קטעי וידאו

The Walrus

New member
גם בAmused to death

שהוא אלבום הסולו האחרון של ווטרס, וכמו כל האלבומים של ווטרס מתבסס בעיקר על המילים - יש לחנים מצויינים. הלחן של Perfect Sense מצויין. Watching TV הוא לחן מעולה. הפזמון החזק של Three Wishes מעביר את תחושת הפספוס שבשיר בצורה מצויינת. הפזמון של The Bravery Of Being Out Of Range הוא מעולה. קטעי הגיטרה בWhat God Wants יוצאים מן הכלל (או שאת זה צריך לזקוף לטובתו של ג'ף בק?). Amused to Death הוא עד היום אחד השירים האהובים עלי של ווטרס מכל הקריירה שלו (למה הוא לא ניגן את זה בארץ?? כל כך חיכיתי לזה!), ולטעמי רגע השיא של הDVD אין דה פלאש יחד עם הביצוע המצויין לDogs. ויש לו עוד המון שירים מצויינים. בקיצור, יש לו לחנים מצויינים גם ב'אמיוזד', איפה שאף אחד מה'חברים' לא עזר לו. הוא מלחין מצויין, והאגדה על כך שגילמור 'מוזיקלי' יותר ממנו היא פשוט שטויות.

Jude Lennon

New member
עובדה שהם התפרסמו פחות...

ברור לגמרי שווטרס כותב מילים יותר טוב מלחנים. יש לו מה להגיד, וזה נראה לי סוד ההצלחה במילים שלו. הלחנים שלו לא משהו (לדעתי לפחות...) אולי בגלל שהוא מיצא את עצמו לאחר החומה. לדעתי לפחות, לא כל הלחנים שהזכרת הם כל-כך טובים, ואני לא בטוח שאם השיר mother (או הרבה שירים אחרים...) היה של להקה אחרת ולא מוכרת הוא לא היה כל-כך מצליח. זה נשמע כאילו אני שונא אותו או משהו... זה לא נכון, פשוט להגיד שהוא מלחין ענק זה לא נראה לי נכון כל-כך...

The Walrus

New member
אני מכיר אותך

ויודע שההכרה שלך עם אלבומי הסולו של ווטרס היא מוגבל מאוד - כמעט לא קיימת. גם אני לא מכיר אותם טוב מאוד אבל יש לי את Amused to Death והוא אלבום מצויין, גם מבחינת לחנים. 'הוא מיצא את עצמו לאחר החומה' - איזה שירים למשל אתה מכיר היכרות טובה לאחר החומה? גם היכרותי הלא מלאה עם הפיינל קאט מראה בבירור על לחנים מצויינים שהוא כתב לבד - The Gunner's Dream, לדוגמה. הוא גם כתב את רוב הלחנים בחומה - כולל היי יו, Nobody Home, Bring the boys back home, in the flesh, thin ice, what shall we do now, goodbye blue sky ועוד.

The Walrus

New member
ודרך אגב

הם התפרסמו פחות בגלל שעל העטיפה כתוב: 'רוג'ר ווטרס' ולא 'פינק פלויד'. אמיוזד טו דט הוא אלבום הרבה יותר טוב מ'מומנטרי' של פינק פלויד חסרת הווטרס, ובכל זאת מומנטרי מפורסם הרבה יותר... למה? כי כתוב עליו פינק פלויד, וכי טכנית הוא אלבום של פינק פלויד.

holo

New member
"האגדה" הזאת היא לא שטויות

ונמאס לי להגיד שטויות כל הזמן. לווטרס תמיד היו את הרעיונות הגדולים בלהקה, אבל גילמור ורייט הם אלה שידעו איך להביע את הרעיונות האלה על הכלים שלהם בצורה הטובה ביותר. לולא השיתוף בין השלושה, אני בספק אם השירים הגדולים של פינק פלויד היו נשמעים כמו שהם נשמעים, בעצם, אני בטוח שהם היו נשמעים פחות טובים בהרבה. כל אחד יכול לכתוב שירים עם האקורדים A B C ובלה בלה, אבל העיבוד הוא בסופו של דבר זה שקובע את הצלחת השיר. וזה אולי התפקיד החשוב ביותר של גילמור ורייט כמוזיקאים בלהקה. מה גם שהשילוב ביניהם הוא דבר שמאוד ייחודי לפינק פלויד. מלא להקות ניסו ומנסות לחקות עד היום את הדו-שיח בין הקלידים של רייט לגיטרה של גילמור ב SOYCD. שתי דוגמאות שעולות לי לראש: החברים של נטשה- פרדי על הבוקר (בהמלצת אורי) - השפעה בולטת ביותר של הפתיחה של שיין און. משינה- למה לי פוליטיקה עכשיו - אותו סולם, קטע בגיטרה שמאוד מזכיר את הגיטרה של גילמור יחד עם האורגן.

The Walrus

New member
הבנת הנקרא

אמרתי לחנים, לא עיבודים ולא נגינה, שבהם ווטרס בינוני יחסית. ואגב, שחכתי את If, שצריך להוסיף לרשימה שלי דחוף. ואת STCFTHOTS/

holo

New member
אבל מה לעשות שאי אפשר להסתכל

רק הלחנים כשמדברים בפינק פלויד, כי פה לא נגמר הסיפור. ניקח לדוגמא את money שהלחן של הבס שלו הוא פשוט מבריק. אבללללל, שים לב לעיבוד העשיר של מאני. להרמוניה בין כל הכלים, רוג'ר ווטרס לא היה יכול לפתח את השיר הזה לבדו. הסולו של גילמור פה הוא מהטובים ביותר ששמעתי, הקלידים של רייט פה נותנים לשיר גוון של רגאיי, התיפוף של מייסון בהחלט מצויין פה. או, אפשר לקחת למשל את Eclipse. את אותו הלחן יש לשיר Thank you של לד זפלין, אבל שוב, העיבוד הוא מה שעושה את ההבדל הגדול בין השירים. הקלידים של רייט פה עוצמתיים כל כך, יחד עם הזמרות ליווי, כל אלה הם פרי שיתוף פעולה בין חברי הלהקה. מסקנה: העיבוד חלק בלתי נפרד מההלחנה של השיר.

avki

New member
ד"א, המסקנה שלך היא לא כוללת.

חוץ מבמקרה של פינק פלויד (או אולי מוזיקה אקספרימנטלית בכלל?), זה לא נכון. אמנם, שיר יכול להיות מחורבן אם הלחן טוב והעיבוד לא, וגם ההפיך, אבל בכל זאת, מה שהכי קריטי ברוק הוא אחרי הכל הלחן.

holo

New member
אני דווקא חושב שמה שקריטי ברוק

זה איך מעבירים את השיר למאזינים ואם מצליחים או לא. יכול להיות שיר עם לחן מצוין שפשוט לא תופס ולא מצליח להעביר את עצמו בצורה טובה למאזין.

avki

New member
מסכים איתך, אבל לדעתי לא משנה כמה

העיבוד חלש, הלהט של הלחן נשאר בעינו, ולכן הלחן הוא ליבת השיר והחשוב ביותר.

thezanani

New member
לeclipse ולThank you אותו הלחן?

זה עוד פעם G? יש לי פצעים של עבודה בטוריה.

holo

New member
חחחחחחח תאמין לי אתה..

זה לא G, זה D עם בס יורד.

RoieL

New member
הוא הלחין גם את CN

והסולואים גם נכללו בדמו שלו.

The Walrus

New member
לא נכון

גילמור הלחין את CN. הדמו הוא לא דמו שלו אלא דמו של כל הלהקה ביחד. גילמור הלחין גם את הסולואים.

RoieL

New member
אבל זה לא היה פרוייקט של ווטרס?

נשמע שווטרס שר שם הכל. והסולואים שם עם סאונד קצת מוזר, בלי הפיל של גילמור

The Walrus

New member
הם ועוד איך עם הפיל

פשוט בלי כל הציוד שלו וכל האפקטים שהם חלק גדול מהסאונד, וגם הוא לא כל כך הכיר את הסולו אז הוא עוד לא היה טוב בו.

RoieL

New member
ומה הסיפור של המילים?

המילים שונו ברגע האחרון? Hello Is There Anybody In There? Is There Anybody In There? Is There Anyone Home? Come On, I Know You're Hiding, I Can Hear You Screaming (AHhhhhh!) וכו'.

The Walrus

New member
סתם שינו את זה

תזכור שזה דמו, גירסה ראשונית. אתה בטח שם לב שהפזמון חוזר רק פעם אחת בדמו.

למעלה