קטעי וידאו

Inis mor

New member
אני רואה שהערתי פה דיון... ../images/Emo3.gif

אני מבינה שרבים כאן נגנים מקצוענים, גם אני מוזיקאית אז רק להביע את דעתי על הנושא- לא אמרתי שמדובר ב"אשף באס" שלרבים יש מה ללמוד ממנו-אבל הוא יודע מה הוא עושה. לגבי המפרט-אני לא חושבת שאפשר ליצור את צליל התקתוק הייחודי מ TIME בלי מפרט על הבאס-אני בטוחה שאי אפשר. באופן אישי אני לא מבינה אותו (אני זורקת את המפרט בכל הזדמנות שניתנת לי...מי יודע כמה מורים לגיטרה נכנעו ממני בגלל זה). הוא מקצוען כי הוא מצליח להוציא מהבאס את האישיות שלו. לא יודעת איך להסביר את זה אחרת-זה פשוט נשמע ככה! זה גס, קשה, מטאלי וגאוני! מה זה משנה "מה רמת הקושי שבה הוא מנגן"? ולמה לו לנגן מהר בכלל?! כששומעים "פלויד" או ווטרס-המילה הראשונה שקופצת לראש היא לא (!!!) שירים קצביים ונגינה מהירה.
לגבי גילמור-בזמנו קראתי סקר (אני יודעת ציף,למצוא אותו והכל-אבל תהרגי אותי אני לא זוכרת באיזה מגזין זה היה...אולי Q...לא זוכרת)- של נגני הגיטרה האהובים ביותר בכל הזמנים. גילמור היה מקום 5 או 4-מתוך 40 נראה לי!!! וזה סקר של קוראים, רבים מהם (אם לא כולם) מוזיקאים חובבים ואולי מקצוענים. מאותה הסיבה שהנגינה של ווטרס מדהימה אותי, גם גילמור-האישיות שלו פשוט שם!!! להישמע הכי קיטשית בעולם-הוא "מדבר" דרך הגיטרה שלו. ועוד לא שמעתי הרבה (אולי הנדריקס או פייג') שמצליחים לעשות את זה.

The Walrus

New member
גם קלפטון

לטעמי לפחות מדבר מתוך הגיטרה. ואגב, ווטרס נוהג לנגן באוקטבות גבוהות מהמקובל, מה שמעניק לו 'סאונד' ייחודי.

Inis mor

New member
וגם הנושא של האוקטבות...

חשבתי עליו ושכחתי לרשום-תודה וולרוס
אתה חושב שזה מראה על כך שהוא מעדיף את הגיטרה וכך הוא מביע את התסכול שלו?!

Anuerysm

New member
איך לעזאזל אתה יכול להגיד

על רוג'ר ווטרס שהוא "מלחין בסדר"?

FunkyMonk

New member
לא התכוונתי בטון שלילי..

אם כי רואים שבשנים המאוחרות שלו הוא מלחין אפילו די גרוע..

Anuerysm

New member
זה לא שהוא מלחין גרוע

זה שהדברים שעליהם הוא כותב מעצבנים

FunkyMonk

New member
נהה..

אני די בטוח שזו העובדה שהוא מלחין גרוע.. סתם, הוא לא גרוע.. הוא פשוט לא משו..

Anuerysm

New member
לא משהו?!

בן אדם, הוא אחד מהמלחינים הכי טובים שקיימים מה לעשות שהוא אומר מה שהוא רוצה בלי לדפוק חשבון אז יוצאים לו שירים גרועים זה לא עושה אותו מלחין פחות טוב

FunkyMonk

New member
ממש לא קשור...

הוא כותב מעולה, ממתי הליריקה שלו הופכת את השירים שלו לגרועים? הוא מלחין חביב, הוא לא מעולה, או מדהים, ובטח שלא אחד מהטובים ביותר..

זכותך לחשוב שזו "גרסה צולעת"

לדעתי, זו גרסה מרגשת, ואולי הטובה שנתן לשיר הזה, לאחר שנות השבעים.

The Walrus

New member
הוא הלחין את

Money Have a Cigar Brain Damage Eclipse Welcome To The Machine Pigs (TDO) Sheep The Thin Ice Goodby Blue Sky Mother One of my Turns Waiting For The Worms Is There Anybody Out There (הגיטרה המדהימה...) Nobody Home Vera Hey You Amused To Death Perfect Sense Watching TV Three Wishes What God Wants ועוד רבים וטובים... וארחי כל זה אתה אומר שהוא מלחין 'בסדר'?

FunkyMonk

New member
ויייייי

" הוא מלחין בסדר (כל עוד שאר החברים עוזרים לו..)" כלומר - כאשר הלהקה הייתה מגובשת, הוא הלחין הרבה יותר טוב. משמע - יצירותיו בדארק סייד, WYWH, חיות וכל אלו - נראות בעייני מדהימות, חלקן אפילו מאסטרפיסס. חלקים רבים מקריירת הסולו שלו אני לא מכיר, דיברתי יותר על TFC וTW. ד"א, לטעמי גם הרבה מהשירים שציינת לזכותו נחותים מוסיקלית מדברים רבים אחרים שהוא הלחין ובכלל..

oribarak

New member
נחותים בעיני מי?

ל perfect sense יש את אחד הלחנים המקוריים והיפים שראיתי, והעיבוד יוצא מן הכלל גם כשהלהקה לא היתה מגובשת יצאו לחנים מעולים, in the flesh, מייצג בשבילי את אחד הריפים הכי טובים אי פעם בעולם הרוק nobody home, עוד לחן כמעט מושלם שמתאים את עצמו למילים the fletcher memorial, עוד שיר ענק מבית היוצר של ווטרס העיבודים של ווטרס זה גם משהו אחר, אבל לא על זה אנחנו מדברים באמת די עם ההתנשאות הזו

RoieL

New member
פרפקט סנס באמת פשוט מדהים

מבחינה מוזיקלית. למילים אני לא אכנס. כנ"ל אין דה פלש, ואותו כנ"ל על המילים.

thezanani

New member
פרפקט סנס מוצלח מABITW

המנון רוק סרקסטי ומדויק ברמות מיקרוסקופיות.

RoieL

New member
גם נכון

אני מופתע מעצמי שמהחומה נניח, הקטעים שאני הכי אוהב הם הקטעים שאני הכי פחות מזדהה איתם- ABITW הראשון, THDOOL, MOTHER, ITF וכו'. מבחינת מלל את חלקם אני אפילו שונא.

FunkyMonk

New member
ציינת שמות טובים. =)

אבל יש יותר מאלו, אתה יודע. ואני באמת לא מוצא פה שום התנשאות.. זו דעתי - זו לא דעתך? אין בעיה, אני לא מכריח אותך לחשוב כמוני. אני חושב ששירים כמו ABITW מעובדים יפה והכל, אבל הלחן לא לטעמי בכלל. גם לא רוב שאר החומה.. אני לא מוצא בזה שום דבר מעניין.

למעלה