קטניות בפסח

קטניות בפסח

למי אסור לאכול בפסח קטניות אשכנזים או ספרדים? ומה עם מישהי שהיא מבית אשכנזי נולדה בארץ והיא חוזרת בתשובה האם היא יכולה לבחור בדרך הלכה ספרדית?

בדרך כלל הולכים לפי הבעל

זה מעורב יש גם ספרדים וגם אשכנזים שאוכלים ויש שלא , תלוי בבעלך מה מנהג ביתו

מה יהיה?

אני רווקה והסדר יהיה כנראה בבית אימי שממילא אינה שומרת מצוות אז אני מתפללת באמת שתסכים לעשות בכשרות אך אם מדובר בעניין הזה של הקטניות ואנחנו ממילא גם טבעונים/צמחונים אז לא יהיה מה לאכול בכלל בגלל זה חשבתי שעדיין לא לקחתי על עצמי פסיקה אולי כדאי פשוט לבחור בדרך ספרד וזהו גם ככה אני מרגישה יותר מחוברת לדרך ספרדית ואני ילידת הארץ

תשובה

כפי שהצגת את הדברים, קשה לך לקיים את המנהג הזה. אז אל תכבידי על עצמך. הסתפקי שיהיה כשר לפי עיקר הדין, ובעזרת ה' יבוא יום ותוכלי לשמור כמנהג אשכנז. אף אחד אינו יכול לחזור בתשובה ולקיים מיד את כל המצוות. חוץ מזה, אם תכבידי על אמך, אז אולי היא בכלל לא תשמור כשרות.

א77

New member
איני בטוח, אבל אני חושב

שגרושה או אלמנה עם ילדים, נוהגת כבית בעלה. לא כן אלמנה ללא ילדים, כי אז חוזרת למנהג בית אביה. הנה לך דוגמא מן התורה: בת איש כהן, אוכלת בתרומה כל זמן שלא נישאה. משנישאה לאדם שאינו כהן, אינה הולכת יותר בתרומה. והיה אם נתאלמנה וזרע אין לה, חוזרת לאכול בתרומת בית אביה. הנושא הזה נידון בתלמוד לשם לימוד קל וחומר לדבר אחר. לא אאריך כאן, אבל אומר רק שזה נקרא החמור, לפי שאותה אשה אוכלת בתרומה אף שהיא אסורה להינשא לכהן [ואלמנה לכהן גדול] עכ"ז מותרת בתרומה... יום טוב.

סליחה כבודו אבל לא הבנתי כלום

אני לא גרושה ולא אלמנה אלא רווקה והשאלה היא לגביי בחירת דרך הלכתית אני חוזרת בתשובה האם אני יכולה לבחור בדרך פסיקה ספרדית ?

א77

New member
לשאלתך :

אין כאן בחירה כלל. אם את ממוצא מזרחי, עלייך לנהוג כפסקי מרם בעל הבית יוסף בהכל. אם אינך אשכנזיה, עלייך לנהוג כפסקי הרמ"א. יש מקרה אחד, של הרב קוק מטבריה - בעלה של הרבנית קוק הידועה. שלמרות היותו אשכנזי,ף איני יודע איך, אבל שינה לנהוג כהספרדים, אבל בהכל. ז"א הוא עשה מעין התרת נדרים, ועבר לפסקי בית יוסף ולמנהגי הספרדים בהכל. זה מקרה אחד יחיד הידוע. ובשביל לנהוג כמוהו, צריך כתפיים רחבות. הנה לך עוד דוגמא בנושא. בחור ישיבה מעדות המזרח, הלומד בישיבה אשכנזית, בשבת זכור חייב הוא לשמוע בקריאה ספרדית, כי אם שמע את קריאת זכור בהגייה האשכנזית, לא יצא. אז לעניינינו, אין אפשרות לשנות מנהגים. אם הינך אשכנזיה, אסור לך בכל מקרה קטניות בפסח. יום טוב.

לא נכון לא כול אשכנזים אסור להם

צריך ללכת לפי בית אבא , ולא כול אחד לפי אך שהוא רוצה , אם אצלך לא נוהגים אז אסור ,,,

למעלה