קטע מוזר...

tultulit1

New member
קטע מוזר...

בבקשה מי שיכול לעזור לי ולהגיד לי מאיפה זה בא.. יש לי גור בן 5 חודשים שעושה פיפי בבית רק בבית והקטע שהוא מלקק את הפיפי שלו ... מאיפה זה נובע ולמה הוא עושה את זה??? יכול להיות בגלל שאנחנו מרימים עליו תקול שהוא עושה את הצרכים בבית??

SUMMER8

New member
הוא עדיין עושה פיפי בבית ?!?!

מאיזה גיל הוא אצלכם ? לגבי המוזרות... שמעתי כבר בפורום על כלבים שאוכלים את הצואה שלהם, אז פיפי נשמע פחות גרוע, אבל אין ספק שאת חייבת לטפל בבעיה.

drora121

New member
אני לא בטוחה שרק הרמתם עליו את הקול...

נראה יותר שהכלב מפחד מכם פחד מוות, לא מבין מה עליו לעשות, אבל מבין שמה שהוא עושה יביא עליו "אסון" אז מנסה להסתיר את הראיות. מומלץ בחום שתפנו לקבל ליווי מקצועי. בהצלחה, דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

tally3000

New member
דרורה,אני חייבת להעיר לך על הרמיזה הזאת

אינך יודעת בוודאות שמה שהתכוונת אליו אכן קורה במשפחה הזו. את לא מכירה את הנפשות הפועלות,את הכלב,לא ראית את תגובותיו לבעלים,את לא יודעת דבר על המקרה מעבר לכך שהכלב מלקק את השתן ויכולות להיות סיבות רבות לכך מעבר להכאה של הכלב על ידי הבעלים. הרמיזה שלך,לטעמי,לא ממש במקום. אם הייתי בעלת הכלב והיית מאשימה אותי בהאשמה כל כך חמורה,אפילו ברמיזה,הייתי מאד,אבל מאד כועסת.

drora121

New member
ההערה התקבלה

הסיבה היחידה הנוספת שיכולה להיות היא כאשר הכלב צמא ולא מאפשרים לו לשתות ואז הוא ממחזר את הנוזלים שלו. כלב ששותה את השתן שלא שלא מסיבה פיזית עושה זאת בשל סיבות התנהגותיות, כיוון שלפי חתימתך את מאלפת, הרי שעל פניו את יודעת לעשות 1 + 1. זה שהכלב מפחד מהם מספיק כדי לנסות "להעלים" את הראיות זה ברור מתוכן הפנייה שמסתיים במילים (לא ציטוט מדוייק) "האם זה בגלל שאנחנו צועקים עליו כשהוא עושה פיפי?"

drora121

New member
אגב, יש יותר מסיבה אחת שכלב מפחד פחד מוות

מהבעלים שלו. אני בטוחה שלמדת על כך. בין אם זה משום מעשי הבעלים ובין אם זה משום אופיו ותגובתו של הכלב לאותם מעשים או למעשים אחרים ובין אם זה השילוב שביניהם. רק כדי לסבר את העין (כי פה קוראים לא שומעים), יש מיני צעקות ברמות מסויימות בתדירויות מסויימות שמביאות לאותה תוצאה.

zooom360

New member
אז למה לא אמרת את זה מלכתחילה?../images/Emo4.gif

עכשיו השואל יכול להרגיש אשם, או נתקף.

tally3000

New member
נכון שהסיבות הן התנהגותיות במידה ונשללה בעיה

רפואית,אך מכאן ועד למסקנה שהגעת אליה ("אני לא בטוחה שרק הרמתם עליו את הקול") הדרך ארוכה. ישנן סיבות נוספות למעשה מלבד הפחד (למשל-חיקוי מעשה הבעלים,למשל כשהם מנקים את הצרכים אל מול הכלב) ,אך בואי ונצא מנקודת הנחה שהפחד הוא המניע להתנהגות הגור: פחד מהבעלים לאו דווקא מצביע על העובדה שהם עשו כאן מעבר לרק הרמת קול. ישנם כלבים שפוחדים פחד מוות אפילו מנזיפה,אני בטוחה שנתקלת בכלבים שמתקפלים כששומעים את הפקודה "לא". יכול להיות שבעברם הפקודה "לא" לוותה במכה או במגע פיזי לא נעים אחר,אך יכול להיות שלא. ישנם כלבים שמתקפלים רק למשמע צעקה/צליל חזק,כלבים בהם קול ואינטונציה משפיעים מאד על התנהגות הכלב. אין זה אומר בהכרח שהיה כאן מגע פיזי של הבעלים אל הכלב. (יכול להיות שכן,יכול להיות שלא.. בשורה התחתונה- את לא יודעת זאת בוודאות.) יכול להיות שהבעלים הם אחראיים לפחד הזה,אך יכול להיות שהסטורית הכלב,חשיפתו,טראומות ועוד שעבר עד להגעתו אל הבעלים ,הם האחראיים להתקפלות הזו ולאו דווקא הבעלים. שי שלי ,לדוגמא, בורח למקום שלו ומסרב לצאת ממנו,כשהמילה "לא" או כשמדברים בטון תקיף בנוכחותו. מ-ע-ו-ל-ם (!!!) לא הרמתי עליו יד,או כל חפץ אחר,כשאמרתי "לא". אינני יודעת מה עבר על שי לפני שהגיע אלי,יכול להיות שבביתו הקודם/רחוב/מכלאה הפקודה "לא" לוותה במכה,אך יכול להיות שלא. שי נמצא משוטט ברחוב בזמן המלחמה כשטילים נפלו באיזור בו נמצא. רגישותו הרבה לקול יכולה לנבוע גם מכך,אך זה לא נכון בהכרח. כתבת בעצמך שישנה יותר מסיבה אחת שכלב מפחד פחד מוות מהבעלים והדבר יכול לנבוע מאופיו ותגובתו של הכלב. כלבים רגשניים יגיבו בצורה קיצונית יותר,לכאן ולכאן.. צעקה שלא תשפיע כלל על כלב אחד,יכולה להשפיע על כלב אחר באופן משמעותי,אפילו אם מדובר בכלבים שגדלו באותו הבית וחונכו באותו אופן. אינך יכולה להסיק מסקנות חפוזות כאלה,ללא תחקור ואבחון מעמיקים. במיוחד כשהמסקנה היא כל כך חמורה.

drora121

New member
אנסה להסביר לך בפרוטרוט ולהפנותך למה שכתבתי

קודם לכן לאישוש דבריי. מי שנחפז להסיק מסקנות זו לא אני. לכתוב למישהו ("אני לא בטוחה שרק הרמתם עליו את הקול") פירושו שאני לא בטוחה ואין במונח "אני לא בטוחה" שום הסקת מסקנה, אלא העלאת סימני שאלה והשערה. אבל בואי לא נשחיז חרבות רק כדי לנסות להוכיח מי "כאילו" יותר מקצועית. אני כתבתי את דעתי אל הגולשת והעניין הוא לעזור לפונה להגיע לתוצאות שונות ממה שהיא הגיעה עד היום. אילו הייתה טלטולית מגיבה לסימן השאלה שהצבתי בפניה ומתארת במדוייק איך הם מתנהגים עם הגור כאשר הוא עושה צרכיו והאם בכלל הם תופסים אותו על חם, הייתי יכולה גם להעניק לה עצה מלומדה שתעזור לה להתגבר על הבעיה. אם יש לך הצעות קונקרטיות שיעניקו לטלטולית עצה טובה לשינוי שהיא מקווה לו, הרי שהיא עשוייה בסופו של דבר להרוויח מפנייתה זו... בואי טלי, נשים סוף להתנצחות המיותרת הזאת: א. משום שאין בה כל תועלת לגולש שמעוניין לפתור בעיה ובאמת שלא ממש הגיע לפורום כדי לצפות בהתגוששות מילולית שבסופו של דבר לא מביאה לו כל תועלת. ב. משום שאת מתפרצת לדלת פתוחה: כאשר את כותבת: "פחד מהבעלים לאו דווקא מצביע על העובדה שהם עשו כאן מעבר לרק הרמת קול.ישנם כלבים שפוחדים פחד מוות אפילו מנזיפה,אני בטוחה שנתקלת בכלבים שמתקפלים כששומעים את הפקודה "לא"." כיצד לדעתך מתפתח לו פחד כזה אצל כלב, גם אם הוא פחדן גנטית?.. חייבת שתהיה לו אינטרקציה שמעודדת את הפחד על מנת שיגיע לרמת פחד שתגרום לו "להעלים" ראיות של הטלת שתן שהוא מבין שמביאות עליו את התגובה אשר גורמת לו לאותו הפחד. פחד ברמה כזו מתבסס על זכרון היסטורי של חוויות שליליות ומאיימות החוזרות ונשנות ומחזקות באופן פרדוקסלי דווקא את ההתנהגות הבלתי רצוייה. אגב, אם היית קוראת את התוספת לתשובתי אלייך, הרי שציינתי ואני מצטטת: "יש יותר מסיבה אחת שכלב מפחד פחד מוות מהבעלים שלו. אני בטוחה שלמדת על כך. בין אם זה משום מעשי הבעלים ובין אם זה משום אופיו ותגובתו של הכלב לאותם מעשים או למעשים אחרים ובין אם זה השילוב שביניהם. רק כדי לסבר את העין (כי פה קוראים לא שומעים), יש מיני צעקות ברמות מסויימות בתדירויות מסויימות שמביאות לאותה תוצאה." ולמה כוונתי, כאשר משתמשים באלימות מילולית בהתנהגות תוקפנית, על מנת להטיל מרות על כלב, כמו שמאלפים רבים ממליצים בשימוש בקול סמכותי וחזק במילה "לא" או "אסור" וכדו'... וכל שפת הגוף של הבעלים הינה באותה עת סמכותית ומאיימת על כלב שהוא גור בן 5 חודשים בסך הכל (כמה חוויות טראומתיות בעברו הוא כבר עבר במקום אחר, אם הוא גדל אצל אותו בעלים ואין איזכור של בעלים קודמים?) ואם זו ההתגובה הקבועה שמייצרת אצלו זכרון היסטורי של חוויה שלילית ומאיימת, שחוזרת על עצמה שוב ושוב, אין לי ספק שיש בכך "יותר מאשר הרמת קול", גם אם היא לא כרוכה במגע פיזי (כפי שטענת כנגדי) ושבכלל לא הזכרתי ולא פניתי לשם משום שאני יודעת שיש יותר מדרך אחת להפוך כלב "לשטיח" מבוהל עד אימה. באשר לדוגמא שנתת לכלבך שי, הרי לך דוגמא שאין לה כל קשר לדיון שהתנהל בפנייתה של טלטולית – את מדברת על כלב נטוש שנמצא משוטט באזור מלחמה וכו'... במקרה של טלטולית מדובר בגור בן 5 חודשים שמטיל את השתן בבית ורק בבית וזה צריך לומר לך שתהליך החינוך לניקיון של הגור היה לוקה בשגיאות, אחרת אין סיבה שגור בן 5 חודשים לא יהיה נקי בשלב זה, אלא אם בנוסף להכל יש גם בעיה של תדירות הוצאה, השארת הגור שעות ארוכות מדי לגילו בתוך הבית, טיולים קצרים מדי כאשר סוף סוף מוציאים אותו, כך שהוא לא מצליח ללמוד להטיל מימיו בחוץ ולבסוף חוזר הביתה ועושה שם ו"מעלים". התסריטים הם רבים ואף אחד מהם לא דומה למה שעבר על שי שלך. כלבים רגשניים כהגדרתך מגיבים על מצבים מרגשים בהתנהגות היסטרית וכאשר הם נלחצים קיימת אצלם תופעה של הטלת שתן בלתי רצונית וזה שונה לחלוטין ממה שטלטולית תיארה. מעבר ליכולת הדקלום והלמידה בע"פ, עיקר התועלת במאלף היא היכולת שלו לבודד את הנתונים הספציפיים ולמצוא את שורש הבעיה, להתמודד איתה ולתקן. ברוב המקרים (תשאלי במקום שבו את לומדת או למדת) כל בעיית התנהגות, כולל נושא הרגלי ניקיון ועשיית צרכים בבית הם תוצאה ישירה מטעויות אנוש! אני מקווה שעניתי על כל תהיותייך ואם גם הצלחתי להיות לך לעזר, הרי ששתינו הרווחנו מכך. דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

tally3000

New member
אענה לך בפירוט כבר מחר,אך.......

אין לי מושג על איזו התנצחות/השחזת חרבות/הוכחת מי יותר מקצועית את מדברת.. באמת שלא. ואני מצטערת אם "התפרצתי לדלת פתוחה",לא ראיתי שההודעה הופנתה אליך באופן אישי,מה גם שלא התייחסתי למקרה ספציפית,אלא להערה שלך,עד שלא ניסית "ללמד" אותי אחרת. אינני מבינה מדוע הסברייך אמורים להיות לי לעזר בעוד שהסבריי שלי הם מין נסיון (על פי תפיסתך,משום מה..) להראות מקצועיות,או לדקלם חומר שלמדתי.. אני מודה לך על הנסיון להיות לי לעזר,אך אין בו צורך,במיוחד מכיוון שהוא לא מגיע ממקום אמיתי,אלא ממקום של התנשאות. הוכחת זאת יפה מאד כשדיברת על צחצוח חרבות,סימני שאלה לגבי יכולתי המקצועית - דברים שהודעותיי אליך לא כללו.

נו באמת - את לא קצת מתקטננת ? דרורה לא האשימה

אותם שהם מכים אותו מכות מוות. מה שהיא כתבה אינו קביעת עובדה, מה גם שבמדיה אינטרנטית אנשים נוטים בקלות להשמיט את הקטעים הלא נעימים עם הכלבים ואני בטחה שגם את נתקלת הרבה פעמים בטלפון בגירסא א' ואחר כך במציאות שהבעלים נפתחים בגרסא ב'. נכון יכולות להיות הרבה סיבות, אבל בדיוק בגלל זה אם מישהו רוצה פתרון לבעיה מורכבת הוא צריך לפנות לבעל מקצוע. היריעה קצרה מלהכיל את כל הסיבות לכל דבר שאנשים מעלים בפורום. אז בדרך כלל הנטיה היא לכתוב את הסיבה הנפוצה להתנהגות\מחלה וכ"ו. אני לא מצפה מכל וטרינר או מאלף כאן שעל כל שאלה יפרט את כל הסיבות להתנהגות\מחלה X. אולי לנשום עמוק ? מה בסה"כ דרורה כתבה ? קצת פרופורציות... לילה טוב

RSPA

New member
נו באמת......

ברגע שפונים למישהו ואומרים לו : אני לא בטוח שרק הרמת את הקול, ומצמיד לאמירתך קביעה (בלתי מבוססת) שהוא גם הסיבה לכך שהכלב פוחד ממנו פחד מוות , המשמעות היחידה היא - האשמה של בעל הכלב בעשיית משהו שהוא מעבר להרמת קול אשר גורם לכלב לפחד פחד מוות. את המשהו הזה כל אחד יכול לפרש לעצמו אבל לא צריך להיתמם כדי לומר שלא היה באמירה דבר. ועכשיו אפשר לחזור באמת לפרופורציות תוך שימת לב לדרך ההתבטאות ולמידה מכך לעתיד. לילה טוב ושקט

drora121

New member
או..הו..arrêter messieur RSPA

אני מקווה שמעבר לנטייתך לצדד במי שנמצא "בצד הנכון של המתרס" אתה גם קורא בעיון ובשקידה את המהויות של ההתכתבויות. עם פרופורציות או בלעדיהן, יש לי הרגשה שהשכלתי אתכם באי אילו חידושים בהתנהגות חיות הבית. תודה לי שאני משתפת בידע שלי. חג שבועות שמח
דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

RSPA

New member
לא הבנתי מה זה הצד הנכון של המתרס

ובאמת אין לי מושג על מה ועל מי את מדברת. אם חשבת שאני עוסק באילוף או משהו כזה, אז אני, לא. ובכל מקרה , מכל מלמדי השכלתי. חג שמח גם לך.

drora121

New member
שוב את נוטה לפרשן דברים בלי קשר לכתוב

שיהיה לך יום נפלא!!!

tally3000

New member
שוון שוון

אין קשר בין השמטת הקטעים הלא נעימים ובין הרמיזה הצורמת,עליה הלנתי. וגם אני לא מצפה מכל וטרינר או מאלף כאן שיפרט את כל הסיבות להתנהגות/מחלה,אך כדי כן להיות לעזר ללא פירוט כל הסיבות,יש לשאול שאלות מכוונות כדי לקבל תמונה ברורה יותר לגבי המצב. הרמיזה היתה לא לטעמי,במיוחד כשקיימות סיבות נוספות מעבר להענשה פיזית (ועוצמת המכות לא רלוונטית לעניין.. עצם קיום הענישה הפיזית מוטל בספק,עד שלא הוכח אחרת..) להתנהגות הגור. לא הבנתי מה בתגובתי היה חסר פרופורציה,היכן היתה נחוצה נשימה ארוכה?

zooom360

New member
דווקה משום שאין את כל הפרטים אסור

לתת הבחנה בלי לדעת את כל הפרטים, ובלי לברר.

למעלה