קטע נחמד ששלחו לי

קטע נחמד ששלחו לי

לפני כמה מאות שנים רצה האפיפיור לגרש את כל היהודים מאיטליה. היהודים הקימו כמובן קול צעקה! בעקבות זאת הציע האפיפיור לערוך עימות בין מנהיג היהודים לבינו. אם המנהיג היהודי ינצח - יורשו היהודים להישאר באיטליה. הקהילה היהודית בחרה את רבי מוישה הזקן לייצג אותה בעימות. אך הרבי הזקן לא ידע לדבר לטינית והאפיפיור לא ידע כמובן לדבר יידיש. משום כך הוחלט לערוך עימות שקט. ביום של העימות ישבו האפיפיור והרבי האחד מול השני. לאחר דקה הרים האפיפיור את ידו והראה שלוש אצבעות. רבי מוישה הרים יד והראה אצבע אחת. לאחר מכן סובב האפיפיור את אצבעו מסביב לראשו. רבי מוישה הצביע לרצפה. אז הביא האפיפיור לחם קודש וגביע יין מקודש ורבי מוישה הוציא תפוח. בשלב זה קם האפיפיור על רגליו והודה: "האיש הזה ניצח אותי. היהודים יכולים להישאר!". מאוחר יותר התאספו אנשי האפיפיור סביבו ושאלו מה קרה? סיפר להם האפיפיור: "קודם הראיתי שלוש אצבעות כדי להזכיר את השילוש הקדוש. היהודי הגיב בהרמת אצבע אחת כדי להזכיר לי שיש אלוהים אחד לכולנו. אחר כך הנפתי את אצבעי מעל לראשי כדי להראות שאלוהים נמצא סביבנו והוא הצביע לריצפה כדי לומר, הוא נמצא ממש פה אתנו. לסיום הוצאתי את הלחם והיין הקדושים כדי להגיד לו שאלוהים סולח לנו על חטאינו, אז הוא הוציא תפוח כדי להזכיר לי את החטא הראשון. לכל דבר היתה לו תשובה. מה יכולתי לעשות? גם הקהילה היהודית התגודדה מסביב לרבי מוישה וביקשה הסברים. אמר להם רבי מוישה: "בהתחלה הוא אמר לי 'יש לכם 3 ימים לעוף מפה', אז אמרתי לו 'לך תזדיין' אחר כך הוא הודיע לי שכל העיר חייבת להתרוקן מכל היהודים. אמרתי לו שאנחנו נשארים פה ולא הולכים לשום מקום". "נו, ואז?", שאל מישהו. "מי יודע?", ענה רבי מוישה, "הפסקנו לארוחת צהריים."

yaely2

New member
מנהל
פסיפלורה וכולם ערב טוב../images/Emo29.gif../images/Emo1.gif

שלום כולם, ממש נחמד. אני מכירה את זה אבל בסימני ידיים שונים. לדאבוני מהילדות ועד היום אבדו לי כמה סימנים בדרך. הנה מה שאני זוכרת. .... האפיפיור הרים את ידו ופרש ארבע אצבעו. היהודי הראה לו אגרוף קפוץ. האפיפיור הצביע באצבע אחת והיהודי הראה 2 אצבעות. וההמשך כמו שסיפרת. אמר האפיפיור לחסידיו. "אני הראתי ליהודי ארבע אצבעות לאות שהם מפוזרים ומפורדים בארבע כנפות תבל, והוא השיב לי באגרוף היינו ה' יקבץ אותם יחד. אני הראיתי לו אצבע לאות שיש רק אלוהים אחד והוא השיב לי בשתי אצבעות כלומר יש שתי דתות. כשהגיע ר' מוישה שאלו איך היה: והוא אמר" האפיפיור אמר שיתן לי לסטירה, סימנתי לו שאתן לו אגרוף. הוא הראה שהוא יוציא לי עין אחת, ואני השבתי לו שאני אנקר לו את שתי העיניים.

למעלה