קטע דיי מוזר

hagaious

New member
קטע דיי מוזר

אז ככה הכלב שלי שהוא בן איזה 8 חודשים והוא איתנו חודש הוא כלב מתוק ממש סמרטוט לילדים ומשחק ונמרץ כשמשחקים איתו אבל לפעמים מתחממם על כלבים אחרים כמו כל כלב, אחותי שהיא בת 7 אוהבת אותו מאוד הוא תמיד נותן לה לעשות בו הכול וזה לא מפריע לא אבל היום הכלב שלי אכל עצם שכנראה מאוד נהנה ממנה! אחותי באה אליו ללטף אותו או משהו אז הוא נבח עליה ונהם כמעט הביא לה ביס! רציתי לשאול עם זה רגיל אצל כלבים שהם עצבניים בקשר לאוכל או שהאופי של הכלב שלי הוא שטלטני?

mta16

New member
זה לא מוזר בכלל...

הכלב שלי תמיד כשהיינו נותניםם לו עצם אז כשרצינו לקחת לו אותה אז הוא היה בורח איתה מאיתנו כדי שלא ניקח לו אותה או הלפעמיים היה נוהם עליינו אבל תמיד אחר כך הוא בא לבקש סליחה
אני חושבת שזה נורמלי ..הוא אוהב את העצם ולא רוצה שיקחו לו אותה ..כמו ילד קטן...אני לא חושבת שהוא התכוון להזיק לילדה הקטנה
אם משהו חושב אחרת אני פתוחה לדעות ....

bilbolim

New member
אצלי

הפינצר לא מרשה שמישהו יתקרב אליו שהוא אוכל או שהוא לועס עצם ולא לצלוחית האוכל שלו, השמנמן שומר על האוכל שלו כמו מטורף. והשני המעורב לא אכפת לו שנוגעים לו באוכל שהוא אוכל או שמוציאים לו עצם ללעיסה מהפה, הוא בחיים לא גרגר על בנאדם, הוא כזה כלב כנוע.

כן... גם אצלי זה ככה

לכלבה שלי יש שיגעון ללעוס נייר טואלט. היא נכנסת לשירותים וגונבת משם גלילים. ברגע שאנחנו מנסים לקחת את זה ממנה, היא נוהמת וחושפת אל שינייה. אני לא חושב שזה מביע מזג רע. אולי זה מביע על רצונה להחזיק בדבר...

simba007

New member
אצלי הכלבה גם נוהמת לפעמים...

אבל זה רק תוך כדי משחק...כשאני נוגעת בה באמצע שהיא אוכלת היא לא עושה לי כלום.

be_roo

New member
לכל מי שחושב שזה נורמלי

ומוכן לחיות עם התופעה, טעות גדולה בידכם. כלב הוא בעל חיים שמטבעו רגיל לחיות בלהקה שבה יש מעמדות. כדי שנוכל לחיות עם הכלב לפי התנאים שלנו, הוא צריך להבין שהמעמד העליון הוא בעליו, כל בני הבית, גם הילדים, והוא בתחתית. כלב שחושב שהוא מעל אחד מבני הבית או שחושב שהם באותו מעמד, עלול בשלב מסויים לא להסתפק בנהימות אלא לתקוף ממש. זהו מצב שאסור שיתקיים ויש לפעול מיד לתיקונו. אין שום סיבה בעולם שאם אתם רוצים לקחת את האוכל ממנו מכל סיבה שהיא (לבדוק שהוא טרי, להוציא לכלוך שנכנס לשם וכו') או לקחת לו את העצם כי רעש הלעיסה קצת מפריע לכם, שהוא ינהם עליכם ויחשוב לרגע שמותר לו לסרב. יש לפנות למאלף בהקדם.

צודקת באלף אחוז

אסור וצריך לעקור את התופעה מיד. אפשר ישר לטפל בזה, ע"י לקיחה יזומה של קערת האוכל בזמן האוכל וצעצוע בזמן משחק ועצם בזמן קירסום. ברגע שנשמעת נהימה צריך לנזוף בו קשה. לעבוד על זה שוב ושוב, גם אם זה נראה כמו התעללות והפרעה מכוונת. אין מצב שכלב ינהם על בן אדם !!! בייחוד בני משפחה שהוא מכיר! בהצלחה

600RR

New member
../images/Emo45.gif ויותר מכך

לאבי יש עד היום צלקת שמגרמה מנשיכה של רועה גרמני (שלנו) בן שנתיים וחצי. אבי הורה לכלב לרדת מהמיטה והרועה בתגובה קרע לאבי את שריר החזה מהמקום וכן גרם לו לשני חורים בריאה השמאלית. בבית החולים נתפר הפצע עם לא פחות ממאה ושישים תפרים וכן אשפוז ממושך אשר נדרש להמשך הטיפולים. זה היה כלב שמחוסר ידע איפשרנו לו לנהום ולא לתת לנו לגעת לו באוכל או בצעצועים או להוריד אותו מספות ומיטות. (עליי הוא מעולם לא נהם אך על אבי דווקא כן). מיותר לציין כי יש המון בורות בגידול כלבים אצל בעליהם. פשוט חוסר ידע. בדבר לצערי גורם לפגיעות חמורות ולעיתים בילדים וזה נורא חבל. יש להתייעץ עם מאלף בדחיפות. כמובן שבגידול זנים גדולים וחזקים יש ללמוד מספיק על מנת לא לבצע בלי כוונה טעויות שעלולות לעלות בחייהם או בבריאותם של בני הבית

be_roo

New member
סיפור קטן להמחשה

אומנם מלפני 15 שנה אבל רלוונטי מאוד למקרה. דודים שלי אמצו גור קייסהאונד. בבית באותו זמן גרו ההורים, ושלושת בני דודי בגילאים 7-15 בערך. הם מאוד אהבו אותו והעניקו לו תשומת לב ואהבה, אבל לא טרחו לקחת אותו לאילוף או לנסות ללמוד ולהתכונן לגידול כלב (זה היה כלבם הראשון). בשלב מסויים הוא התחיל לנהום וחשוף שיניים כאשר ניסו לקחת ממנו צעצוע או אוכל או להזיזו למקום מסויים. הבעלים, נרתעו מהאיום והניחו אותו לנפשו. הכלב למד להבין שהוא השולט, שהוא הבכיר בבית, והחל לבטא את עליונותו יותר ויותר. באופן רגיל הוא היה חביב ונחמד, עד שעשו משהו שלא מצא חן בעיניו. בדיוק כמו אצל זאבים בלהקה, ברגע שזאב נחות חורג מסמכותו, המנהיגים מעמידים אותו על מקומו. כמובן שהשלב הבא כבר הגיע לנשיכות של ממש. אין מה לעשות רבותי, אולי נוח לנו לחשוב על הכלבים כחברינו הטובים, אבל זה אפשרי רק כל עוד הם מקבלים את מרותנו, ובתמורה לכך אנחנו דואגים לכל מחסורם. ברגע שהיחסים האלה משתנים, אין אפשרות לקיים חיים תקינים.

hagaious

New member
אז בעצם..

אסור שדבר כזה יקרה ומה אני אמור לעשות? לקחת לא את האוכל בזמן שהוא אוכל? ופשוט להחזיר? ואת הקטע עם הצעצועים אני כבר עושה זה מתוך משחק..

roni marino

New member
מקרים דומים

זה מה שנאמר לי , על אותם מקרים בדיוק . הכלב ממש היה מתעצבן מתחיל לנעום ואף נותן מן נשיכה קלה ואחר כך נותן פרצוף כנועה . אחרי כמה מקרים אילפנו אותו ועכשיו הכל בסדר . בהצלחה .

מאלף טוב

אם אתה גר באיזור המרכז תתקשר למאלף טוב בשם עדי ברקאי 497344 - 052 צרפתי גם קישור לדף שלו. הוא לוקח 100-130 ש"ח לפגישה שבה הוא מגיע אליך ורואה את הכלב, את סביבת מגוריו, את הבעיות שלו ונותן לך פתרונות בדרכי אילוף, חינוך ומשמעת. לפעמים מספיקה פגישה אחת ולפעמים יותר, תלוי בנכונות שלך להתמיד ולהתרגל עם הכלב וגם תלוי בחומרת הבעיה. אני יודעת מניסיוני (ותגיד לו ששלי שלחה אותך) שהוא עושה ניסים גם בכלבים עקשנים ומבוגרים עם בעיות מושרשות וחריגות. הפתרון הוא טיפול בכלב בביתו ורק אח"כ אם תרצה אילוף בסיסי בקורס. בהצלחה

הכלבה שלי לא שולטת בבית

היא תמיד כנועה לאבא שלי, תמיד מרימה את רגלה כאשר היא נשכבת על הרצפה, אבל כשמדובר בלקחת לה את הנייר טואלט היא לא מרשה. היא תמיד מסכימה כשלוקחים לה את האוכל, תמיד מסכימה לרדת מהמיטה ( ואף יורדת אוטומטית כל פעם שאבא שלי עובר לידה, למרות שהוא לא אומר לה כלום). אם היא לא משחררת את הנייר טואלט, אני צועק עלייה, וזה גורם לה לחשוף שיניים. אני מוותר, היא לועסת... וזהו. היא גם מאוד קטנה. אני לא חושב שהיא מסוגלת לתקוף אדם, וגם אם כן, אני לא חושב שהיא יכולה לגרום לנזק כל כך חמור כמו המקרים שקראתי עכשיו..

be_roo

New member
לא משנה איזה נזק היא יכולה לגרום

אסור בשום אופן להגיע למצב שבו כלב מרגיש שמותר לו לאיים על בעליו. כלבתך מכירה בסמכות של אבא שלך, אבל לא בשלך, וכמו שכבר ציינתי, אסור שזה יקרה. הכלב צריך להבין שכולם מעליו, גם אם יש בבית תינוק בן שנה שמוציא לו דברים מהפה. זה המצב, אם אתה רוצה להמשיך כך, זבש"ך.

tkhri

New member
לדעתי זאת בעיה חמורה!!!

מכוון שאת אומרת שהכלב בן 8 חודשים ואצלכם חודש, סימן שהוא גם לא גדל אצלכם בבית ולא ממש רגיל אליכם וכרגע הוא בוחן את הגבולות שלו, לכן חשוב מאוד שתדעו להראות לו "מי הבוס" בבית החדש שלו. דבר נוסף שחמור במה שתארת זאת העובדה שאת אומרת שהוא כמעט נשך את אחותך היום זה כמעט...מוותרים לו...אולי אפילו צוחקים... הוא ממשיך ללעוס את העצם שטעימה לו ורואה כי טוב. מחר נשיכה קטנה וחלשה....שוב מוותרים לו...ממשיך ללעוס....כי טוב מחרתיים הוא יתן נשיכה רצינית וכואבת ואז מה? איך לא ראינו? למה הוא עשה את זה? וכו' לדעתי את צריכה לתת לו עצם....כמה דקות שילעס אותו ואז לקחת לו, אם הוא מתנגד לצעוק עליו "*** לא!" "*** תן לי !" בקול סמכותי אם הוא לא מקשיב "כלב רע!" אני לא ממש יודע איך מחנכים כלב בוגר אבל אני יודע שהכלבה שלי כשהיא הייתה קטנה והייתה אוכלת עצמות למטה ....בהתחלה הייתי צועק עליה וישר עולה איתה כדי שתבין שאני כועס(גם לא מלטף אותה ...בסוף היא הייתה באה ומתחנפת...להשלים זה הכי כיף
)....אם היא הייתה ממשיכה לאכול והצעקות לא עזרו אז היא גם חטפה פליק אחד או שניים(ולא! היא לא כלבה מוכה!). אבל אני לא ממש יודע איך לחנך כלב בוגר במיוחד שהוא לא ממש רגיל אליכם. בהצלחה --->איציק<---

למעלה