קטע חדש וקצת אחר?...

lonnyZ

New member
קטע חדש וקצת אחר?...

שלום לכם, אני מפרסם כרגע כמה קטעים כהכנה לקראת יציאת אלבום הבכורה שלי. אחד הקטעים קצת פחות מתאים למיין סטרים וחשבתי שאולי יהיו כאן כמה אנשים שזה יעניין אותם. הקטע נקרא 'מחרוזת על רמה' ולמרות שהוא לא נשמע ככה בהתחלה, הוא מצריך טיפה סבלנות. אתם מוזמנים בכיף! לוני. נ.ב. מי שרוצה לשמוע עוד, מוזמן להקשיב לשיר שנקרא 'נסיך'.

RamiSun

New member
סחטיין, הממת אותי.

לא יודע מה זה...אבל זה אומנותי ברמה... לא הבנתי אבל מחרוזת על רמה , זה שיר אחד, או מחרוזת של כמה בתור פרומו? הדבר הישראלי הכי קרוב לטרוף של מייק פאתון ששמעתי....חחח

lonnyZ

New member
אתה צודק. אלו שלושה שירים מחוברים.

ושוב תודה ואני מקווה שתאהב את שאר החומר.

B a z a

New member
אהבתי את הקטע

של א-קאפלה בסגנון On reflection של ג'נטל ג'יאנט שמתחלף למוזיקה מזרחית. בסך הכל קטע נחמד ביותר.

alissre

New member
מזה רמה, מוצרט

זה מתחיל בצד ה"לירי" שהוא תת-רמה ווולגרי באופן בהמי, ויכול להשתלב מצויין קקטע מעבר בתוכניות טלוויזה של ערוץ 2. אני לא אדם מוסרני מטבעי, אבל הרעיון שנשים אמורות לתת לזמר המבחיל ששר את זה, ושהוא אמור לבחוש בשאלה האם הן בתולות או לא לא מוצאת חן בעיני כל כך בתור התחלה. ומבחינה מוזיקלית למרות שיש כאן איזשהי ניצוץ של התקדמות אם זה מושווה לסטנדרטים של דצ ודצה, זה עדיין די עלוב.

B a z a

New member
כמה טוב שקפצת לבקר בפורום

זה אמור להיות בדיחה אם לא הבנת, לא אמורים להייחס למוזיקה הזו ברצינות, וזה ממש לא אמור להיות משהו שאפילו קרוב לפרוג.

alissre

New member
אני יודע זשזה אמור להיות בדיחה

לכן זה בדיוק כל כך מרגיז אותי !!!

lonnyZ

New member
מוצרט לא כתב פוגות.

יכול להיות שאתה עוד לא מעורה בחברה הישראלית. את זה אני מניח כי אתה כותב 'קקטע' במקום 'כקטע' וגם בגלל שלא קלטת את האירוניה. ניואנסים מסויימים מבינים יותר טוב בשפת אם ואם לא גדלת כאן אז אני לא מאשים אותך שאתה לא מבין. אתה מוזמן להגיב אגב, אבל אני אתייחס אליך רק אם תפגין קצת יותר נימוס ואדיבות.

cut2

New member
דווקא כתב

יש לו אדג'יו ופוגה ברה מינור, הפוגה המפורסמת מהרקוויאם, ועוד יציאות פה ושם. לא שזה משנה - הקטע שלך מדליק בטירוף. הביצוע הקולי קצת מוזר ולא הכי מקצועי, אבל זה ממש טוב, והעיבודים מפילים. תמשיך!

lonnyZ

New member
שוב תודה, ואם כבר אנחנו מפרטים אז..

אתה צודק. מוצרט כתב פוגות. אני התכוונתי לאמר שההשוואה של האדון נראתה לי שיטחית להגיד 'ממש מוצרט' נשמע לי מצחיק בהקשר הזה, כי הוא היה יכול לפחות לאמר 'ממש באך' וזה היה יותר 'מכאיב'. מכיוון שבאך לא היה מלחין ידוע (יואהן סבסטיאן כמובן), מוצרט הכיר אך ורק את ה'פסנתר המושווה' שהיה הספר היחיד של באך שבאמת היה מפורסם. מוצרט גילה את הפוגות של באך רק בסוף ימיו דרך חבר שנקרא הברון פון סוויטן, שהיה חובב מוסיקה מושבע ומעריץ של באך שהיה לא ידוע באותם ימים. כשמוצרט ראה את הפוגות הוא חד וחלק התחרפן וחרש עליהן ימים ולילות. הוא לא הספיק לכתוב הרבה פוגות, אבל הוא בהחלט מאד התרשם. האם הבחור באמת חשב פעמיים לפני שפלט את שמו של מוצרט? אני בספק. האם הוא יודע על מה הוא מדבר? אולי. אני לא התרשמתי ככה.

orbiti

New member
פספסת את הנקודה, לדעתי

(רק שיהיה ברור, אני עוקב אחרי היצירה שלך כבר כמה שנים, ובעיני אתה מהמוסיקאים הישראלים היצירתיים והנפלאים ביותר שנתקלתי בהם בתקופה האחרונה, גם בתחום הפופ וגם בתחום הקלאסי). אני חושב שהבחור השתמש ב'מוצארט' בתור דוגמא למשהו איכותי ו- 'על רמה' כדי ללעוג ליומרה כביכול שלך בשם הקטע. לא נראה לי שהוא חשב על השוואה סגנונית כלשהי.

lonnyZ

New member
אולי אני רוצה לדובב אותו לחשוב?

שלא תחשוב, זה לא כל כך משנה לי, אבל זה היה כל כך מוזר ובא לי להגיב לראות מה קורה. בסופו של דבר צצים הרבה אנשים נחמדים אחרים, כמוך. אז היה שווה.. תודה גם לך!

cut2

New member
תיקון טעות

אדג'יו ופוגה בדו מינור, לא ברה מינור.

alissre

New member
לא ידעתי שלזה אתה קורא פוגה מר באך

ה"פוגה" הזו נשמעת יותר כמו "שיר הבטלנים" מאשר "אמנות הפוגה" וגם זה בלשון המעטה. אני מתמנצל על הלשון אבל אני פשוט חושב ככה ואתה פשוט קצת הרגזת אותי בגישה השובניסיטיות מהסוג הוולגרי וחסרת הניואנסים מתחום הומור הנמוך מידי לטעמי, זה פשוט לא מצחיק אלא מרגיז, אולי תלמד מסיינפלד שיש וולגריות מצחיקה ויש וולגריות ישראלית של ערוץ 2. אם אפשר להתייחס לנושא השיר - אני פשוט מתקשה להבין מדוע אתה חושב שכניסה לתחתוניה של בחורה זה דבר מצחיק כשלעצמו, אולי זה מה שמקובל בחברה ממנה אתה בא שנשים אמורות לתת לך כבר כשהן בנות 11.

סליחה אבל אין שום דבר וולגרי

בסיינפלד אלא אם כן אתה מדבר על ניומן וגם הוא לא תמיד וולגרי

FunkyMonk

New member
היי..

ה"נסיך" דווקא ממש טוב! על השני אני אעדיף לא להגיב ארוכות.. חמוד, אבל לא יותר מזה.. די התחיל להגעיל אותי (גם הקונספט וגם הביצוע עצמו) אחרי שתיים-שלוש דקות..

למעלה