קטנוע
וון ווןן....

קטנוע ../images/Emo61.gif וון ווןן....

מה הפרוצדורה להוצאת רישיון אם כבר יש לי רישיון על מכונית?
מה העלויות פחות או יותר? כדאי/ משתלם?

Ibiza1800

New member
תאוריה אתה לא צריך

4-5 שיעורים רק על שליטה בקטנוע וסללום...טסט במחיר של טסט + אגרה נראה לי וזהו יש לך רשיון

yogm16

New member
וזה בתנאי

אם יש לך רשיון לרכב 3 שנים ואתה רוצה לעשות רשיון עד 50 סמ"ק אתה רק צריך לעבור מבחן שליטה, אם אין לך רשיון לרכב 3 שנים או שאתה מעוניין לעשות רשיון עד 500 סמ"ק אז הינך מחוייב ב 15 שיעורים וטסט.

danazi

New member
sosssssssssss

טוב יום שני אני עושה תאוריה כי החלטי יום שני אבל אני לא מבינה תקטע של הפניות כביש דו סיטרי לדו סיטרי חד סטרי לדו סטרי וכל זה הפניות אם זה אוף

danazi

New member
חחח אוקי ואני בת

למשל יש לי שאלה רכב רוצה לפנות שמאלה מכביש חד סיטרי לכבוש חד סיטרי אז מה עושה מהנתיב השמאלי ביותר לימני ביותר מי השמאלי ביותר לשמאלי ביותר מי המרכז לצד הימני ביותר וכל זה אז אני לא מבינה בכלל תקטע זה

מכביש חד סיטרי לחד סיטרי....

זה מאד פשוט. את נוסעת בכביש שיש בו תנועה בכיוון אחד. את מעוניינת לפנות שמאלה ממנו. מה תעשי את תיצמדי לשמאל של הכביש שממנו את פונה ותיפני שמאלה לכביש החד סיטרי ותיצמדי ככל האפשר לשמאל! מה ההגיון שבדבר? על ההיצמדות לשמאל בכביש שממנו את פונה כבר הסברתי לך. יכול להיות את תעכבי תנועה מאחורייך ולכן תיצמדי לשמאל. יותר מכך, יכול להיות שאנו מדברים על כביש חד סיטרי שיש בו שני נתיבים לאותו כיוון נסיעה ואז מה שיקרה שאם לא תיקחי את הנתיב השמאלי ותישארי בנתיב הימני את תבלבלי את התנועה ופעכבי אותה. מבינה? לאחר מכן את נכנסת שמאלה ונצמדת לשמאל ככל האפשר! תיזכרי משהו מאד חשוב שהמורה יגיד לך: בכל פעם שנכנסים לחד סיטרי החובה היא להיצמד לשמאל של הכביש שאליו את נכנסת. כי בדרך כלל לכביש החד סיטרי שאת נכנסת יש מכוניות מצד ימין שחונות ואם לא תיצמדי לשמאל כשאת נכנסת את עלולה להיצמד יותר מדי למכוניות החונות מימין ועלול לקרות אסון. לסיכום: מחד סיטרי לחד סיטרי: נצמדת לשמאל בתחילה ופונה שמאלה ונצמדת לשמאל! משמאל לשמאל!

בוא אני אסביר לך חלקית....

מדו סיטרי לדו סיטרי זה ככה: אתה פונה שמאלה מכביש דו סיטרי לדו סיטרי. אתה נוסע בנתיב שלך ובנתיב השני לידך יש תנועה בכיוון הנגדי. עד עכשיו ברור נכון? ברצונך לפנות שמאלה מהנתיב שלך..מה תעשה? הרי מאחוריך יש עוד מכוניות שרוצות להמשיל ליסוע ישר או ימינה נגיד. אתה כרגע לא מאפשר להם זאת. מה תעשה כדי לאפשר להם להמשיל ליסוע? אתה תיצמד ככל האפשר למרכז הכביש(הכוונה היא ממש להצמיד את המכונית לקו ההפרדה) וע"י כך אתה מאפשר למכוניות שמאחוריך ליסוע ישר או ימינה בלי להתעכב! אז כאמור: לפני הפנייה מכביש דו סיטרי אתה נמצא במרכז הכביש! השלב השני הוא הפנייה שמאלה כאמור לכביש הדו סיטרי: אתה כרגע נמצא במרכז הכביש והינך מעוניין לפנות שמאלה. עליך לבדוק טוב טוב לפני הפנייה שאתה לא מפריע לתנועה בכיוון הנגדי. כשהכביש פנוי הינך יכול להתחיל בפנייה שמאלה לדו סיטרי. כיצד תעשה זאת? אתה תבצע קשת גדולה בפנייה ותיצד לצד ימין של הכביש שאתה נכנס אליו. כלומר, תבקש רחבה ימינה! אני יכול לתת לך שיטה לזכור את זה שאתה נכנס לימין: הרי כשאתה נכנס שמאלה לכביש הדו סיטרי יש מכוניות בכיוון הנגדי שאתה נכנס אליו. ואם נגיד לא תיצמד לימין זה עלול להיות מסוכן...כי אתה יכול בטעות להיצמד לשמאל ואז עלולה לבוא מכונית מהכיוון הנגדי ולהיכנס בך אם אתה ניצמד אליה כל כך, מבין? לכן עליך להיצמד ככל האפשר לימין על מנת שלא יקה אסון כלשהו. זו סתם שיטה שלי...קווה שתעזור לך. עד עכשיו דיברנו על פנייה שמאלה מכביש דו סיטרי לדו סיטרי: אתה ניצמד למרכז הכביש שממנו אתה מעוניין לפנות ופונה שמאלה לכביש שאתה נכנס אליו ונצמד לימין(מבקש רחבה ימינה). מחד סיטרי לדו סיטרי: אתה נמצא בכביש שהתנועה מותרת רק בכיוון אחד! מה שאתה הוא משהו מאד פשוט! אתה תיצמד לשמאל של הכביש ככל האפשר ותפנה לכביש הדו סיטרי לפי הכלל שדיברתי בסעיף הקודם! למה להיצמד לשמאל בכביש שממנו אתה פונה? מאותה סיבה שאמרתי קודם: על מנת לאפשר לתנועה שמאחוריך להמשיך בנסעיתם הנקייה! כל מה שהסברתי פה הכוונה היא לפנייה שמאלה בלבד!!! כי פנייה ימינה אין עם זה בעייה כלל: זה תמיד מימין לימין. אם הינך זקוק לעוד עזרה אתה יכול לשאול כאוות נפשך! בהצלחה!

כל שאלה שתהיה לך אני מוכן לעזור לך!

אני עשיתי תאוריה לפני שבועיים ועברתי פעם ראשונה. כדי שתהיי מוכנה מספיק אני מציע לך ללמוד משהו בסביבות השבוע לפני. תעברי מספר פעמים על החוברת ולאחר שתהיי בטוחה שאת שולטת בחומר תעברי על כל בנק השאלות! על הכל! ואם לא יהיו לך כמעט טעויות מבחינתך את מוכנה. בהצלחה!

danazi

New member
תודה רבה באמת ולא אני לא מחיפה ו...

אני לא לומדת מספר אני לומדת מאתר ואני לומדת כבר שובעים והכי הבנתי חוץ מסיטרי הזה אבל עכשיו ויתר מובן תודה

SeanZoR

New member
וואו , אחלה הסבר בנאדם!

גם לי הייתה בעיה לזכור את זה עד שאתה הסברת, מה שיש לזכור עכשיו זה רק את ההגיון הפשוט מאחורי החוקים ואז זה עובד על כל הקומבינציות ,ולא לשנן את החוקים בראש. תודה באמת אחלה הסבר ואני מחיפה גם ד"א

yoni162

New member
עוד דרך לזכור

אם תעבור על החוקים, תראו שמאחורי כולם מסתתרת אותה מטרה - לשהות כמה שפחות זמן בצומת (כמובן בלי לשהות גם בנתיב התנועה הנגדית).

מאיפה אתב בחיפה? מי המורה שלך?

המורה שלי הוא מוטי כהן ושלך? עשית כבר תאוריה?

SeanZoR

New member
המורה שלי היא ../images/Emo26.gif

אנה וייסמן , אחלה מורה. ותיאוריה כבר עשיתי בביה"ס.

איך עושים תאוריה בבית ספר

שמעתי על זה אבל לנו לא אמרו כלום. איך נרשמים לזה? ומה קורה עם מי שניגש בחופש?

למעלה