קטע מזעזע שכתב רס"ר בצבא!

celebs2011

New member
קטע מזעזע שכתב רס"ר בצבא!

שלום חברים,
מי שזוכר ומי שלא, אני בדרך כלל נוהג לשתף אתכם בבעיות של חיילים או קטעים שנראים לי חשובים שנפתח עליהם דיון.
והפעם, אני מביא לכם קטע שכתב רס"ר בצה"ל על "איך להגביר את משמעת החיילים ביחידה שלו"...

ציטוט קצר מתוך הקטע:
"עשיתי כל דבר אפשרתי על מנת לשמר את המשמעת בקרב החיילים. אני מרגיש שאני צריך עוד רעיונות על מנת להגביר את המשמעת.
אני מוכן לעשות הכל כדי שהחיילים שלי יעמדו דום שאני מדבר".קישור לקטע המלא של הרס"ר, מומלץ: http://www.askpeople.co.il/question.php?cid=8&scid=68&qid=1686

אני אישית די נגעלתי ממנו, מי הוא בכלל שיעמדו דום כשהוא מדבר? ממש מוגזם!
ראיתי את התגובות שכתבו לו בקטע ופשוט קטלו אותו....

אני רוצה לשאול אתכם חברים, איך הרס"ר שלכם ביחידה? קשוח? עדין? מתחשב?
מה דעתכם על הקטע שהוא כתב? מגזים? סביר?
דיון מהנה!

armylawman

New member
אני לא בטוח שזה לא איזו בדיחה

אבל עם זה רציני, השאלה היא עד כמה בעייתית היחידה שלו.

אין פסול בעיקרון בזה שחיילים יקבלו מפקד שלהם בדום. פעם אגב זה היה ככה ובאיזשהו שלב זה הפסיק. היום זה מוגזם לחלוטין ברוב היחידות.

עדיין....לך תדע מה הולך אצלו ביחידה.

DorSht

New member
הרס"ר שלי ביחידה סבבה לחלוטין

מתחשב מאוד,
אירגן לי אישור כניסה לרכב, אפילו שאני חדש יחסית בבסיס, וזו הטבה שמקבלים לרוב רק נגדים וקצינים ולא סדירניקים...

כך או כך קטע מסריח לדעתי.
מילא אם הוא היה רסר של קורסיסטים, אבל בחייאת סדיר, תרפו קצת מהחיילים, מה זה לעמוד דום?

אושי231

New member
לא יודעת, אני לא הזדעזעתי כמוך...

הרי תפקידו של רס"ר המשמעת הוא להקפיד על המשמעת ביחידה, אחרת כולם היו ניראים כמו פסטיבל בומבמלה.
לגבי עמידת דום- מן הסתם צריך לעמוד דום במסדרים וכו' כשהרס"ר/ מפקד הבסיס מדבר.

Prime Time

New member
ואני חשבתי שלרס"ר שלנו הייתה תסמונת

נפוליאון כשביקש מהשומרים בש.ג. שיצדיעו לו כשהוא נכנס עם הרכב, למרות שהנוהל הוא להצדיע לרס"ן ומעלה.

DorSht

New member
אולי בבה"דים

אני לא מצדיע לאנשים שהם פחות מתת אלוף בבסיס, זה הנוהל, היחיד שמצדיעים לו זה המפקד של האוגדה, כל השאר לא זוכים להצדעות

gn123

New member
עפ"י פקודות מטכ"ל חובה להצדיע רק לקצינים

מדרגת אל"מ ומעלה.
קצין מדרגת סא"ל יכול לקבוע סדרים שונים ביחידתו (לדוגמה הצדעה מרס"ן ומעלה).

lavifighter

New member
אני לא מכיר שום נוהל של הצדעה לנגדים

אפילו בטירונות וקורסים מצדיעים רק לקצינים שלך(ככה היה אצלי...).
בסדיר אני צריך להצדיע לאל"מ ומעלה, ויש בסיסים שביקרתי בהם שצריך סא"ל ומעלה. אני לא בטוח מתי רלוונטי פה האם הוא בהיררכיה הפיקודית שלך או לא.
אני רק יודע שאצלנו ביחידה, למעט מקרים מיוחדים(טקסים, משפטים וכו') לא צריך להצדיע אפילו לסא"ל שהוא מפקד היחידה...

Prime Time

New member
אתה לא מכיר כי הוא המציא אותו

כשבאים לתדריך לפני שמירה אומרים במפורש שצריך להצדיע לרס"ן ומעלה אבל גם לרס"ר, כי ככה בא לו (בשיא הרצינות).
תודה לאל שהוא לא היה בהיררכיה הפיקודית שלי...
אני אישית לא נדרשתי להצדיע לקצינים או למב"ס בשוטף.
גם כשנשפטתי בפני קצינים ביחידה שלי (סרן-רס"ן) לא הצדעתי
(חוסר משמעת? חוצפה? נראה איך אתם תגיבו כשישפטו אתכם על חוסר פס זוהר!
)
אבל מצד שני היו תהליכים מסויימים שהייתי חייבת להצדיע גם לסגן...

lavifighter

New member
אצלנו בטירונות היה צריך להצדיע לכל קצין שלך

מבחינת היררכיה....
לא מכיר חוג של רס"ן, החוג שאני מכיר בבסיסים יחסית מחמירים הוא סא"ל ובפחות מחמירים אל"מ.
לא ברור לי מתי ההירכיה פה משנה משהו ומתי לא(אני לא אמור להצדיע לאלוף שלא בהיררכיה שלי? כמובן שלרמטכ"ל כולם צריכים כי הוא בהיררכיה של כולם וגם כי רוב האנשים מכבדים אותו ויצדיעו גם אם לא חייבים).

למעלה