קטע מצחיק

• פותח הנושא XCDS
  • פורסם בתאריך

XCDS

New member
קטע מצחיק

אני חולה על מדע בדיוני ועד היום לא ראיתי שום סרט של מלחמת הכוכבים אבל את כל 9 הסרטים של מסע בין כוכבים ראיתי- כולל הסדרה שהייתה בביפ עם קפטן קירק והסדרה של פיקארד והסדרה של חלל עמוק 9 (voyager לא ראיתי בשום מקום בארץ חוץ מאיזה ערוץ גרמני או טורקי) ושמעתי שעוד מעט יוצא סרט מלחמת הכוכבים חדש אז אמרתי לעצמי (מאשה) יאללה בוא נראה את כולם. אבל משהו שלא הבנתי. למה להתחיל מפרק 4 עד 6 ואז להתחיל מ-1 עד 2 (השלישי בדרך). נא לא לרדת עליי. בתודה מראש. נ.ב. Star Wars Republic Commando משחק חזק ביותר. אף על פי שלא הבנתי את העלילה בכלל - כיף לשחק בו.

emh

Member
כשתראה, תבין....

יש הפתעות שייהרסו לך את ההנאה מהסרטים.

AlphonseElric

New member
מאשה) תרא\י...

חח.. אז ככה- הסרטים הראשונים שנעשו הם 4-6 בשנות ה70 וה80 מן הסתם הם יותר טובים מהחדשים, על זה אין כל ויכוח! למה לראות אותם קודם? ברגע שתראה אותם, יעלו לך המון המון ספקות\שאלות\מחשבות\רעיונות לגבי הסרטים.. אני מניח שתשאל את עצמך- מה לעזאזל קורה פה (או בשפה יותר "רעה" WTF).. ואז.. כשתראה את השלושה החדשים כל הספקות\שאלות\מחשבות\רעיונות יעלמו במכה! בקיצור- קודם לראות את 4-6 אחר כך את 1-3.. אוקי?! בהצלחה! (מאשה.. חחח) (אגב, הבנתי שאתה בן אבל זה חלק מהבדיחה..)

AlphonseElric

New member
ועוד דבר...

אתה בטח שואל את עצמך למה לי להתחיל משם כשאני יכול לוותר על הספקות\שאלות וכו'... כשאני יכול כבר לראות מההתחלה ולגמור עניין.. זה כל היופי שבדבר! לראות את זה בצורה שכך זה התחיל..!

Obi Dan Kenobi

New member
טוב, זה הולך ככה ../images/Emo71.gif

כמו שכבר כתבו, פרקים 4-6 יצאו בשנות השמונים. הם סיפרו סיפור מסוים, בתקופה מסוימת, במקום מסוים. הסרטים היו להיט, ונזכרו למשך שנים רבות. אחרי 20 שנים , בשנת 2000, יצא פרק 1. זהו הפריקוול של פרקים 4-6 (ההסבר של "מה זה פריקוול", מתוך "השאלות הנפוצות" - סיקוול Sequel הוא בעברית המשכון. סרט המשך. לדוגמא הסרט "נשק קטלני 2" הוא סיקוול של "נשק קטלני". פריקוול PREquel מלשון Pre לפני. הוא בעצם סקוול, כי הסרט הגיע אחרי, אך הוא מספר על תקופה שלפני הסרט שקדם לו, לדוגמא, אימת הפאנטום שיצא אחרי תקווה חדשה ומספר מה קרה לפני!). כל זה אומר, שפרקים 1-3 מספרים על התקופה הקודמת לפרקים 4-6, ובדרך ברורה גם מגלים דברים, שמגלים מאוחר יותר בפרקים 4-6, מה שהורס את גורם ההפתעה. המלצה שלי, ושל כל מי שתשאל, פרקים 4-6 ("התקווה החדשה" ; "האימפריה מכה שנית" ; "שובו של הג'דיי") ורק אז את פרקים 1-2 ("אימת הפאנטום" ; "מתקפת המשובטים"). אני מניח שתסיים לראות את כל הסרטים כמה פעמים לפני יציאת הסרט השלישי, ככה שתהיה מוכן מראש, מבחינה עלילתית, לסרט. בהצלחה!

XCDS

New member
אחי

הפצצת בהסבר חבל"זי. תודה רבה... בזמן שאני קורא אני מנסה להבין למה יש טעות כתיב של פריקוול שנשמע כמו סיקוול - ואז גם מגיע ההסבר. שוב תודות.

Obi Dan Kenobi

New member
אין בעיה ../images/Emo13.gif ../images/Emo71.gif

תודה גם לדין (MajorWinters) שכתב את ההסבר ב"שאלות נפוצות", וחסך עבודה

למעלה