קטע גדול !!!!

לידר4

New member
קטע גדול !!!!

סיפור שהיה ! בעודי מסתובבת בסופרים בשבוע האחרון למצוא עוד ועוד מוצרים נ"ג החזקתי שקית צי'טוס ועלתה אצלי דילמה . היתכן שיש מוצרים שכשרים לפסח ומכילים חיטה ??? כידוע לכם לעלית יש! החלטתי ראשית להמריד כל אדם דתי שאני מכירה וביום ראשון לפרסם כתבה ב- y.net אבל הכי מצחיק זה שהתקשרתי לעלית הצגתי את עצני כדתייה והבהרתי לה שזו חוצפה ושהם מטעים את הציבור הדתי . ומה התשובה המפגרת של שרות הלקוחות : " מדובר בשקיות ישנות ופשוט לא החליפו עליהם את הכיתוב אך זה ללא חיטה כי המפעל הוכשר לפסח " אז תגידו אתם כסת"ח או לא ??? מגיע להם אוכלוסיה יותר גדולה מאיתנו הדתיים לא ירכשו מהמוצרים לפסח ! תפיצו גם אתם בין חבריכם הדתיים זו מצווה . אגב אני הצעתי את הקמפיין לאוסם ויצרתי קשר עם רקפת אני אעדכן בנושא .

נטלי22

New member
אבל ברור שיש מוצרים כשרים לפסח

שמכילים חיטה. ממה את חושבת עושים מצות וקמח מצות? לא מחיטה?

לידר4

New member
נכון אבל

במצות יש חיטה שעבדו איתה בצורה שתתאים לפסח ( אני לא מכירה בדיוק את שיטת האפיה ) אבל מוצר שבטעות הוכנסה אליו חיטה זה כביכול חוסר בקרה של המפעל לטענתם לא ידוע כמויות ולכן רשום עלול להכיל למזלנו זה לא יתפוס בעדה הדתית .

Raz110

New member
עלית הופקרה לגמרי

בלשון המעטה, דיברנו על זה מספיק בפורום, אני לא מסתכל על עלית יותר:X

עוד סיפור

אבא שלי היה בקניות אתמול, וכשהוא עבר ליד ערימות של עוגות לפסח, נציגה מטעם עלית הציעה לו את המבחר. לידה הייתה נציגה של אוסם, והוא אמר לה שהוא לא קונה עלית, רק אוסם. היא שאלה אותו למה, והוא אמר לה שהמוצרים שאמורים להיות כשרים לפסח, מכילים חיטה, והוא לא קונה דברים כאלה (למרות שזה לא נכון, היא האמינה לו...). הנציגה של אוסם קיבלה תשבוחות ממנו, על רשימות המוצרים שקיבלנו, והנציגה של עלית עברה משקית לשקית בשלל המוצרים שלהם, כדי לראות ולא להאמין שבכולם יש את אותו רישום...

אילנינה

New member
ועוד סיפור

לאחר בפורים ההורים בגן הכינו כל אחד משלוח מנות רק על טהרת המוצרים נ"ג כלאמר ללא עלית , בסופ"ש היו לנו 3 ימי הולדת של ילדים מהגן והורים רכשו רק חטיפים של אסם , מרשמלו של כרמית ושוקולדים של קינדר. עלית שטראוס אולי חושבים שהם מפסידים 60,000 בתי אב ואצלי ההוכחה שזה מתפשט ומתפשט. כן יירבו.

shavririt

New member
דבר אחד קטן לזכות "עלית"..

בכדי שלא הכל יהיה כאן רק לשלילה, ברצוני לספר כי מצאתי ב"היפר-נטו" מוצרי עלית עם כיתוב- "למשך הפסח אין חשש לגלוטן". אז על אף הכל נראה לי שצריך לציין זאת לטובה, ואולי חל שינוי קל בגישה, שיימשך גם לאחר הפסח. לדעתי הכיתוב הזה נעשה מתוך נסיון לתקן במקצת, וימים יגידו.

solnoshka

New member
אני אומר את זה שוב!

קניתי את הדוריטוס "ללא חשש גלוטן" וזה עשה לי תופעות לוואי.... שונאת את עלית!

shavririt

New member
במקרה כזה, חובה לתת לבדיקת-מעבדה

במפעל..כי יש להם אחריות על המרכיבים,

shavririt

New member
זה לא רק כסת"ח- זו הונאה!!

הציבור הדתי סומך עליהם והם אפילו לא מסמנים?! מאיפה שומרי הכשרות ידעו האם הוכשר באמת המפעל? מצד שני ראיתי שהם סימנו במיוחד את המוצרים של פסח בסימון "למשך הפסח אינו מכיל גלוטן"- כך שרק את המוצרים הללו אפשר לצרוך בשקט, למרות שהינה כתב כאן מישהו כי הוא סבל מתופעות לוואי אחרי אכילת דוריטוס מסומן כמותר.

הדתיים מחפשים את ה"כשר לפסח"

ואת חותמת הרבנות, ברגע שאני רואה את החתומת אני יודעת שזה עבר בדיקה, ואם הם הגיעו למסקנה למרות שרשום חיטה אז כנראה זה נכון...זה לא נכון שהחיטה לא כשרה לפסח, זה נכון שתהליך העיבוד הוא שונה...

לא לא לא לא לא לא!

העיבוד לא שונה, החיטה היא חיטה, הגלוטן הוא גלוטן. בואו אסביר לכם איך עושים מצות כשרות לפסח . החיטה שמורה משעת הקציר- כל כך למה? כדי שלא תרטב. הקמח נטחן בזהירות כדי שלא ירטב כיומיים מקסימום לפני הלישה , כדי שלא יתחמם ו- "יחמיץ". כחודשיים לפני פסח לוקחים את הקמח השמור הזה {קמח לבן בדרך כלל אבל אפשר גם מלא, וגם מדגנים אחרים למשל חיטת כוסמין שיפון או שיבולת שועל} ועכשיו במהירות מערבבים עם מים "שלנו"- אלו מים ש- "לנו" {ישנו} בלילה בתוך כלי {לפחות 12 שעות בכלי מכוסה}, זאת על מנת שיהיו קרירים מהלילה. מרגע שמתחילים את לישת הבצק, ועד לסוף האפיה אסור שתעבורנה יותר מ- 18 דקות. והרי לכם מצה שמורה. במצה לא שמורה גם חשוב זמן הלישה והאפיה, הקמח לא שמור משעת הקציר, אבל גם הוא נשמר היטב שלא ירטב. ובקיצור- שום עיבוד מיוחד של החיטה. שום עיבוד של הקמח. בשבילכם כל מה שמכיל מצות {קמח מצה עשוי ממצות טחונות!} מכיל גלוטן. וכמו שכתבתי למעלה- רק מוצרים שאין בהם קמח מצה, היינו שנועדו לציבור שאינו אוכל "שרויה" , הם חופשיים מגלוטן.

לידר4

New member
שרות לקוחות עלית

התקשרתי לשרות הלקוחות והצגתי את עצמי כאישה דתייה וסיפרתי להם על עיניין החיטה וכו' . מסתבר שמאותו הרגע הם שינו את הנוסח הכתוב על השקיות בכדי לא לאבד את האוכלוסיה הדתית .אני עדיין לא אכניס לביתי מוצרים שלהם וגם ממשיכה לדאוג שגם אחרים לא !!!!!!!!!! אז לכל מי שאמר שהם משנים גישה לללללללללללללא הם דואגים לרווחים שלהם צליאקים זו קבוצה קטנה והדתיים בעיקר לפני פסח שווים יותר . עובדה!

למעלה