קטניות

sagitlaleche

New member
קטניות ../images/Emo20.gif

האם בנך החל כבר במוצקים אחרים? איזה? קטניות הם מסוגי מזונות שמגיעים אחרי שמתחילים פירות, ירקות, עוף/בשר/דגים. בדרך כלל לא מתחילים ישר עם קטניות.

קטניות

אחרי בשר? חשבתי שלפני... תום התחיל לאכול בטטה, גזר וקישוא, וקצת טועם תפוח עץ ובננה, ולא משתגע על זה (אולי כי זה בכפית ואת הירקות הוא מקבל במרק בבקבוק, כי המשקל שלו נמוך - 6.600 ק"ג במקום לשקול בין 7.200 ק"ג ל-8 ק"ג. בזה אנחנו מטפלים בנפרד: היתה אצלי יועצת הנקה שייעצה ללא כל הצלחה מבחינתי, ואנחנו בודקים גם את ההיבט הפסיכודינמי לאפשרות שיש כאן משהו לא רק פיזיולוגי).

sagitlaleche

New member
קטניות ../images/Emo20.gif

התשובה שלהלן לא תהיה שלמה, ואני חייבת עוד פרטים: מה משקל הלידה של התינוק שלך? מה משקל השחרור? מי יועצת ההנקה שהיתה אצלך? יועצת הנקה מוסמכת IBCLC? אני שמחה שאתם בודקים גם את ההיבט הפסיכודינמי, אבל כדאי לתת לי עוד פרטים כדי שתהיה תמונה ברורה יותר.

קטניות

שגית, תודה לך על ההתייחסות המעמיקה. משקל לידה: 3.630 ק"ג. משקל שחרור: 3.300 ק"ג. יועצת ההנקה: סוזן דויטש מקרית שמונה, איני יודעת אם יש לה את סוג ההסמכה שכתבת.

sagitlaleche

New member
קטניות - המשך ../images/Emo20.gif

הדובי היחידה, נראה שהעליה במשקל מספקת. הכפלת משקל הלידה תוך חצי שנה זה מצויין. אני רוצה לצאת מנקודת הנחה שהיתה גם צמיחה באורך הגוף ובהיקף הראש. בחלב אם יש בממוצע (של השנה הראשונה) 73 קק"ל ל 100 סמ"ק. כדי להגיע לכמות הקלוריות הזו ממזון מוצק תינוק צריך לאכול הרבה. אם התינוק יאכל הרבה בטטות ותפו"א אולי יגיע לזה, אבל פחות אם יקבל ירקות אחרים (גזר, קישוא שהם פחות פחממתיים מהנ"ל). קטניות לא עשירות כל כך בקלוריות, אך עשירות בדברים אחרים: ברזל, וחלבון אם הם מגיעות עם פחמימה (מג'דרה או פלאפל לדוגמא). אני מציעה לך לבדוק את נושא המוצקים טוב טוב אצל דיאטנית קלינית המתמחה בתינוקות ולהמשיך ולהיניק כמה שניתן. סוזן דויטש אכן יועצת הנקה מוסמכת IBCLC והצטערתי לשמוע שהחיבור ביניכן לה הצליח. האם אפשר לדעת מדוע?

קטניות

שגית, נראה לי שלא הבנת. תום לא הכפיל את משקלו: נולד 3.630 ועכשיו (גיל חצי שנה) שוקל 6.600 (ולא 7.200, שזה כפול ממשקל לידה). החיבור הצליח, אם אפשר לומר (למרות שהיא קרה משהו וחסרת חיוניות), פשוט לא היה לה מה לעזור לי חוץ מלהמליץ על מזון מוצק נוסף (כמו קטניות!). אולי באמת אפנה לדיאטנית קלינית המתמחה בתינוקות, אולי את מכירה מישהי לפחות להתחלה, שאוכל להתכתב איתה באינטרנט? שוב, תודה לך ואת עושה עבודת קודש. שמי איילת, דרך אגב.

sagitlaleche

New member
לא רק קטניות כבר ../images/Emo20.gif

הי "הדובי היחידה" (מאיפה הכינוי, אם אפשר לשאול???) בעליה במשקל אני מתייחסת למשקל אליו ירד התינוק, ולא משקל הלידה. לכן הכפלת המשקל כן קרתה אצלכם בגיל חצי שנה. אני ממליצה על דיאטנית קלינית שמתמחה בתזונת הריון ותינוקות בשם טובה קראוזה שאפשר למצוא פרטים עליה בפורום של "אומנות הלידה", ואם לא שם, חיפוש ב 144 באזור השרון/מרכז. בהצלחה, ואשמח לשמוע המשך!

מקור השם

שגית. בעלי קורא לי בחיבה דובי (בגלל הרכות, לא בגלל השומן!). רציתי להקרא כך בפורום, אך השם כבר היה תפוס. לכן בחרתי ב'דובי היחידה'... אנסה לבדוק את הכיוון שהצעת, אם כי ביום ראשון הבא אני עוברת מראש פינה למטולה, ואזור המרכז לא בדיוק מתאים לי... אנשים לא מפסיקים להסתכל על תום ולהתפלא שהוא בן 6.5 חודשים ("מה, הוא לא בן 4 חודשים?!"). האם ידוע לך מה יכולות להיות ההשלכות על משקל גוף נמוך? האם נתקלת בתינוקות כאלו?

למעלה