קטע מבאס

שלג84

New member
קטע מבאס

מי שמחפש ספרות יפה, זה לא בשבילו. אין לי כח להתנסח, אני כותב כדי לשתף ולשמוע מה דעתכם. אני כבר הרבה זמן לא דתי וגם ההורים שלי יודעים, אבל עדיין כשאני מגיע הביתה אני שם כיפה והכל. וגם בספירת העומר כשהייתי בבית לא התגלחתי. אבל השבוע שכחתי שיש לנו אירוע והתגלחתי והסתפרתי. קיצר ממש התלבטתי אם לבוא ככה או לא, די אכלתי סרטים מזה. כי סבא וסבתא ואחים קטנים ודודים וכל זה וחשבתי שהם יתבאסו לראות אותי ככה (הם לא יודעים). בסוף החלטתי לא ללכת וזה מבאס אותי, מרגיש דפוק. זה לא איזה ארוע מעפן זה משהו שרציתי ללכת אליו. באסה, אבל אין לי לב לזרוק עליהם. נאומים בסגנון "אם הם אוהבים אותך הם יקבלו אותך כמו שאתה", לא יתקבלו בברכה... שבצ'לום

yatusha

New member
באסה

מוכר (רק בלי עניין הגילוח) מסיטואציה דומה; אני לא גרה עם ההורים והם התקשרו שהם כבר היו בעיר שלי והציעו צהריים ובגלל שהייתי עם גופיה מלמלתי משהו על עבודה... (למרות שהם יודעים שאני הולכת ככה)

דסדס

New member
../images/Emo24.gif ממש מעריכה את הבחירה שעשית...

תאחלס חסכת הרבה עוגמת נפש גם לך וגם להם... לפעמים כשיש סטטוס קוו מסויים חבל להפר את האיזון, עשית את ההקרה שלך למן המצב הקיים והרווחת את השמירה שלו שהיא גם לטובתך. רעיון לא רע זה להרגיל אותם ולספר להם בהדרגה וככה גם לך יהיה יותר קל וגם לא תיהיה בעיה עם מצבים כאלו בעתיד. אבל פעם ראשונה לחשוף אותם לאופציה שאתה לא זה לא חכם במפגש חברתי מורחב... אז באמת
והרבה הצלחה...

uri80

New member
התחשבת בהם? העמדת את רווחתם מעל זו

שלך? כל הכבוד. אתה לא באמת חיייב אבל זה עדיין יפה. אני בנקודה מסוימת החלטתי שאין לי כח לכך, הרי לא כל חיי התכוונתי להעלם מעין המשפחה המורכבת ולכן בארוע מסוים שמתי לכך סוף. אבל זה פגע. מאד. קח בחשבון שגם אצלך הרגע הזה יגיע מתישהו. הוא לא יהיה קל עבורם.

סימבה50

New member
כשאתה חי בעולמך והם בעולמם

אתה צריך לקבל החלטה מיניסטריאלית, איך בכוונתך לנהוג. זה מצריך "תכנון מוקדם" של פעולותיך. למשל, סימון האירוע ביומן בהדגשה וקבלת החלטה על אי גילוח. אין לי פתרון קסם, אבל אני מעריך את זה שאתה לא בקטע של לפגוע בבני המשפחה שלך או לעשות להכעיס.

Moon rise girl

New member
אם הם אוהבים אותך הם יקבלו אותך כמו שאתה

סליחה, הייתי חייבת
אני מבינה אותך לגמרי. אם יש משהו שקשה לי זה כל הקטע של הפגיעה במשפחה. סבא שלי חוזר ואומר שאם יש משהו שגורם לו לאושר ונחת זה שכל הילדים והנכדים שלו הולכים בדרך שלו, ואני לא מתכוונת לשבור לו את הלב. הייתה פעם שהייתי באופן בלתי מתוכנן ממש ליד הבית שלהם (הם גרים רחוק), כל כך רציתי לעלות להגיד להם שלום כי זה היה גם אחרי תקופה שלא נפגשנו, אבל לא עשיתי את זה כי לא הייתי מצויידת במדי הדוסית שלי. אח"כ הרגשתי תחושת החמצה נוראית, אבל התחושה שהייתה נגרמת לי אחרי שהייתי רואה את סבא וסבתא שלי שבורים מלראות איך הנכדה שלהם "זורקת את המסורת לפח" הייתה גרועה יותר. אגב, בעולם הוגן והגיוני יותר, המשפט שרשמתי בנושא היה באמת נכון. במציאות, לצערי, זה לא תמיד קורה. לא אצלי לפחות.

הזדמנות פז

נפלה בחלקך, סוף סוף להוציא את זה החוצה שכולם ידעו שאתה לא דתי, אתה תופתע מהקלות שזה יעבור, ותופתע עוד יותר מההקלה שזה יביא לך. אני במקומך הייתי הולך.

barr1969

New member
גם המילים מעפן, קיצר,באסה, והטיותיהן

לא מתקבלות בברכה. לא מבקשים ספרות יפה, אלא מינימום כבוד. כתיבה צריכה להיות גבוהה יותר מדיבור, ולו בגלל האפשרות הפשוטה של הגהה. אם אתה מתכוון להמשיך להסתיר מהמשפחה המורחבת, טוב עשית שלא הלכת, אבל ניתן להניח שאם ההורים יודעים, וכמו שציינת אתה כבר הרבה זמן לא דתי, השמועה פשטה. להגיע לא מגולח היה יכול להיות הלם בשניה הראשונה, אבל לאמת להם את מה שהם כבר יודעים אבל מדחיקים.

uri80

New member
לא מסכים. זהפורום, לא ספר שעבר עליו עורך

להגהה. אנשים כותבים כפי שהם רגילים וזה די והותר. חלק מתבטאים כך וחלק כך. כל עוד לא פוגעים באחרים או מקללים אותם , זה נראה לי מקובל. לשם כך יש תקנון לפורום. למרבה המזל, סלנג לא נכלל בו.

barr1969

New member
יש הבדל בין דיבור לכתיבה

מי שמתיז מילים מהמקלדת, באותה שפה שבה הוא מדבר, שיעשה טובה ויכבד את קהל היעד, ויתבטא בצורה סבירה. אני לא מדברת על תקנון, אלא על צורת הגשה מכובדת. אם היית מתארח אצלו בבית, והוא היה מגיש לך במבה בצלחת שנשארו עליה שיירי ארוחת הצהרים שלו, אני מניחה שלא היית רץ לקרוא מה אומר על כך התקנון. אולי לא היית מעיר לו, אבל לא היית נוגע באוכל. נכון? כך גם דיבור. אם אתה בצבא, אתה מדבר בסלנג צבאי כשהמילה אחי משובצת בו מינימום 4 פעמים במשפט. במשרד של עורכי דין מדברים אחרת, לערסים שפה משל עצמם. גם כתיבה היא סוג של דיבור, שצריך להשקיע בו מינימום. את כל המסר שהוא רצה להעביר אפשר היה לעשות בעדינות. מוקדם יותר היום כתבת שאתה לא מזדעזע מהודעה ששניים כן הגדירו אותה כמזעזעת. בלי להיסחף- גם אני רגישה קצת להתבטאות, וכשמישהו מלכתחילה מודיע שאין לו כוונה להעביר את דבריו בצורה מכבדת, וגם יש לו הנחיות לגבי תוכן התגובות, אני מרשה לעצמי להציג בפניו את עמדתי בעניינו.

סלסרו

New member
ההתנשאות בהודעה שלך צורמת

אף אחד לא מגיש לך כאן כלום, ואת לא חייבת לקרא אם סגנון הכתיבה ירוד מדי להוד מעלתך.

דסדס

New member
../images/Emo31.gif לא מסכימה

לא מתאים לך אל תקראי... לא רואה שום בעיה בהתבטאויות סלנג למינהין... או בשגיאות כתיב. ולא חייבים לקפוץ על כל דבר שצורם.

barr1969

New member
מסכימה. לא חייבים לקפוץ על כל דבר שצורם.

גם את לא מסכימה עם ההודעה שלי, אבל קראת אותה. אני מכירה את האופציה של לא לקרוא. איתו הייתה לי בעיה. מצד אחד הוא מספר סיפור שנשמע אמין, אבל כותב כמו טרול. ההתייחסות לסוג כזה של דילמה מקבלת פה הרבה יותר תגובות, אבל צורת הכתיבה דוחה את האמפטיה הטבעית שסיפור כזה מעורר בדרך כלל.

uri80

New member
הבן אדם האחרון שיכולת להגיד שהכתיבה שלו

דומה לכתיבה של טרול היא שלג84. האמיני לי. התוכן הוא החשוב.

סלסרו

New member
פעם חשבתי שרק אותי את קוראת מרחשי ליבך,

קוראת בין שורות דמיוניות, ומייחסת מניעים לכותבים, ללא כל קשר למה שנכתב. יותר ויותר אני רואה שכך את קוראת גם את אחרים. צרת רבים גו'.

הגזמת

באותה מידה היינו יכולים לבקש מהפיה להתחיל לכתוב "נראה לי" במקום "נרה לי" , "תסביר" במקום "תזביר", ועוד כהנה וכהנה שגיאות מכוונות שהיא עושה כי ככה נח לה (וזה בסדר גמור) , האם ייתכן שלפיה את לא תעירי כי היא חברה שלך? (אני רק מעלה השערה קונספירציונית) יכתוב כל אדם את שבא לו איך שבא לו, כל עוד הוא לא פוגע באחרים, יערב ויבושם לו. אגב, זכותך להעיר לו כשם שזכותי לומר לך שהגזמת, כי כמו שמותר לו לכתוב איך שבא לו מותר לך להגזים בתגובותייך

barr1969

New member
יוווו, מאיפה מתחילים?

אני מעירה גם לחברים שלי פה, כמו שהם מעירים לי. יש כמה מהם שאפילו מחקו בעבר הודעות שלי, ואנחנו משום מה עדיין חברים <אדמור, לא אשכח ולא אסלח>. כשלה פיי כותבת הודעה רצינית, היא בד"כ מתבטאת בצורה רצינית. המילים שהזכרת לעייל הם בד"כ בהודעות שמכתחילה נועדו להעלות חיוך. להודעה הזו למשל, אני לא רואה צורך להגיב, כי מי שמתבטא כך, אין לי מה להגיד לו. בהודעה של פותח השרשור היה משהו אמיתי שהסתתר מאחורי צורה חיצונית ירודה, ועל זה הערתי.

admor

New member
חברים עלק

מקווה שעלק היא מילה תקינה. יש לך מזל שאני לא מנהל עכשו.

Le Fay

New member
אמרתי לך מהתחלה לדרוש זכות חסימה!

טוב נו, לא אמרתי. עוד טעות.

למעלה