קטעים In progress

Der-Albert

New member
קטעים In progress

האשכול הזה נועד לקטעים בלתי גמורים שהם תחת עבודה, ברבורים מוזיקליים שאף לא יסיימו להכתב וסתם פראזות שמצאתם ואתם אוהבים. בקיצר, כל דבר שכתבתם באשר הוא פרוג ואשר אתם לא חושבים מצדיק אשכול משלו (מעצם היותו לא גמור). סביר להניח שכבר עליתם על כך שיש לי מניע ליצירת האשכול הזה, אנד סו איי פרזנט: כמה פראזות שלעניות דעתי הם די פרוגיות ומזכירות מעט את קרימזון באופיון + וראציה רגועה יותר על הפראזה. פשוט אילתרתי לי Freestyle על הפסנתר כאשר הפראזה צצה במוחי, ודי אהבתי אותה, אז אני מציג אותה לכם כדי שתאהבו אותי... Or something like that. על הפסנתר זה נשמע יותר טוב, אבל עדיין אפשר להבין. (כמובן שאם כבר שמעתם אותה וגנבתי באופן תת הכרתי אשמח לדעת)

Der-Albert

New member
Que?

הרעיון המוזיקלי עצמו כושל או שמע בפורמט הנוכחי הוא כושל? וכן... אני די מודע לעובדה שהשתמשתי פה בכל קלישאת פרוג קיימת.

Der-Albert

New member
אהה

פשוט בחרתי נושא מינימלסטי (דו- רה דו|רה- דו רה|דו- רה דו|סי) שהעניין בו הוא האקצנטים, הוספתי לו ליווי 7/8 טיפוסי + החלפת משקל פעם בכמה תיבות. אתה יודע Fripp style. תחשוב על זה עם פרקשן, אני בטוח שאפשר להבין את העניין הפרוגי פה. חוץ מזה שאני חושב שהואריאציה עם המהלכים המדיאנטים (דו מינור, לה במול מינור, דו מינור, לה במול מאז'ור שבע [לא בגרסה שמופיעה כאן, שיניתי את זה מאז]) די מרגשת ומציגה את הנושא באור רומאנטי. אהה, ופשר ההודעה הזאת היא לא נסיון שכנוע או משהו, פשוט אמרת שלא הבנת מה אני רוצה וניסיתי להסביר.

orbiti

New member
טוב, זה לא ממש קטע אמיתי

אלא פיזור של כמה רעיונות (שנראים כמו בסיס טוב למשהו, דרך אגב). הקצב בחלק הראשון נראה מעניין בפוטנציה, אבל אין כאן שום מלודיה אמיתית - למרות שיש נושא כלשהו בסופרן ומשפט קצר בבס. החלק השני הוא באמת מין ווריאציה, אבל יש שם רק שלושה אקורדים שמסתיימים בהפתעה בלי שום פיתוח. נסה להאריך את הקטע ולחשוב על משפטים מלודיים ארוכים יותר, מעבר למוטיב קצר של כמה תווים.

Der-Albert

New member
זה חלק מהרעיון

זהו אשכול לקטעים לא גמורים (In progress). ובקשר לנושא הפשטני, זה גם חלק מהרעיון, זה ניסיון לקחת נושא מינימלסטי ולפתח אותו (סטייל Fracture) בכל מקרה, במהלך השעה האחרונה עבדתי על הקטע והוספתי לו, אם כי אני חושש שאני לא לגמרי מרוצה מהתוספת, אני לא יכול לנגן כי מאוחר מדי אז פשוט הוספתי דברים בתוכנת מידי, שזה תמיד משהו שהוא בעייתי מבחינת המוזיקאליות של הקטע. בכל מקרה, חלק מהתוספות עדיין יצאו טוב, ואני סבור שאני ישמור עליהם. שמתי לב תמיד שכשמלחינים ישר לתוים (בלי כלי, רק עם מידי) אז הבעיה העיקרית היא לכתוב מעברים בין קטעים שונים, לא לכתוב את הקטעים עצמם. אני מניח שבשביל זה צריך כלי.

עמית ע

New member
חוו"ד

החלק שמופיע בהתחלה וחוזר בסוף מזכיר מאד, כמו שהוא נשמע כרגע, את הזרם הנאו-קלאסי של הפרוג (ארט זויד, יוניברס זירו). המעבר לסולם מינורי רגיל נשמע לי כרגע קצת לא קשור למרות שיש בו נושא דומה. יכול להיות שעם עיבוד מלא שכולל כלים נוספים זה יזרום.

Der-Albert

New member
זה מובן שהוא נשמע לא קשור

כי הוא לא קשור. וויתרתי על המעבר בנתיים. תחשוב על כאילו אמרתי "תעמידו פנים שיש פה מעבר" וקפצתי לנושא הבא. פשוט אין לי עדיין רעיון למעבר. בגלל זה זה קטע In progress :). ולא מכיר את הלהקות הללו, ראויות להאזנה? (דרך אגב, מישהו קלט את הגנבה הבוטה מLarks tongues in aspic pt. 2?)

Der-Albert

New member
עוד שיפור, קל ביותר

החלפתי את ה"כלי" ל"צ'מבלו", אני חושב שזה נשמע יותר טוב ככה.

Der-Albert

New member
שיפוץ שלישי

לא יותר מדי שונה, רק הוספתי את פיתוח לפראזה בסוף. Just keeping those who care updated.

orbiti

New member
עכשיו זה מתחיל לתפוס צורה!

הפיתוחים החדשים נחמדים מאד ,במיוחד הטריולות ב0:37 בערך. אתה עושה אח"כ פיתוח הרמוני וזה ממש נחמד! הבעיה בקטע היא במלודיה הראשית (בפתיחה). מה שיד ימין מנגנת לא ממש נשמע כמו מלודיה, אלא כמו ליווי למשהו שצריך להיות למעלה בקול נוסף. הדבר היחידי שנשמע כמו מלודיה בקטע ההוא הוא הבס (בגלל הקצב - מלודיה בשמיניות בלי הפסקה מאבדת מה "מלודיות" שלה, והבס מנגן תבנית ריתמית הגיונית יותר מהבחינה הזאת), והקו שהוא מנגן, איך להגיד את זה..? נשמע מפגר למדי... נסה לשכתב קצת הקטע הראשון, ולהתבסס דווקא על הפיתוחים של החלק השני, שהוא באמת מגניב יותר.

Der-Albert

New member
תודה

אבל אני עדיין לא מבין מה בדיוק הבעיתיות בחלק הראשון. המלודיה שם היא לא בשמיניות כל הזמן (לא שזה מדויק שמלודיה בקצב אחד מאבדת מהמלודיות שלה, תקשיב לכל דבר שבאך כתב נדירות ההפסקות שם... אבל אלו הן פשוט טכניקות כתיבה בארוקיות וזה לא מה שקורה כאן) המלודיה מופיעה בתבנית של רבע מנוקד רבע רבע רבע מנוקד, בדיוק כמו שהיא מופיעה בבס פשוט על כל שמינית אם אין לה חלק מלודי אז יש את הליווי של התרצות, אבל התרצות את לא חלק מהמלודיה. בנוגע למלודיה עצמה, זאת אותה מלודיה לאורך כל הקטע, אפילו אם היא נשמעת מפגרת תחילה, ואני דווקא חושב שיש בה מין עוצמתיות מסויימת. שלא תחשוב שאני לא מעריך את ההערות והביקורת הבונה, פשוט אני לא מסכים איתן אומנותית.

Der-Albert

New member
שיפוץ רביעי!

הוספתי הפעם מעבר בין הקטע המינורי להתחלה... אני אישית שנוי במחלוקת בקשר למעבר הזה. אז אם למישהו יש הצעה יותר טובה אני מאוד אשמח לשמוע.

orbiti

New member
אני אנצל את ההזדמנות

ואפרסם כאן יצירה לפסנתר בשם "ווריאציות על נושא מחומש" שכתבתי לבגרות בקומפוזיציה (בנוסף ליצירה השניה שהקלטתי לאותה בגרות - "דרכי קיצור" של להקת אמביציה). הקטע מבוצע ע"י רועי ירקוני, קלידן להקת וורדון. http://stage.co.il/Stories/220149

טוב, אז גם אני אנצל את ההזדמנות...

למרות שהורדתי כמעט את כל היצירות מהדף שלי בכלל, ואת כל יצירות המוסיקה בפרט. אבל סתם, כי בא לי לפרסם.

Der-Albert

New member
ג'יזס פאק!

אחי זה ממש טוב, מאוד אימפרסיוניסטי-רומאנטי. ומאוד ג'נסיס בקטעים מסויימים. אם אנחנו כבר שמים יצירות אשר הן יותר מסתם רעיונות בפיתוח אז גם לי יש אחת (JT שם אותה פה פעם כי הכרחתי אותו, אבל מאז היא שונתה)

orbiti

New member
וואו!

יופי של קטע, מרשים מאד! מזכיר מין שילוב בין אסתטיקה בארוקית בקצב ובהרגשה (למרות שאם המורה שלי היתה כאן היא היתה צועקת "זה לא בארוק! באך היה מתעלף כשהיה שומע את זה!") לדרמטיות רומטנית בהרמוניה ובפיתוחים.

למעלה