קטע מקורי!!

shiepki

New member
קטע מקורי!!

אני מצרף פה להורדה קטע בלוז\פאנקי שאני (מתופף) ועוד 2 מחבריי (בסיסטית וגיטריסט) חיברנו והקלטנו במסגרת מגמת מוזיקה בבצפר, תגידו מה אתם חושבים!

Raptor Bass

New member
טוב אז דעתי הלא מחייבת...

אני אתייחס לכמה לקטע בכמה מישורים: הכתיבה: אם תשאלו אותי חסר לכם בשר בקטע. הכוונה היא שאם הייתי מתאר עם גרף את רמה באנרגיה בקטע, אז הוא היה מקביל לציר האיקס. אין לכם נקודת שיא\שפל, התגברות\היחלשות - השיר כל הזמן האותה רמת אנרגיה. ביצוע: סך הכל ביצוע דיי נקי, אך עדיין יש מספר עניינים שניתן לעבוד עליהם: -דינמיקה: אם תשמעו את הקטע לכל אורכו, אתם תראו שאף אחד מכם לא נתן פרשנות אמיתית לקטע כפי שהוא מבין אותו. באנלוגיה מוגזמת ביותר, ניגנתם כמו תוכנת מידי. תשחקו קצת עם הווליום שלכם, עם הסאונד שלכם. העיבוד: לא מגוון מספיק לטעמי, הבאס והתופים שמרו לכל אורך הקטע על אותם ליינים , והגיטרה לא משכה לשום כיוון עם האילתור (אני חושב שזה מאולתר, זה לא נשמע כתוב). תכתבו עוד ליינים לבאס ולתופים, כאלו שמשדרים גם רמות אנרגיות שונות ממה ששידרתם. זה יוסיף עוד הרבה מאוד עניין לקטע. ושהגיטריסט יחשוב קדימה באילתור שלו, שיחשוב לאן הוא רוצה להגיע ולא רק איפה הוא נמצא. שגם יתבלט החוצה, האילתור נשמע כמעט חופף לבאס. הרכב: אם תשאלו אותי, וניתן להתווכח איתי על העניין, ברמתכם הנוכחית חסר לכם כלי הרמוני. אם תוסיפו קלידים\גיטרה שנייה לקטע, זה יוסיף לכם מאוד לליווי, ויאפשר לגיטרה להשתולל יותר עם האילתור. כרגע הגיטריסט נע בין אילתור לליווי.

shiepki

New member
טוב האמת שציפיתי יותר לתגובה כמו

"קטע נחמד".. חח אבל תודה על הביקורת האמת שלא הושקעו בו יותר מדי חזרות או מחשבה על הקריטריונים שאמרת, זה כעיקרון גרוב של בלוז מינור שהבסיסטית המציאה וממש אהבנו אז הושבנו עליו מנגינה- שחצי ממנה הומצאה באולפן דקה לפני שהוקלטה. המנהלת מגמה שמעה אותו יומיים לפני ההקלטות ואמרה שהיא רוצה שנקליט אותו כי כל שאר הקטעים שאנחנו מקליטים במסגרת בצפר הם לא שירים מקוריים.. אני אישית חושב (בלי להתייחס לזה שאני משתתף :) שיצא לנו משהו די טוב במיוחד יחסית לגיל שלנו, לזמן שאנחנו מנגנים על הכלי ולרמת הכתיבה שלנו (זה בערך הקטע הראשון שמישהו מאיתנו אי פעם חיבר) אבל בכל מקרה תודה רשמתי לפניי את ההערות

Steezo

New member
לאחר כל מה שנאמר

הייתי אולי אומר שהגיטריסט - המלודיה והאלתור - מורידים קצת מהפאנקיות של הקטע (אם זה מה שאמרת שאתם מחפשים)... בפאנק בגלל מקורו תשמע הרבה יותר "לכלוך" (בעיקר blue notes) - שאם הגיטריסט ישלב זה יתן לזה סאונד הרבה יותר פאנקי ומעניין - כי כרגע חסר הרבה פלפל.

shiepki

New member
אממ הקטע לא אמור למשוך לFאנק..

זתומרת לא ניסינו לעשות אותו פאנקי למרות שחלק מהבס\תופים נשמעים ככה. שמתי אותו בפורום הזה סתם בגלל שיש פה אנשים שמבינים במוזיקה טובה... הגיטריסט דווקא יודע לנגן פאנק מצוין בזמנו החופשי חח.. נו חוץ מזה חבר'ה אין איזה מילה טובה? משהו חיובי בקטע?!

Steezo

New member
זה בכלל לא קשור לפאנק

(למרות שמשום מה כתבתי את זה). בסולו חסר עניין וגיוון. השאר בסדר. תמשיכו לעבוד ותתקדמו

Steezo

New member
וכדאי להתייחס להערות של רפטור

זה יעזור לכם הרבה בעתיד.

thefword

New member
הרבה הערות

אני קורא את כל התגובות שהם מאוד בונות אני חייב לציין, אבל אני שואל את עצמי (ואת המגיבים) צאם מישהו פה מכיר את מיילס דיוויס?

Raptor Bass

New member
כן, וגם סטיזו מכיר...

מה מביא אותך לשאול זאת? ד"א שנינו מכירים גם אמנים הרבה פחות מוכרים ממיילס...

shiepki

New member
למה לעזאזל השרשור הזה קפץ לעמוד

הראשון כמעט חודשיים אחרי שכתבתי אותו?!

למעלה