קטע גדול

funkbass

New member
קטע גדול

אני לא יודע אם מכירים את זה או לא...... כשאני קראתי את זה ... נקרעתי מזה....
זה שופך אור על פרשנויות של כ"כ "חכמים".....

Gefen

New member
ואם כבר הזכרנו את אלוהים...

תקראו את זה...
And God created Israel On the sixth day, God turned to the Angels and said "Today I am going to create a land called Israel, it will be a land of mountains full of snow, sparkly lakes, forests full of all kind of trees, high cliffs overlooking sandy beaches with an abundance of sea life." God continued, "I shall make the land rich so to make the inhabitants prosper, I shall call these inhabitants Israeli, and they shall be known to the most people on earth." "But Lord, asked the Angels, don´t you think you are being too generous to these Israeli´s?" Not really", God replied, "just wait and see the neighbors I am going
:- ....." to give them

אנרכיה

New member
חחחחחחח...

מכיר את זה. תדעו לכם שאסור לאכול בשר וחלב ביחד בדיוק כמו שמשה אמר,מי שיאכל לא רוצה להרחיב במילים אבל חבל לו על הזמן...מי שיאכל ילך לגיהנום ומי שלא לגן עדן...
אנרכיה הנחלוואי

judyr

New member
10../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מוטיש

New member
קצת להרחיב השכלה לא תזיק...

טוב, באתי פעם שניה לפורום זה לראות אם הגיבו בענין הארגון ליהודיות החולות בסרטן השד. למה ציפיתי שיגיבו, שהרי לפי רמת האנשים בפורום הזה יש פה אנשים עם IQ של טרום-חובה במקרה הטוב. בכל מקה, קצת השכלה ביהדות לא תזיק: 1) ענין "לא תבשל גדי בחלב אימו: כתוב בתורת משה שלושה פעמים, בקונטקסטים שונים "לא תבשל גדי בחלב אמו". אכן פעם אחת זה בקונטקסט של רחמנות על בעלי חיים. פעם אחרת במשמעות של קרבנות ושירות האלוקים. ועוד מקור נוסף. מדוע זה הוזכר שלוש פעמים? לכך יש הסברים שונים, במדרש והלכה, ויש מסקנות למעשה מהכפלה-השלשה זאת. אך למעשה - יש רעיון יסודי של הרחקה של בשר מחלב מפני העוול של אכילת בשר, שהוא בעצם גורם להמתת בעלי חיים, לבין אכילת חלב - שהוא מקור חיים לבעלי חיים. זה שהתורה ציינה זאת בלשון פיוטית והקשרית של אם וילד - זה להדגשת העוול שמוכפל במקרה הזה. חז"ל העבירו לנו מסורות שהועברו דור אחר דור ממשה רבינו, וכך הרבה פסוקים לא מובנים מפורשים על ידי המסורת. במקרא עצמו, בספרי נביאים ודברי הימים, תוכלו למצוא פירושים על התורה שלא מוזכרים שם ב"בפירוש", אלו מסורות שהונחלו מדור לדור. 2) האיסור לאכול בשר בחלב מעיקרו הוא בשר בקר, שהרי לבקר יש חלב אם. האיסור על עוף נאסר על ידי חכמים בזמן מאוחר יותר, איסור דרבנן. 3) מעיקר הדין יש לחכות זמן מינימלי בין בשר לחלב, כשעה, כי העיקר היה שלא לאכול באותו סעודה ולעשות הפסק ולנקות גם את הפה משיירים של הבשר. היהודים ההולנדים, למשל, מחכים רק שעה, הפולנים - 3 לבשר עוף ו-6 לבקר, וחלק מחכים 3 לכל סוג בשר. שאר עם ישראל מחכה 6 שעות. הסיבה ל-6 שעות: זהו זמן בין סעודה לסעודה, אם תפצל את היום ל3 (מינוס 6 שעות של שינה) תקבל 18/3=6 וזה גם הזמן שחיכו בימים קדמונים. 4) עצם בדיחה על דבר קדוש ועל עקרונות של העם שלך - זה דבר שפל מאוד ואינו שונה מאנטישמיות שהפגינו הנאצים בימי השואה. לכל יהודי יש נאצי קטן בלב, ששמו "יצר הרע" שרוצה ללגלג ולהסית ולהרוס את היהודי, קרי: הנשמה שלך. לפעמים זה בלגלוג וצחוק (השיטה הכי קלה, לא צריך הסבר, רק תצחק והכל ירד), לפעמים בחכמה והשכלה (החקר הגרמני על "תולדות המקרא" כביכול, משם זה התחיל), לפעמים זה פשוט בבורות. אם אתה כבר בחו"ל - שמור על יהדותך ביתר אומץ, אחרת אתה עלול ללכת לאיבוד ולא יהיה מי שימשוך אותך חזרה. שבוע טוב.

מוטיש

New member
דבר אחרון ששכחתי לציין

הרמב"ם (רבי משה בן מיימון, הרב-פוסק, פילוסוף, רופאו של מלך-מצרים): הוא הסביר את המצוה של איסור אכילת, בישול והנאה מהתערובת של בשר בחלב הן בהשלשת הפסוקים, שחכמים קיבלו במסורת שמשמעותו 3 האיסורים. והן מהסבר על טעם האיסור, שאחד מהם הוא: בעבודה זרה היו מערבים בשר בחלב וכיון שכך, הטקס של אכילת בישול והקדשת התערובת הזאת היא הטעם שה´ אסר עלינו להינות מתערובת זו. אך מלבד כל זאת - עצם הזלזול דברי רבותינו הוא עבירה על האיסור של הפרת דברי החכמים והזקנים שקיבלו את שרביט מסורת התורה שמפורש בתורה: "זקנים..אשר יהיו בימים ההם..כל הדבר אשר יאמרו אליך... לא תסור מן הדבר ימין ושמאל". ואם לא זכרתם - מי שקבע שהתנ"ך הוא כ"ד הספרים שיש בידינו הם--- כן,כן, כמו שניחשתם - חכמים שהיו בימי בית שני המוקדמים. (טוב, תצורת משה תמיד היתה תורתנו, וכן ספר יהושע, אני מדבר על השאר...). אם לא האמנתם בתורה שבעל פה - באיזו זכות אתם באים בטענות מן התנ"ך. סוף דבר - קצת יראת אלוקים לא תזיק במקום הזה.

הצעדן

New member
חילול הקודש

יסלח לי כבודו אבל מי שמשווה בין הומור לנאצים מחלל את כבודם של קורבנות השואה ומקומו לא ראוי בין בני תרבות. על הומור טוב ורע אפשר להתווכח אבל השוואה כמו זו שעשית היא מבחינתי חילול הקודש. מוטב היא אילו הייית זהיר בדבריך ולא מהיר לערב מין בשאינו מינו.

funkbass

New member
מר מוטיש......

אני לא ארחיב יותר מדי..... אני רק אגיד שהגזמת בתגובה שלך יותר מדי!!!

Gefen

New member
הנה עוד אחד שבא לחנך אותנו...

א. לא קבלת תגובה למידע על סרטן השד פשוט מפני שאף אחד לא זקוק למידע הזה כרגע. אני כמנהלת הפורום שמרתי את ההפניות שלך אצלי למקרה שחלילה יתעורר פה צורך כזה, מכאן ועד להסיק על רמת האיי קיו של חברי הפורום הדרך רחוקה. ב. לידיעתך, לא חסרה לי כלל וכלל השכלה בכל הקשור ליהדות, היסטוריה של העם היהודי, מה מדהורייתא ומה מרבנן..את כל לימודיי האקדמיים הקדשתי לנושאים הללו, ובכל זאת בחרתי להיות חילונית גמורה, להתבדח על מה שבא לי, כן..כן...גם על היהדות בין היתר. ג. אני מבינה שכאדם דתי חורה לך לקרוא את הדברים שנאמרו כאן - ואם אתה כל כך כועס אתה מוזמן לחפש מקום אחר שיהווה מסגרת נאותה יותר לאמונותיך ודעותיך. להזכירך, איש לא כפה עליך להכנס הנה. כל טוב גפן

PITBULL

New member
לגפן

אני יהודי ישראלי שחי בחול כרגע אני חילוני אבל רק פה בחול אני הרגשתי את המשמעות של להיות יהודי בלי קשר לשמירת מיצוות כי אני לא שומר אבל דבר אחד חשוב למדתי פה שרק בזכות הדתיים אנחנו פה יכלנו להיות כמו כל עם אחר אבל אנחנו לא וזה טוב מאוד לפי דעתי גם אני לא מוצה כל הצדקה להשוואה בין אנטישמיות לצחוק ולפקפוק ב"דיני חכמים " אבל אני בתור קורא בפורום מעוניין שאנשים שונים יכתבו פה גם תוך כדי ויכוח כי רק כך אפשר או לחזק את דעחך או לשנותה לכך אני לא חושב כמוך שראוי שהוא יכתוב בפורום אחר או שהוא עוד אחד שבה ללמד כי גם אם הוא לא התכוון אני לפחות למדתי דבר חדש ולמרות זאת אני עדיין לא יהפוך לדתי , גם אם המושג דתי הוא שגוי כי יש רמות שונות אני מקווה לתקבלי את דברי ברוח טובה ובלי כעס אשר לדעתי זוהי היתה מטרתו להרגיז אותנו כדי שנוכל לחשוב

מוטיש

New member
ענבי הגפן דבר נאה ומתקבל, או מתקלקל

השואה בין לגלוג בדברי קודשינו ומעשי הנאצים היא לא רק צודקת - היא מאוד קולעת, ואני כבן לניצולים ער לכך. ואיך? הסתכלו על מטרת הנאצים - לכלות את רוח היהודים על ידי כילוי גופם. השמצד את היהודי - ולא יהיה לך מי שיכפה עליך מוסריות, נחזור לטבע הברברי שלנו ויהיה חופש בעולם. החזק שולט על החלש, היפה על המכוער, הצעיר על הזקן. דרכם היתה ללגלג על היהודי ועל היהדות, וונדררבינין, רבני הפלא של היהודים. אם קצת שמעתם משהו על השואה - הרי ראיתם את הצחוק שליוה כל מעשה פומבי - חתיכת התפילין בראש הרב של קהילה וצחוק רם מתנשא. הם לחמו במוסר היהודי ועל כן התחילו עם "חקר המקרא" בגרמניה שמטרתו היתה לעורר בעולם כפירה בעצם הרעיון היהודי. הלגלוג שלכם מזכיר לי את האנטישמיות הנוראה שעדיין קיימת בעולם, וכמו שאמרתי - בכל אחד ואחד יש את הנאצי הקטן שבו שמלגלג על היהדות ורוצה להיות "חופשי" ממנו, להיות ברברי, טבעי, חייתי, כיפי. אבל מה - היהודים קיימים, נעבעך, והמוסר שלנו קיים, מצוותינו קיימות, שומרי מצוות קיימים, לומדי תורה קיימים, מיישבי ארץ ישראל קיימים. היצר הרע שבפנים הלב והיצר הרע שמתגלם בשיאו בנאצים - לא הם ולא הם יצליחו להשמיד את העם היהודי, שימשיך לשרת את ה´ עד שיהפוך את כל העולם לטוב יותר, פחות ברברי, יותר חושב, יותר מכניע את עצמו ויותר מתקשר למה שלמעלה ממנו. גם כשאתם צוחקים עליו ועל תורת ה´ - עם ישראל חי, וימשיך לחיות, גם אם זה יהיה בלעדיכם. שבוע טוב, ואתם צודקים - אי"ה לא אשוב לפורום הזה, שרמתו שואפת לאפס.

PITBULL

New member
הפעם למוטיש

הפעם באמת אכזבת אפילו אם אין אני מקבל את דיברך על ההשוואה בין הנאצים לחילונים וגם אני בין של אב ניצול שואה אין זה אומר שאתה צריך לברוח רק מישום שאין מקבלים את דעתך אולי באמת אתה צריך להחליף פורום אולי אתה צריך להגיש גדול חכם ותמיד צודק אולי תפתח בכלל פורום רק לך שם תכתוב מה בראש שלך ואל תרשה לאף אחד להיכנס כי הוא יכול לחלוק על דעתך

אלי פלס

New member
"השמדת את היהודי-השמדת את המוסריות"

חחחחחחחח... זה באמת משעשע. במיוחד לאור מה שאנחנו רואים שהצבא היהודי המוסרי עושה היום...

nir2323

New member
שוב מתחיל ויכוח חסר טעם ומיותר?

שוב אנחנו נכנסים לויכוח מיותר , חסר כל מטרה , שמטרתו רק להרגיז, למה תמיד צריך להרגיש שאנחנו צריכים להתגונן, או להצדיק את עצמנו. הרי הוא או "לשנות את העולם", לא ממש מתעניינים בנו ( או שבכלל זה אותו אחד ?), הויכוח הזה לא יוביל לשום מקום, ולא יעורר מחשבות, כפי שכבר פיטבול נוכח לפי התגובה. הרי מרמלד ואלי כבר כתבו, שכל המטרה של היציאות הללו, הן "תשומי". אז למה לא פשוט להתעלם, ואם הנושא מעניין, אפשר להעלותו לדיון אינטילגנטי בפורום, ללא הטחת האשמות. שבוע טוב לכולכם!

למעלה