קטנוע maxsym למכירה!!!

Infected apple

New member
קטנוע maxsym למכירה!!!

שלום חברים, לא מצאתי את חוקי הפורום כך שאני מקווה שאיני עובר עליהם..
למכירה maxsym 400 בן שבוע(!!!) נקנה מהחברה במטרו וכרגע עומד על 150 קמ ובהרצה.
למה נמכר? כי הבן שלי חשב שאם יקנה קטנוע על דעת עצמו בנפח כזה אזי ההורים יאשרו לו.
על הקטנוע שילם 36,231 שקלים.

המחיר המוצע -33,500

0547735553 איתי.

תודה לכולם ושבת שלום

אם פי 3

New member
אני רק שאלה

אם לבן שלך יש רשיון A1 זה סימן שהוא מעל גיל 18.
אם הוא קנה על דעת עצמו, אז כנראה שזה מכספו.

למה הוא צריך אישור ממך?
נראה לי שאתה צריך אישור ממנו בשביל למכור...

hofnoan

New member
אשכרה!!

או שזה פשוט תירוץ כמו "עקב נסיעה לחו"ל" (עקב פשיטת רגל)

RoyceGracie

New member

Infected apple

New member
תשובה-

תארתי לעצמי שזה יגיע אך הייתי בטוח שזה יבוא בהודעה פרטית.
נכון הוא כבר לא בן 18 ונכון שהוא שילם את רוב הכסף מכספו האישי (רכב על קטנוע 125 בעבר וטען שרוצה להתחדש ברכב או קטנוע 125 זהה מהחברה אז עזרנו לו ולא תארתי שאראה מפלצת בנפח 400 סמק).
עם זאת, ההתנגדות שלנו וייתכן ותהיי מובנת ויתכן כי לא, היא הסיבה שאחיו הגדול, בני יאיר, משותק מזה כ4 שנים בעקבות תאונת אופנוע.

מן הראוי ששאלות או ספקות ישלחו בפרטי, אולם אין כל כעס.

שבת שלום לכולם.

Infected apple

New member
בנוסף

וודאי שההחלטה למכור היא בהסכמת בני למרות אכזבתו.
תיקון- בהודעה הקודמת - ״ותהיי״ = ״ותהיה״

סליחה על השאלה

אני יחסית די חדש כאן אבל הבנתי שככל שהנפח גדול יותר,הסכנה פחותה יותר כי יש רזרבות לעקיפה ועמידה בקצב התנועה.כמו כן,ככל שהכלי גדול יותר,ה"נראות" שלו בכביש גדולה וטובה יותר.האם הכוונה היא שההגבלה ל125 תתחום אותו רק לאזור העיר ותו לא?
אני שואל כי גם אשתי דרשה התחייבות לקטנוע בנפח 50 ולא יותר (היא ממש לא מבינה בזה),כדי שלא אפגע.
מאחל לבן שנפגע רפואה שלמה.

אהוד א1

New member
כן ולא.

יותר כוח נותן רזרבות לעקיפה ומהירות בקצב התנועה אבל נותן גם יותר ביצועים וטווח נסיעה גדול יותר.
125 עדיף על 50 עגלה בעיר. תצא עם ה-125 לבינעירוני? אתה שוב עגלה לעומת הסביבה. תגדיל לעוד יותר גדול? תגלה שהתאונות מחוץ לעיר קטלניות יותר מאלו שבתוך העיר.

הכלל (שלי) די פשוט - ככל שהראש גדול יותר הכלי בטיחותי יותר.

אם פי 3

New member
פורום ציבורי

לא רואה סיבה לעבור לפרטי - כשכמובן נתונה לך הבחירה שלא לענות, או לענות באופן פרטי.

ראשית - איחולי שיקום לבנכם הגדול.
מעבר לכך - אני לא מנסה לשפוט, כי אני לא במקומכם, ומקווה שלעולם לא אהיה שם, אבל בכל זאת, רוצה להאיר כמה דברים, אולי ידברו אליכם (וכמובן שזכותכם גם להתעלם):

1. כפי שנכתב פה כבר, נפח גבוה יותר, זה לא בהכרח מסוכן יותר. לפעמים אפילו להיפך. מכיוון שהבטיחות בדו"ג היא בעיקרה בטיחות אקטיבית, כלי חזק יותר, מאפשר התנהלות בטוחה יותר.

2. מבחינתכם, הבן שלכם נפגע, אבל מבחינת הבן השני - אח שלו נפגע.
אני בטוחה שהוא מודע למשמעויות. אם הוא בכל זאת בחר לקנות לעצמו קטנוע בכלל, וגדלנוע בפרט, כנראה שזה נכון לו למרות הכל. אני חוששת, שדרך של כפייה או מניפולציה רגשית, שמובילה לכניעה, רק מרחיקה אותו, ולא מאפשרת תקשורת.
לעומת זאת, אי השתתפות כספית בפעילות שלא נראית לכם רצויה, היא לגיטימית לחלוטין, בעיני.

אני לא טוענת נגד ההתנגדות שלכם, אלא נגד ההחלה שלה על בגיר.

ובאמת מאחלת רק טוב לכולכם.

poliziotto

New member
1
2

אני מסכים איתך בטענה הראשונה שלך ואני חולק עלייך לגמרי בטענה השנייה שלך, אני חושב שלא נכון ולא חכם להתערב ביחסי אב-בן. מאיפה לך מה טיב היחסים ביניהם.

Infected apple

New member
תשובות

ראשית אפתח ואומר תודה על האיחולים, אכן מחזק אותנו בכל פעם.
בגלל שזה מסקרן אשמח לשתף באופן גלוי.
מאז התאונה אנו מאוד מתקשים עם עניין הדו גלגלי. נאמר נכון כי אל לנו להתערב בהחלטותיו של בני הצעיר שכן התוצאות לאו דווקא יטיבו עימנו.
בני רוכב על קטנוע 125 מכיוון שהנסיעות הן אך ורק בתוך העיר, בכל פעם שרוצה לצאת החוצה מהעיר הוא לוקח את הרכב המשפחתי באופן חופשי.
לאחרונה שניים מחבריו הטובים רכשו דו גלגלי שנקרא טים מקס והוא בנפח של400 או 500 סמק (אינני זוכר בדיוק) ומכאן השיגעון של בני.
הסברנו לו את הקושי עבורנו -הידיעה שהוא רוכב על כלי כזה לא מתוך צורך אלא כדי להיות חלק מקבוצה איננה קלה ומעלה זכרונות קשים.
הנושא של כלי כזה עלה לפני חצי שנה והוא אכן נמנע מכך והסתפק ב125 לעיר.
כשביקש מאיתנו עזרה לכלי חדש שמחנו לעזור למרות שלא ידעתי שמדובר בנפח כזה ועם זאת לאחר כמה שיחות הוא החליט למכור בעצמו מתוך הבנת הקושי - במיוחד של אישתי, הפרסום פה בא לעזור לו למכור את הכלי ולא יותר.
אני מניח כי אם אתם אומרים שקטנוע קטן מסוכן יותר כנראה שיש אמת בדבר ואני מקווה שגם ממנו יפטר אך עם זאת באופן פסיכולוגי, הידיעה שהוא לא יוצא לרכב מחוץ לעיר מנחמת אותנו איפשהוא.

אני מבין את הקושי שלכם עם דברי אך נסו לראות את המצב מנקודת מבט של הורים, אנו משתדלים שהשלכות המקרה לא ינחתו על בני הקטן ולכן השלמנו עם 125 רק כי ידענו כמה הוא רוצה להידמות ליאיר ולא רצינו למנוע למרות שזה כמעט פירק אותנו.

אני מאחל לכולכם נסיעה בטוחה וזהירה ושלא תדעו לעולם את כאבי וכך גם הוריכם.

אגב כדי לסיים בנימה אופטימית יותר, מתוך האסון של בני החלטנו להיות פעילים במאבק להורדת מחירי הביטוח לדו גלגלי מתוך אמונה כי מחיר נמוך ימשוך רוכבים חדשים שזקוקים לכלי נוח וזול ולא מעבר ואולי בעזרת נהגים אלו (שלא מכורים למהירות ולריגוש) נזכה לראות כמות גדולה של רוכבים מה שלדעתנו יגרור יחס רציני מנהגי מכוניות ומשנה זהירות.

שבוע טוב לכולם.

katangilis

New member
כל הכבוד והחלמה מהירה

מאחל רפואה שלמה ומהירה לבן. זו אכן סוגיה קשה וכל משפחה תחליט עבור עצמה. אתה נשמע כאדם נבון ואני בטוח שתצלחו את המכשול.

מאחל לכם שלא תדעו עוד כאב , ושמעתה והלאה רק בשורות טובות ייפקדו אתכם.

אם פי 3

New member
הפתיחות שלך מחממת את הלב...

מחשבה: אולי אפשר להציע לבחור קורס רכיבה מתקדמת.

ככה, אתם גם יכולים להיות "בצד שלו" ולא נגדו, וגם לשפר את הבטיחות שלו, את איכות הרכיבה שלו, ואת המודעות שלו - למיגון, לרכיבה "מונעת".

יש שני בתי ספר עיקריים - "אופנוען מאומן" ו"פרו-ריידינג", שניהם נחשבים טובים, ומהטעימות שהיו לי - שני הקורסים נותנים המון, עם דגש על בטיחות מונעת ועל שיפור היכולות הטכניות לשם בטיחות.

גם להזמין אותו לפורום הזה, יכול לעזור, לומדים כאן המון.

אם פי 3

New member
ושכחתי לציין

ש"דוגרי" גם מעבירים הדרכות (עובדים עם פרו-ריידינג) - אלו הדרכות מוזלות (כחצי מחיר) וגם התמורה היא פחות מקורס שלם (כי יש פחות זמן). את זה דווקא עשיתי, קורס מלא עדיין בתכנון (מחכה עקב עלויות ובעיקר בגלל שמאד רחוק לי).

אני ממליצה לעשות קורס "מלא", אבל אם לא מתאפשר, אז גם ההדרכה הזו נותנת משהו.

mnakash

New member
ההדרכה הקרובה של דוגרי

היא כבר לא עם פרו ריידינג. למיטב הבנתי זה כבר כך חודשים.
ההדרכה הזו הקצרה כנראה גם מתאימה פחות לרוכבים מתחילים שכן התרגול הוא בסדום ערד.
http://www.doogri.co.il/MainSite/ContentInfo.aspx?ContentID=1103

ההדרכות של פרו ריידינג ואופנוען מאומן הן ההדרכות שהתכוונת אליהן נראה לי. פרו ריידינג פרסמו פה בעבר קורס יום שישי מקוצר שמכיל תכנים מקבילים לקורס המלא. אני מאמין שמתישהו יהיו עוד הדרכות שכאלו.

מעוניינים להתחיל לחלק פליירים בפורום?

נראה לי מיותר היחצנות הזאת בעוד האבא האמיץ שפתח את ליבו על גבי הפורום [מצדיע לו] ובנו החליטו למכור את הקטנוע...

לאבא החביב,מאחל לך ולילדך רק בריאות.

אם פי 3

New member
ממש לא

אין לי שום קשר אליהם, שום רווח מזה, ואני די בטוחה שגם ל-mnakash אין (ותודה על התיקון).

והם אמנם מנסים למכור את הקטנוע - אבל יש אחד אחר בבית, ונראה שימשיך להיות. ולכן כדאי לשפר מיומנות. גם הובעה התעניינות בנושא.
וגם קוראים סמויים - כדאי שיקבלו מידע מלא ונכון, גם אם זו סטייה ממטרת השרשור המקורית.
ועל הדרך, הוא מקבל הקפצה להצעת המכירה שלו.... שאחרת כבר מזמן היתה שוקעת בתהום הנשיה.

נראה לי שחלק נכבד מרוכבי הקטנועים,לא מכורים למהירות ולריגוש.זה יותר בקטע של אופנוע.
באיזשהוא מקום ואולי אני טועה,סאן יאנג מקסים על משקלו וגלגליו הגדולים,אולי יהיה יותר בטיחותי מקימקו מובי בעיר.שוב...במידה ואנחנו תוחמים את הנסיעה לעיר עצמה.
הג'וי רייד 125 שלי עם שלדת הספגטי שלו,לא משדר יצויבות על בתחומי העיר.
אהממממ...כבר לא יודע מה לומר-לכתוב:) קטנוע זה קטנוע...
אולי כדאי לגשת לסוכנות מטרו שם נקנה המקסים ולראות קטנוע 125 בטיחותי כמו הXMAX 125 של ימהה או HD של סאן יאנג.
הבחור רוצה בכל מקרה להמיר ל125..או שאני טועה..הייתי בודק מול הסוכנות ורואה אולי הם יסכימו להחליף את המקסים ב125 יציב ובטיחותי.

למעלה