קטעי וידאו

תודה על הלינק

מדובר בקליפ ל-Scarecrow, עם סיד בארט. לקליפ הזה יש גם outtakes, שמסתובבים אף הם. הפלויד הקליטו קליפ נוסף לשיר, בלי סיד, בתחילת 1968.

Aerochick

New member
כן...{אנחה} סיד...../images/Emo201.gif

הקליפ מאוד הזוי {טוב אממ מין הסתם שיהיה} רוג'ר וכולם נראו כאלה צעירים וואייי.............

גם הקליפ הבא לא זכור לי

"אסטרונומי דומינה" עם גילמור. זה כנראה אחד הקליפים שצולמו בבלגיה, בפברואר 1968. האודיו הוא מהאלבום. אבל כאן, לפחות, לא מראים אותם שרים, לעומת קליפים אחרים של שירים של בארט, שצולמו באותה הזדמנות. http://www.youtube.com/watch?v=Aff59S3tR5Y

Inis mor

New member
אחלה קטע!-כמה שאלות...

1.מי הבלונדינית...?!
2.למה רוג'ר גנב את התיספורת שהיתה לי בתיכון?! בסך הכל קטע נורא מעניין הייתי אומרת. הכי כיף לראות את רוג'ר עם הבס-הילד מקצוען ,אין מה להגיד. בכלל יחסית לשנה שבה העסק הזה נעשה- מדובר בקליפ מצויין! לעושי הקליפים של היום יש מה ללמוד.

FunkyMonk

New member
רוג'ר לא בסיסט מדהים בכלל...

קודם כל - הוא משתמש במפרט. ודווקא זה, שיש כמה אנשים שיגידו לך שזה "הורס את המסורת של הבס ובלה בלה בלה" אני חושב שזה די מגניב, ואני אוהב את הצליל של זה. אבל מעבר לזה: הוא מלחין מאד בפשטות. יש לו כמה יציאות כמו FOS (שיכול להיות שגילמור הלחין), או Chapter 24, ועוד רבים וטובים. אבל הרבה מאד מהליינים שלו משעממים ופשוטים. מבחינה טכנית - הוא אפפעם לא הסתדר עם קטעים מהירים מדי, ואולי זה ישמע "מלוכלך", אבל העובדה שהוא משתמש במפרט מראה קצת על היכולת הטכנית שלו. דווקא לטעמי להיות נגן זו הנפילה היחידה של ווטרס. הוא מלחין בסדר (כל עוד שאר החברים עוזרים לו..), הוא כותב נפלא! אבל הוא מנגן.. אה.. ככה-ככה.. (;

The Walrus

New member
דווקא זה הקסם שלו

אמנם מבחינה טכנית הליינים שלו לא משהו, אבל בכל זאת הבס שלו מצויין, ומתאים בדיוק לשירים. אף אחד מפינק פלויד לא וירטואוז - גילמור לא יכול לנגן מהר, והוא עצמו מודה בזה! גם מייסון הוא חובבני למדי. בכל זאת, השילוב שלהם ביחד הוא פשוט מדהים.

FunkyMonk

New member
לא וירטואוזים - נכון

אבל דווקא אלו שציינת הם שניים מהמשפיעים הגדולים ביותר בתחום הרוק. מייסון עשה דברים שאולי לא ניראים מסובכים מדי, או מהירים, אבל אף אחד לא עשה אותם לפני בצורה כזו.. הוא השראה והשפעה על מתופפים רבים.. גילמור לא יכול לנגן מהר, אבל זה לא כל מה שחשוב. לגילמור יש טאצ' מאד מיוחד, וגם טכניקה מדהימה (כשתנסה לנגן דברים שלו גם תבין על מה אני מדבר). גילמור נמנה בקלות עם עשרת הגיטריסטים המשפיעים/טובים ביותר.

The Walrus

New member
אני בהחלט מבין את ההשפעה של גילמור

למרות מה שאמרת אני גיטריסט בעצמי ואני מנגן המון סולואים שלו כך שאני יודע. מבחינת תווים הם לא קשים מדי, אבל יש לו מין - כמו שאמרת - טאץ' מדהים שמאוד קשה לחקות. אז כן, אני יודע על מה אתה מדבר, אולי אפילו יותר ממך (עם ההערה שלך על האקורד G וההערה על נגני מדורות - אני בכלל לא יתפלא אם יותר ממך). אז די עם ההתנשאות.

The Walrus

New member
חחח... האמת שאתה צודק

סורי
. פשוט עיצבן אותי שהוא החליט שאני לא מבין את היחודיות של גילמור, בעוד שלפני כמה ימים הוא עצמו כתב את אחת ההערות הכי טיפשיות שראיתי ממישהו שמחשיב את עצמו כגיטריסט. אני פשוט באתי להגיד ש'וירטואוזיות' במובן הרגיל - מהירות וכאלה - זה לא מה שמשנה. תראו את גילמור ומייסון, אף אחד מהם לא מנגן מהר או משהו ובכל זאת הם מהנגנים הטובים שהעולם ראה (בעיקר גילמור). אז זה שווטרס לא יכול לנגן מהר ושהטכניקה שלו בינונית לא אומר שהוא באסיסט גרוע כלל. הליינים שלו השתלבו מצויין עם שאר הלהקה.

wish i was here

New member
משהו שיכול להיות מאד מעצבן עם להקות

זה שכל החברים ווירטואוזים ולכולם יש אגו שתואם את היכולות שלהם...כך שהם לא יכולים לסתום את הפה (או המיתרים) ומאריכים בסולואים ענקיים ומפרכים בזמן שחבריהם מנסים לעשות את אותו דבר...לכן חשוב שיהיו נגנים שמוותרים על קדמת הבמה ועל דגמי גיטרת הסיגנצ'ור ועל הזכות להוציא קלטות הדרכה ונותנים לחבריהם את הזכות להיות הווירטואוז של הלהקה....ווטרס הוא מהנגנים שסותמים את הפה ולא מנסים להרשים...יש לזה מחיר...ווטרס הוא לא בין הבאסיסטים הטובים כלל.....אבל השירים של פינק פלויד נשמעים כמו שהם נשמעים.

The Walrus

New member
וגילמור הוא לא אחד מהם

וגם רייט לא ממש, בעיקר בתקופה המוקדמת. פאט אולד סאן הוא שיר של בערך 5 דקות, ובכל זאת בהופעות הוא הגיע ל15 דקות - במה מילאו אותו? סולואים של הגיטרה ושל קלידים בעיקר.

FunkyMonk

New member
תאמת,

שאני כלל לא גיטריסט. אני בסיסט. ההערה של על אקורד G? על מה אתה מדבר? על זה שאמרתי שחשוב לחזיק את האקורד בפוזיציה ראשונה בשביל לנגן את WYWH? אם אתה חושב שלא - תודיע לי איך יצא לך בצורה שונה. אל תתנשא עלי ילד. בהחלט רואים שאתה גיטריסט מדורות, מצטער. יש לא מעט כאלו לצערנו.. וזה לאו דווקא דבר רע, אני פשוט לא אוהב שהם אח"כ באים אלי וטוענים שהם גיטריסטים כשהם מנגנים את אקורד G ללא הבס (שזה, בעצם האקורד - בחיי גיטריסטי מדורות אף פעם לא לומדים אפילו טיפה תאוריה?), או רק שלושה צלילים (ואם זה היה על בס עוד הייתי מבין - אבל על גיטרה -נהוג- [לא חובה בכלל!] לנגן את כל הצלילים מהאקורד באותה פוזיציה.). ההערה שלי לגבי גילמור הגיעה בתור מישהו מהצד, בחיים שלי לא ניגנתי אף סולו של גילמור. אם מצאת את ההודעה <הקודמת> שלי מתנשאת - אני מצטער, זו ממש לא הייתה כוונתה.

The Walrus

New member
כן, בטח

אתה מכיר אותי? אי פעם שמעת אותי מנגן שאתה יכול לקבוע עם אני גיטריסט מדורות? בתור אחד שעבד 6 שעות ברצף כל יום במשך שבוע שלם על הסולואים של Comfortably Numb והשקיע את הנשמה בללמוד את כל Shine on ועוד המון המון סולואים של גילמור ושל אחרים, קצת קשה לי לקבל את ההגדרה 'גיטריסט מדורות'. מצטער מראש על ההתנשאות, אבל אני אומר לך מניסיון שכולל הרבה פגישות עם אחרים - בגיל שלי ובזמן המועט שאני לומד בו גיטרה (שנתיים וקצת), תתקשה למצוא מישהו שמשקיע יותר ממני בנושא, שכבר שנתיים ברצף מוציא כל אגורה שיש לו - כולל כספי בר מצווה - על ציוד לגיטרה או על דיסקים שונים, ופחות 'גיטריסט מדורות'. עוד פעם מצטער על ההתנשאות
. ההערה הקודמת שלי הייתה משלוש סיבות: א. מבחינה תיאורתית, אפשר לנגן את G בשתי הדרכים, ולנגן אותו בלי הבאס זאת לא טעות; ב. אם הוא רוצה לנגן את זה ככה אז אין לך זכות לקטול אותו או להגיד לו אחרת; ג. ההערה ההיא נאמרה בצחוק (ותאמין לי שזה מבאס שקוטלים אותך בגלל משהו שאמרת בצחוק) ודרך אגב, אני מנגן את האקורד G עם הבס. אני מציע שנסיים את הויכוח הזה כאן בגלל שאף אחד לא יודע איך השני מנגן באמת...

FuryUri

New member
חמוצי. טעות בידך.

הבס, הוא אינו האקורד. כנראה שלא האחרים לא יודעים תיאוריה, כמו שכתבת, אלא אתה. אין שום בעיה שהתו הנמוך ביותר לא יהיה התו של האקורד. כל עוד יש לך 3 צלילים שמייצרים אקורד (שני מרווחי טרצה- גדולה ואז קטנה לאקורד מז'ורי כמו G) - אז יש לך אקורד. ההבדל היחידי הוא שהמרווחים לא אחרי התו הראשון טרצה ואז עוד טרצה, אלא שונה- במקום סול-סי-רה (טרצה גדולה טרצה קטנה) זה יהיה סי-רה-סול (טרצה קטנה, וקוורטה נראה לי, לא זוכר השם). זה נקרא היפוך. ואם אתה קורא למי שאמר את זה "נגן מדורות"- אז אין לי מה להגיד חוץ מ- "הפוסל במומו פוסל". או "הכל חוזר עלייך ומספר 2 בידך". הגיע הזמן להוריד את רמת ההשווצות הזאת פה.

למעלה