות אבל עובדה שזה לא נכון עובדה שלפני רק 65 שנה גם היהודים שבגרמניה חשבו ככה ואתה בעצמך יודע מה קרה ועובדה שגם היום בצרפת יש פרעות נגד יהודים. תתעוררו! העולם לא השתנה והוא גם לא הולך להשתנות אלא אם כן אנחנו ננסה לשנות אותו ולא נשנה אותו אם כל הזמן נברח זה מה שעשינו ב-2000 שנה האחרונות ועכשיו החלטנו שדי נמאס לנו לברוח אנחנו חייבים לעצור ולחזור למדינה שלנו. זה לא שאנחנו רוצים להרוג את כל הערבים אין לנו איזה הנאה מיוחדת בלהרוג ערבים (לפחות לרובנו) אבל מה לעשות שהדבר היחיד שהם רוצים זה לגרש אותנו כי הם רוצים לחיות כאן לבד בלי יהודים שיחיו כאן כי הם חושבים שהארץ הזאת מגיעה להם, אין לנו מה לעשות אלא להלחם בהם (הסברתי למה לברוח זה לא פיתרון), אז קשה לנו, מה לעשות אנחנו חייבים להגן על עצמנו. ואם אתה טוען שאתה לא רוצה עתיד של מלחמות ואתהלחפש מעדיף עתיד אחר מאשר עתיד כחלק מעם ישראל אז באמת כדאי שתלך ותחפש כי אנחנו לא מתכוונים ללכת כי קשה וכי יהיו מלחמות אנחנו נחכה לעתיד שלנו שאנחנו מאמינים בו לביאת המשיח במהרה בימנו אמן.

איילת כ

New member
אנשים תגיבו

לקח לי הרבה זמן למצוא את הקטע הזה, והתבקשתם רק להגיב. זה לא בקשה מוגזמת...

קראתי,

באיזשהו מקום הבנאדם הזה צודק מי רוצה לחיות ככה??? אני לא ואני בטוחה שכולם כאן לא רוצים חיים כאלה אבל צריך לדעת מה לעשות עם זה הפתרון הוא לא לברוח ולעזוב הכל כי אז אתה לא גיבור ושהבנאדם הזה יפסיק בבקשה לנסות לשכנע את עצמו זאת לא גבורה אנחנו נלחמים כי אנחנו מאמינים ומקווים שיהיה יותר טוב וגם בגלל שהאפשרויות האחרות הן או למות בשקט או לברוח לאמריקה ואירופה וכאלה אין לי כוח להתחיל עכשיו לכתוב מלא אז בינתיים זה יספיק

tamarhp

New member
הבעיה שלו

היא שהוא מאמין שאנחנו צריכים רק להלחם. ההשתדלות שלנו היא מעבר למלחמה - היא גם להתפלל, ולהתחזק במצוות. הקב"ה אומר לנו בתורה שכשנחטא יבואו עלינו עונשים כמו רעב, בצורת, וגם - מלחמה וכיבוש זר. הבנאדם מאמין שאנחנו נלחמים ללא תועלת, כי ממילא תבוא עוד מלחמה. הוא שוכח שלא יעזור כמה נלחם, צריך להתייחס קודם כל לגורם הראשוני של המלחמה - המעשים שלנו. הרי כל אחד מאיתנו שמאמין באלוקים, מאמין שהוא שולט על העולם ויש למעשים שלנו השפעה על מה שיקרה. אנחנו צריכים להתפלל ולהתחזק קודם כל, לפני שנצפה שהמלחמות יגמרו.

איילת כ

New member
טוב

אבל נניח שהוא לא מאמין בה' אז מה היית אומרת לו עכשיו? כיצד היית משכנעת אותו?

tamarhp

New member
זו כבר

לא הבעיה שלנו.. כל תפיסת החיים שלו שונה לגמרי משלנו, אני לא אוכל לעזור לו לשנות את התפיסה רק בשטח אחד. אני מצידי אומרת לו את התשובה - העולם מנוהל בידי בורא עולם. רוצה - תאמין. לא רוצה - תמשיך להתלונן.

למעלה