קטע קצר על ערפדים

vampire13

New member
קטע קצר על ערפדים

היי לכל הערפדים D = רציתי לכתוב לכם קטע קצר שכתבתי יהיה נחמד אם תגידו לי איך לשפר. אני יודעת שזה די נדוש וזה ... אבל היה לי משעמם והיה לי מוזה פתאומית. היה זה עוד לילה חשוך. הסמטות היו שקטות, מוארות על ידי הפנסים. הייתה זו שעה מאוחרת, בה לא נהגו להסתובב ברחובות איש, הרי כולם שמעו על הרוצח החוטף עוברי אורח תמימים. הדיווחים על מקרים אלו היו רבים, והפחידה את תושבי הפרוור השקט. ' השד יודע מה עשתה להם המפלצת' נהגו לומר כאשר ראו עוד כתבה מבין רבות על כך בעיתון או שמעו שמועה מפי זה או אחר. אולי הגדרה זאת הייתה נכונה. תלוי מיהו השואל. כן, אף אחד לא נהג להסתובב בשעות אלו בפרוור זה. חוץ מנער ונערה צעירים. בסך הכל בני חמש עשרה. בניגוד לנערה ההמפוחדת, הנער היה בטוח בעצמו ושרק, כאליו מזמן את המפלצת, מודיע לה כי הגיע זמן הארוחה. ואכן, מפלצת זאת לא איחרה לבוא. פתאום שמעו שני הצעירים צעדים מאחוריהם. הנער עצר את שריקתו והסתובב לאחור, מחפש מאין הגיע הצליל השקט. פתאום פנס הרחוב שבסמטה זאת כבה, וגם הפנס שמאחוריו. סימן רע. הנער הסתובב, מחפש אח רמקור הרעש. אך עיניו לא ראו דבר באפלה זאת. "מי שם?" שאל בקול בטוח ויציב. עוד קול הליכה. הנער הסתובב והבחין באחותו, הממוסמרת למקומה, מביטה על שני עוברי אורח. הם היו יפים ומסתוריים. היה בהם משהו שמשך את מבטם של הנערים כאילו היו מגנט, כוח משיכה. לומרות אותו לילה חשוך, הם היו בהירים, אורם האיר את כל הסמטה. חוץ מהמשיכה המסתורית היה בהם משהו מטיל אימה. חיוכם הרתיע את הנער והנערה. הדחף האינסטיקתי של הנער והנערה היה לנוס מהמפלצת אך הם היו חסרי אונים, לא מסגלים להזיז את רגליהם, להכריחן להתרחק מהמפלצת, לנסות להציל את חייהם. במשך שנייה אחת ארוכה הביטו המפלצות בנער ובנערה, והם הביטו בהם. ואז הם קפצו, תוקפים במהירות מרוב השתוקקות להרוות את צמאתם, לספק את תשוקתם המושחתת לרצח. במהרה חשפה המפלצת את שיניה המחודדות, המרתיעות, המאיימות. שיניים שיכולות לחתוך כל דבר, המיועדות לקטול נשמתם של אנשים תמימים. שיניים אלו ננעצו בעורק צווארם של הנערים, הנושמים את נשימתם האחרונה. לפתע הגופות נחתו על הקרקע, קרות ומרוקונות מדם. הפנסים הבהבו ונדלקו שוב, מסתירים עין ממעשה רצח מבין רבים שהתקיימו בסמטות אפלות אלו. מעלימים עין מהסיוט, המפלצת שסיירה ברחובות האלו, בגללה סבלו כל כך הרבה אנשים נדודי שינה, וכל כך הרבה ישבו בגללה אבל. המפלצת הותירה כך את עוברי האורח התמימים ופנתה לדרכה.
 

Bartal j

New member
אממ עלילה נחמדה.. הכתיבה שלך יפה אבל

הציק לי כל הפתאום ופתאום ופתאום השימוש בכל זה קצת איבד מאפקט ההפתעה.. כאילו לדעתי הסיפור יכל להיכתב ולהתנסח בצורה זורמת יותר וקולחת ולהשתמש בעיקר בסיבה ותוצאה ולא לקטוע , כמו כן חסר גם שימוש במילות קישור ולרוב את חוזרת על אותה מילה וקוטעת סיטואציה. למשל במקום: "פתאום שמעו שני הצעירים צעדים מאחוריהם. הנער עצר את שריקתו והסתובב לאחור, מחפש מאין הגיע הצליל השקט. פתאום פנס הרחוב שבסמטה זאת כבה, וגם הפנס שמאחוריו"... את יכולה לנסח את זה פשוט כך: פתאום נשמע קול צעדים (פסיעות שקטות? ) מאחורי שני הצעירים שגרם לנער לעצור את שריקתו ולהסתובב לאחור, ולחפש מאין הגיע הצליל השקט (אם קול הצעדים היה שקט אז צייני זאת גם) אך לפתע כבה פנס האור שבסמטה וכך גם הפנס מאחוריו. שמת לב שהורדתי את הפתאום השני, וקישרתי יותר את המשפטים לסיטואציה אחידה? ככה גם יותר קל לקרוא ולצייר את התמונה בראש לדעתי. מקווה שהבנת פחות או יותר את כוונתי, ולדעתי גם לא יזיק לתאר את הרגשות שהם חשים יותר, קצת לתאר את העולם הפנימי של הנערים, זה יוסיף יותר עומק לדעתי לעלילה. את מוזמנת כמובן לאמץ את הביקורת או לסקול אותי באבנים אם בא לך אבל סה"כ ברמה הכללית הכתיבה שלך טובה והסיפור מאוד נחמד ויכול להתקדם למקומות טובים.(למרות שהסיטואציה שתיארת די מוכרת לי מסרטים רבים) אבל בהחלט כתבת יפה. בהצלחה.
 

Berethor

New member
יש לי ביקורת בעיקר על התוכן ועל כמה ביטויים

לדוגמא על "לספק את תשוקתם המושחתת לרצח"(זה טריפה ולא סתם 'רצח' וזה תשוקה לדם), "שיניים שיכולות לחתוך כל דבר"(ממש לא), וגם השימוש במילה שיניים ולא ניבים, אלא אם כן מדובר בערפדים(WTF הם צריכים) סטייל על טבעי. בעלילה אצמה לא הבנתי איך ערפדים מסוגלים להטיל טרור בצורה הזאת על איזור שלך בזמן מודרני, בלי שציידי ערפדים, הרשיות או כפריים זועמים יעשו משהו. אפילו התקשורת יודעת עליהם, וטוב שהם לא "מתו שם מרעב" כי אף אחד לא הולך לשם..
 
למעלה