קטע מקסים על אמונה!

קטע מקסים על אמונה!

האדם לחש: " אלוקים, דבר אלי ", וציפור שיר חלפה בשמיים. האדם לחש: " אלוקים, דבר אלי ", וציפור שיר חלפה בשמיים. אבל האדם לא שמע. צעק האדם: " אלוקים, דבר אלי! ", ורעם אדיר התגלגל בשמיים. אבל האדם לא הקשיב. הסתכל האדם מסביבו ואמר: " אלוקים, תן לי לראות אותך ", וכוכב זרח במפתיע. אך האדם לא ראה. צרח האדם: " אלוקים הראה לי נס ", וחיים חדשים נולדו. אבל האדם לא שם לב. ביאושו החל האדם לבכות: " אנא, גע בי אלוקים, כך שאדע שאתה כאן ", ומיד הושיט אלוקים ידו מלמעלה ונגע בכתפו של האדם. אבל האדם נפנף ממנו והלאה את הפרפר שנחת על כתפו... אלוקים תמיד נמצא סביבנו, בכל אותם דברים קטנים שאנו נוטים לקבל כמובנים מאליהם... גם בתקופתנו האלקטרונית והמתקדמת, אלוקים נמצא איתנו, רק צריך קצת רוחניות על מנת לראות אותו.

חָגָי

New member
יש בדיחה עם קטע דומה

פעם היה שיטפון. איש אחד התפלל לה' שיציל אותו. באו כלמיני אנשים להציל אותו והוא לא שעה לדבריהם אלא חיכה לנס. הוא מת. נכון מצחיק?

אני מכירה את זה אחרת:

פעם היה יהודי דתי ששט בספינת נוסעים. לפתע הוא נפל למים, וחבריו שהיו בספינה באו להצילו בכל מיני דרכים והוא לא הסכים לקבל את העזרה. הגיע אליו קרש והוא לא נעזר בו, הביאו לו מסוק והוא לא הסכים לעלות. הביאו לו כל מיני דברים ולהכל הוא סירב. לבסוף הוא צעק: "אלוקים, איפה הישועה שלך??" וטבע למות... בעיקרון - זו בדיחה. במציאות - אנחנו, כדתיים, יכולים להבין שזה עצוב...

למעלה