קטע משעשע

kung fu

New member
קטע משעשע

אני כבר הרבה זמן רוצה לעבוד...אבל מצד שני אני לא רוצה לעבוד. התנגדויות, אתם יודעים. בכל אופן, לפני חצי שעה עברה בי מחשבה כזאת: "די, נמאס לי!!!! אני רוצה לעבוד! אני רוצה להרוויח כסף! אני רוצה!!!!" אחרי 5 דקות קיבלתי טלפון ויש לי ראיון עבודה מחר למשרה מסוימת (משרה חלקית ותפקיד נחמד כמו שרציתי). משעשע....אני פניתי אליהם לפני כבר חודש! (והנה פתאום הם חזרו אלי אחרי המחשבה הזאת בתוכי) לא רלוונטי אם אתקבל לשם או לא, אם ארצה את התפקיד או לא....מה שחשוב לי זה הנסיון בראיון העבודה ובנושא עצמו (אני חוששת קצת מהראיון כי מזמן לא עברתי ראיון עבודה, ומזמן לא עבדתי). ועוד יותר חשוב: הנתינה של היקום. אתה מקבל מה שאתה רוצה.

אסנת14

New member
וגם רציני../images/Emo42.gif

זה נשמע משעשע כי לפעמים אפשר לחשוב, אוי איזה צירוף מקרים, או "שיחק לי המזל היום", אך לעיתים אלה הן האנרגיות החיוביות שאנו משדרים לסביבתנו, והרצון העז למשהו שיקרה, קוראים לזה גם "נבואה שמגשימה את עצמה" - צריך להאמין הכי חזק (כמה שזה קשה לפעמים) שבמה שאנו רוצים ויכולים, גם אם זה לוקח זמן, דברים בסופו של דבר קורים. לגבי ראיון עבודה - באתר של נענע (NANA)יש קישור של "דרושים" - במסך הראשי יש קישור נלווה "איך לעשות ראיון עבודה". בהצלחה!!

שלום אסנת

שלום אסנת יש אנשים בעלי יכולות מופלאות שמצליחים לחולל אינטגרציה גבוהה בין המחשבות והאמונות שלהם לבין "הביצועים". אני לא מאמין שאפשר לשכנע את עצמנו להאמין. מלים כמו "להאמין חזק" שאת אומרת אינן מספיקות, לטעמי. אם יש חסימות או קשיים רגשיים הם ימשכו את שטיח מתחת לרגליה את האמונה. זה הניסיון שלי, עם עצמי ועם אנשים בתהליכי צמיחה שעושים שימוש באוטוסוגסטייה. לגבי ההצעה ללמוד איך להתראיין, הדבר הכי חשוב בראיונות זה לפתח רגישות תקשורתית שתעזור לקלוט את המראיין ואת הסביבה, לחץ ותחושה שחייבים להצליח או לתפקד בדרך מסויימת מורידים נינוחות וזרימה מודעת. אני מאחל למיכל, שהתייחסת להודעה שלה, שתמצא את המקום שיאפשר לה להביא את מירב הכישרונות הייחודיים שלה. אסור למכור בכל מצב ובכל מחיר ולפעמים אנשים באים לראיון עם תשובות מוכנות, עם פתיח, עם קצוות של טיפים אבל זה גורם להם לשכוח את עצמם, את מי שהם באמת ומה חשוב להם. אני מציע לקחת את כל העצות הכלליות בערבון מוגבל. בהצלחה לך וטוב לשמוע ממך, אמיר

kung fu

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ותוספת....

זיהיתי היום שאני נלחצת מהראיון. פעלתי בכמה מישורים: הזכרתי לעצמי ש: הדבר הכי "נורא" שיכול להתרחש, זה שלא יקבלו אותי, וזה לא נורא בכלל
אני הולכת להיות נאמנה לעצמי ולמה שאני. לא באה עם שום תשובות מוכנות וכדומה. מה שאמור לקרות קורה, ואני מקבלת בברכה כל דבר שאני יוצרת (הרי כל מה שקורה לי זה באחריותי). -שלחתי לעצמי אהבה ושלווה. -אני אתנסה בסיטואציה מסוימת שהמילה שבני אדם המציאו לה היא: ראיון עבודה. תתפלאו כמה שזה מרגיע להבין את זה. -בעבר גם נלחצתי בראיונות עבודה והכל הלך חלק בראיון עצמו. -זה שאני הולכת לראיון זה לא אומר שמראיינים רק אותי, וגם אני מראיינת את מקום העבודה הזה (מהבחינה של: לבדוק אם זה מתאים לי, להתרשם מהאנשים, להתרשם מהסביבה וכו') דיווחים מחר

אסנת14

New member
גם אמונה לא רק../images/Emo182.gif

אני חושבת שכן אפשר לשכנע את עצמנו להאמין, הלא, גם, מתוך האמונות שלנו אנו מלמדים את עצמנו להתגבר על מצבים מסויימים ולא נותנים לעצמנו לשקוע. זה יכול להיות בכל המישורים כמו בעיות בבריאות, בעיות כלכליות, או בעיות/דילמות שנוצרות במשפחה, או כניסה לתקופה מבלבלת ולא ברורה. כמובן שרק "להאמין חזק" זה לא מספיק אך בהחלט יש לה עצמה משלה. לגבי ההצעה ללמוד איך להתראיין - מה שהצעתי היה רק לשם הרענון, כמובן שמשם אפשר לקחת את הטיפים שהכי מתאימים לכל אחד ולבצע מיקס מתאים של מי שהם באמת ומה חשוב להם. יום טוב,

תודה לאוסנת

יכול להיות שאנחנו מתכוונים לאותו דבר, ויכול להיות שיש הבדלים שקשה לזהות אותם בערוץ התקשורת הזה. אמונה, עוצמה, כוח, נחישות, מול - רכות, זרימה, קבלה, התבוננות האם אני ברור ? הבדלים קטנים או הבדלים גדולים החוויה הפנימית לא בקלות תמיד מתנסחת במלים ולא מייצרת בהירות בקליק. מציע לך לקרוא את אחת השיחות הקודמות שקונג - פו קודם "deep ocean" הביאה לפורום, חפשי לאט , זה התרחש לפני כמה שבועות. ב 12 השנים האחרונות ראיינתי מאות רבות של אנשים בעבודתי כיועץ ארגוני, ראינות קבוצתיים, ואישיים. להמון תחומי מקצוע וסוגי ארגונים. אחת המסקנות האישיות שהגעתי עליהן לפני שנתיים, זה שעמדת המראיין היא עמדה שיפוטית, שהבנתי כמה היא לא נכונה לי וזזתי מהעבודה הזאת. אולי מכאן באה ההתנגדות שלי לאמץ טיפים שיכולים למנוע מהקשבה שקטה ולכוון להתנהג "כצפוי" וכן שנדרשת הקשבה של המרואיין האם זה המקום בשבילו. אז תודה רבה שאפשרת לי לחזור ולהבין מאיפוא דיברתי. יום טוב, ממש מלא כרימון בעוצמה רכה של התבוננות אמיר

kung fu

New member
עדכון לוהט חם מהתנור ../images/Emo6.gif

טוב אז ככה.....היה אחלה ראיון. באתי כמו שאני, פתוחה, חיובית, זורמת, נאמנה לעצמי. היה ראיון ממש בסדר, לא נשאלתי שאלות דפוקות כמו לציין תכונה חיובית, לציין תכונה שלילית. במקום זאת ניהלנו שיחה פתוחה ונעימה. הראיון הזה מאד עזר לי מבחינת של להיכנס לנושא העבודה. (כבר כמה שנים שלא עבדתי). אני לא יודעת אם יקבלו אותי לשם, והאמת שאני גם לא יודעת אם אני רוצה לעבוד שם. העבודה היא בתל אביב, משרה חלקית כמו שרציתי, אבל הממממ קצת יותר מידי חלקית (4 שעות כל יום), 4 ימים בשבוע, שעות גמישות (כפי שאני בוחרת), 25ש"ח לשעה + נסיעות (עד 20 ש"ח ביום). זה יוצא בחישוב מהיר 1600 ש"ח בחודש. (+עד 20 ש"ח נסיעות ליום). אם הייתי גרה בתל אביב, אז סבבה. אני חושבת שהייתי עובדת בזה, כי זו לא משרה קשה, וזו עבודה נעימה, וסביבת העבודה שם נעימה. אבל אני גרה רחוק מת"א, ולנסוע 4 פעמים בשבוע בשביל זה, זה לא ממש משתלם לדעתי. לעבור לת"א אני אשמח, אבל במשרה עם שכר גבוה יותר. אני מאמינה שאני אוכל למצוא משרה חלקית עם שגר גבוה יותר
(או שאני אבנה איזה מיזם באינטרנט?! קדימה מיכל!!!! להקים משהו משלך ולא לחפש עבודה בתור שכירה....)

תנור חם - 2

גם לי היה ראיון מוזר היום, נסעתי מחיפה למרכז, ל"ראיון" - כולה שיחה של 5-10 דקות!!! "להכיר אותי" לפני המבחנים??? זה היה לתפקיד מכירות עם תנאים יותר טובים ממה שהיו לי. לקחתי את זה באיזי, והמראינת אמרה לי שאני עושה רושם של אדם עדין. ופה עלתה בי שוב השאלה, האם לחפש עבודה מכניסה שגוזלת לי הרבה זמן, או לחפש עבודה קלילה שאוכל לשלב עם השיאצו ומה שאני אוהב??? וביכלל אם כל ראיון של 5 דקות יעלה לי 150 שקל ( נסיעות, אוכל... ) אני יצטרך למצא עבודה כדי לממן את ראיונות העבודה??? שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

מכל מראייני השכלתי

זה היה קצר כי למראיינת היה ברור שאתה "עדין" והם צריכים "תותחים" אגרסיביים ? הדבר הכי חשוב זה לשחזר את התחושות שעברו בכך כאשר הבנת "כולה 5-10 דקות" האם זה הרגיז אותך באיזה שהוא מקום ? אתה לא רוצה לבזבז ימים בלבדוק עבודות שאולי אפשר לקצר ע"י הפקת לקחים ולהבין מה כן יכול להתאים ומה ממש לא מתאים. אז אולי הזמינו אותך לראיון עבודה אבל בעצם רצו לעזור לך להבין איך למצוא את מה נכון לך, גם מבחינת תהליך וגם מבחינת סגנון ואופי העבודה. נשמע לי שמהמוזר הזה יכולים לצאת דברים טובים. יום פורה ומאיר בהצלחה, אמיר דרור

kung fu

New member
שיתוף לגבי ראיונות

אני זוכרת ראיון מסויים שעברתי שלמדתי ממנו המון (בעיקר על עצמי
) זה קרה לפני כשנה וחצי. הסיפור בקצרה הוא שהיה לי ראיון קבלה באוניברסיטה כלשהי לתואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. התבקשתי לקרוא מאמר סוציולוגי ארוך ומתיש של איזה 60 עמודים. בתוספת למאמר, היו תגובות על המאמר מחוקרים אחרים. אני כמובן חיכיתי עד לרגע האחרון וקראתי את המאמר בלילה שלפני הראיון, וישנתי רק 3 שעות בלילה. יופי
נסעתי לשם תשושה, עייפה, ממש זומבית, ואפילו לא סיימתי לקרוא את המאמר את הסוף קראתי ממש ברפרוף! בקיצור נכנסתי לראיון ישבו שם 2 פרופסורים - אחד גבר אחת אישה. הם דיברו איתי 50 דקות!, שאלו אותי כל מיני שאלות עלי, ועל המאמר אילתרתי תשובות :) חהחה יצאתי מהמאמר ושפטתי את עצמי בטירוף!! (למה דחיתי לרגע האחרון, למה עשיתי ככה, למה עשיתי ככה.....) בזמנו פיקפקתי בעצמי ואמרתי שאין סיכוי שיקבלו אותי לתואר שני בחוג הזה במצב בו אני הייתי. בסוף התקבלתי כמובן :)) זאת אומרת, במצב הכי חרא שלי שלא ישנתי כל הלילה שלא הייתה לי כמעט אמונה בעצמי שלא למדתי טוב את המאמר מאד התלהבו ממני!! מהראיון הזה למדתי המון על שיפוט עצמי, והפסקתי לשפוט את עצמי כל כך. זה השיעור שאני קיבלתי מהראיון
אגב, בסוף הראיון האישה שם צחקה איתי כזה- נו, אולי תהיי מתרגלת שלי. מרוב שציפיתי מעצמי לכל כך הרבה, התעלמתי מסימנים ברורים שהיו קיימים במציאות (50 דקות ראיון - פירשתי את זה בקטע שהם לא בטוחים שהם רוצים אותי, הקטע עם המתרגלת - חשבתי שסתם בא לה להתבדח וזה לא קשור אלי), ורק הקשבתי לביקורת ההרסנית שהיתה בתוכי, במקום לראות מה באמת קורה במציאות הקיימת. כיף לי...כי הפסקתי עם השיפוט
נ.ב.: השיעור שהפקתי מהראיון שעברתי אתמול הוא: שראיון יכול להתנהל באופן מאד נעים ונינוח (אם אני נינוחה ושלווה), ולהמשיך להיות עצמי

שיתוף ראיונות...

וזה מזכיר לי שלפני כמה שנים היתי בראיון לחב' תקשורת, כטכנאי. מהר מאד הבנתי שהם מחפשים רובוטים ואנשים צרי אופקים. אז שנתבקשתי לצייר אדם ולכתוב משפט שמאפין אותו…. צירתי בחור ערום עם עלה תאנה. והמשפט – " על ראש הברוש שבחצר שמחה והמולה" אחרי כמה דקות קראו לי לפסיכולוג... שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד

חם מהתנור - 3

ראשית תגובה לאמיר: לא, זה לא הרגיז אותי. אני יש לי סגנון מישלי – אני משווק את עצמי ואת החברה. ואני אדם טוב ועדין שאפשר לשמוח עליו וזה מה שאני משווק וכדאי שהחברה תתאים לי. לא בא לי לשווק באגרסיביות ושאנשים יהיו ממורמרים. אז אם אני לא טוב לחברה שיחפשו מישהוא אחר. (ובלי אגו - מה גם שבכל מקרה משך הראיון אמור היה להיות קצר מראש ) ולהיום… ושוב יצא לי להיות היום בראיון. כלקח מהראיון הקודם ( "עדין" ) באתי עם חולצה אדומה ( אחרי שאתמול היתי בהרצאה על תרפית צבעים ) העינין הוא שאני רוצה עבודה בשרות לקוחות ומשמרות ומה שהיקום יוצר לי זה יותר לכיוון יותר טובעני של אחריות על איזור. שמתי לב שאני לוקח את הראיון באיזי, לא מתרגש ומרשה לי להיות חוצפן עם השכר. שהרגשתי שהראיון מיצה את עצמו חתכתי אותו ( המראין התחיל לספר לי שאני מוכר לו... ) שנפרדתי מהמראין, איחלתי לו בהצלחה בכל מיקרה, ואז הוא אמר לי - "אתה זה שצריך זאת כמחפש עבודה " אז אמרתי לו שאני מודע ליכולות שלי, וטוב לי עם איך שאני – דבר שהוא אהב. אז מה שנשאר זה לחכות מי ירצה את מי. באמת שאני מרגיש לא נוח – מצד אחד כסף שאני צריך לעומת זמן והנאה שאני רוצה. כמו שאמרתי פעם… "אני מקווה שלא תהייה לי עבודה ואהבה שימנעו ממני להיות מי שאני". ולא להיצתבט…
שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

kung fu

New member
זמן וכסף

אני מאמינה שאני אוכל להרוויח הרבה כסף וגם לפנות לנושא הזה חלק קטן מהיממה. זה לא חייב ללכת בקטע של עבודה של הרבה שעות+הרבה כסף, עבודה של קצת שעות+קצת כסף. לא יודעת אם זה יתאפשר לי בתור שכירה, אבל אני חותרת למטרה הזו, ואני אשיג אותה
(בדרך זו או אחרת...)

uriziv

New member
עוד על זמן וכסף

יש אפשרויות כאלה - אני מכיר אחת

תזכורת

האם אני שומע הטלת ספק וציניות ? עוקצניות שכזו יכולה לשבש שיחה בוטחת. אחד עקרונות השיחה כאן היא שמירה על הקשבה מקבלת, בלי ביקורתיות ושיפוט אנחנו כולנו כאן כדי ללמוד להקשיב ולשתף, לפתוח ולבטוח חוקי התקשורת מבטיחים שהאוויר ישאר נקי אז תודה על ההזדמנות להזכיר זאת לכולנו יום טוב לכולם אמיר

יזכור...

אז אני מבין שבעתיד, ונניח שמרוב שיעמום או חלומות, אחזור להיות MLM, ואשתף, על כמה זה טוב וכדאי ו... ניזכור זאת כולנו. שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

MLM

היי נפגשנו במפגש של פורום רפואה משלימה אתה מוזמן להתקשר קורים הרבה דברים איציק 776200-054

גדול ../images/Emo13.gif אין מיקריות

מצאתי!!! MLM לפתיחה חיובית... M ממש L לא M מקרה ובכן מס' צרופים ליום אחד. אתמול דיברתי עם מישהיא שהזמינה אותי למפגש היום, לא התלהבתי, אולם מישום ששיעמם לי החלטתי ספונטנית ליסוע לשם ואח"כ לבקר קרוב מישפחה שגר ליד. הגעתי למקום ו... מתברר שהעבירו את המפגש, לעיר אחרת. אז אם אין מיקריות, זה אומרש MLM זה לא בישבילי. אמנם הציעו לי שכולם ימתינו לי, ושאסע לשם, אבל סרבתי. נסעתי לקרוב שלי, שהוא לשעבר MLM, וכשני מובטלים ניסינו למצא רעיונות לעשית כסף וכמובן דיברנו MLM. ואז אני בא הביתה, פותח מחשב, ומה אני מוצא??? MLM אותי מוצא, ואז אם אין מקריות, זה אומר ש MLM זה בישבילי??? טוב יותר מידי צרופים ליום אחד. * איציק לא להיתלהב
* וכבר אמרתי לך שאתה עובד מעולה?, השאלה אם כסף אתה רואה??? אז מי יודע אולי בקרוב, אני ישוב להיות ... ו MLM אחרון לסיום סחבקי: MLMANYAK. שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד.

למעלה